Nizozemsko nabízí opalovací krémy zdarma

Nizozemsko nabízí opalovací krémy zdarma
Fotografie: unsplash.com
  • Opalovací krémy budou k dispozici ve školách a univerzitách, na festivalech, v parcích, na sportovištích a dalších veřejných místech po celé zemi
  • Nizozemská vláda chce tímto krokem bojovat s rekordním počtem případů rakoviny kůže

Občané Nizozemska budou mít zdarma k dispozici ochranu proti slunci ve snaze bojovat s rekordním počtem případů rakoviny kůže v zemi. Dávkovače s opalovacími krémy budou k dispozici ve školách a univerzitách, na festivalech, v parcích, na sportovištích a dalších veřejných místech po celé zemi. Nizozemská vláda uvedla, že chce každému umožnit přístup k ochraně bez sluncem bez komplikací, který mohou být například vysoké náklady. Kampaň odstartovala minulý týden ve městě Breda.


„Lékařské úřady zaznamenaly v posledních několika letech rekordní nárůst případů rakoviny kůže. Opalovací krém je prokazatelně nejlepší ochranou před nemocí a děti by si na něj měly zvykat od útlého věku, aby se stal rituálním jako čištění zubů,“ uvedl tamní radní pro theguardian.com.

V celé Evropě se v posledních dvou desetiletích výskyt rakoviny kůže zvyšuje. V sousedním Německu podle Spolkového statistického úřadu vzrostl v roce 2021 počet úmrtí na rakovinu kůže oproti roku 2001 o 55 %. Neobvykle vysoké teploty byly o víkendu zaznamenány v pásmu střední Evropy a očekává se, že budou pokračovat i v následujících týdnech. Polsko, Francie a Německo zažívají jedny z nejvyšších teplot, zatímco severské a středomořské země jsou naopak chladnější, než je obvyklé pro toto roční období.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze