Oficiálně potvrzeno! IBM kupuje Red Hat za cenu přesahující 34 miliard dolarů

Oficiálně potvrzeno! IBM kupuje Red Hat za cenu přesahující 34 miliard dolarů
  • Jedná se o nejdražší nákup v historii společnosti IBM
  • Red Hat se stane součástí divize Hybrid Cloud
  • V Brně sídlí druhá největší pobočka Red Hatu

Hybridní cloudové technologie jsou klíčem k úspěchu. Alespoň tak to vnímá mezinárodní společnost IBM, která se rozhodla odkoupit vývojáře linuxové distribuce Red Hat za cenu 34 miliard amerických dolarů (přibližně 770 miliard korun). Podle předsedy IBM Ginni Romettyho se společnost díky akvizici Red Hatu stane poskytovatelem hybridních cloudových řešení na trhu číslo jedna. Zároveň dodává, že většina klientů je pouze v jedné pětině jejich cesty k tomu plně přejít na cloudová řešení. Díky synergickým efektům této akvizice bude IBM schopno pomoci přeorientovat se do světa cloudu podstatně více podnikům.

Úspěšná softwarová společnost Red Hat je poskytovatelem open source služeb pro enterprise zákazníky a v roce 2012 se stala první společností poskytující open-source software, které se podařilo přesáhnout tržby 1 miliardy dolarů. Podle agentury Reuters se tak jedná o doposud nejdražší akvizici, kterou IBM ve své historii udělalo. Společnost se tím pokouší změnit nepříznivý vývoj posledních let v podobě klesajících zisků a dohonit další cloudové giganty jako je Microsoft nebo Amazon.

Česká pobočka Red Hat sídlící v Brně je druhým největším světovým střediskem společnosti ihned po sídlu společnosti Red Hat v americkém Raleigh.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze