Pojďme se podívat do divočiny

To nejlepší z Disney+
Pojďme se podívat do divočiny
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme se podívali na hororové seriály
  • Dnes se podíváme na dokumenty, které nás zavedou za divokými zvířaty
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Naše putování vybranými seriály na Disney+ pomalu končí. Na závěr jsme si pro vás nachystali výběr nejlepších dokumentů, u kterých se chvíli zdržíme. Dnes se podíváme na dokumenty o divokých zvířatech, která žijí daleko za hranicemi naší malé země.

Největší zabijáci Afriky (Africa's Deadliest)

Dokument National Geographic vytvořili producenti Billi-Jean Parker a Ben Hewett. O kameru se postaral Francois Botha. Celým pořadem nás jako vypravěč provází Jason Alan Carvell a natáčení probíhalo v Jihoafrické republice. Dokument byl poprvé vysílán v roce 2011. Celkově sklidil kladné hodnocení od diváků. Na Disney+ můžeme zhlédnout čtvrtou až sedmou sérii.

Seriál Největší zabijáci Afriky nás zavede do nejhlubších a nejtemnějších koutů přírody, kde se ukrývají ta nejnebezpečnější zvířata. Podíváme se, jak predátoři loví a také na to, jak se jejich kořist dokáže ubránit.

Dokumentární příběhy o zvířatech nás vždy naučí něco nového. Navíc se většinou nestačíme ani divit, co čtyřnozí tvorové dokáží. Jak strategicky útočí, ale také, jak se dokáží smrti ubránit. Tento dokument velice doporučuji. Díly jsou sice delší, ale věřte mi, celé vyprávění vás tak zaujme, že ani nebudete vědět, jak rychle čas uplynul.

Afričtí lovci (Africa's Hunters)

V Africe se ještě chvíli zdržíme. Dokumentární seriál Afričtí lovci natočila režisérka Hannah Hoare. Dokument se natáčel v jižní Africe, konkrétně v Zambii. Afričtí lovci byli poprvé uvedeni na televizních obrazovkách v roce 2017. Seriál se stal mezi diváky velmi oblíbený. Na Disney+ je ke zhlédnutí pouze druhá řada.

Další neuvěřitelná podívaná na africké šelmy, které loví své kořisti. Kamera nás nejprve zavede mezi levharty. Na to, jak se musí samice ukrývat před ostatními samicemi a smečkami jiných dravců. Podíváme se, jak sama loví a chrání si kořist. Poté se podíváme na mezi hyeny. Na cestu mladého samce, který se snaží najít si novou tlupu. A na konec uvidíme smečku lvů.

Afrika je neuvěřitelná země, která nám nabízí pohled na krutou divočinu a nemilosrdná zvířata. Pozorovat, jak se o sebe snaží postarat lvice nebo hyena, je dechberoucí.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Aljašská divočina (Alaska's Grizzly Gauntlet)

Dalším místem na planetě, kde je příroda nemilosrdná, je Aljaška. Na toto místo nás zavede specialista na přežití Les Stroud. National Geographic natočil pouze jednu řadu tohoto dokumentárního seriálu. Poprvé byl uveden v roce 2018.

Kameraman a odborník na přežití Les Stroud nás zavede na Aljašku do divočiny mezi medvědy a další zvířata. Dostane se na nejodlehlejší místo světa mezi lední medvědy nebo do aljašského zálivu Prince Williama za medvědy černými.

Aljašská divočina není o nic míň fascinující než ta africká. Nejhrozivější medvědi mohou hodně vyděsit a postavit se jim opravdu nechcete.

Když žraloci útočí (When Sharks Attack)

Dokumentární seriál Když žraloci útočí uvádí skupina vědců. Seriál sklidil kladné hodnocení od diváků. Dohromady bylo natočeno 6 řad v letech 2013 až 2020. Všechny jsou na Disney+.

Jedna z nejhorších nočních můr. Jedete na dovolenou, těšíte se, jak se budete koupat v oceánu a najednou panika a strach – u pláže se objevil žralok. Přesně to nám ukazuje tento dokument. Vědci se rozhodli přijít na to, proč jsou útoky žraloků čím dál častější. Navíc se objevují na nových místech, kde by žraloky nikdo nečekal.

Velice zajímavé, ale brutální. Díky dokumentu se dozvídáme, proč se žraloci rozhodli zaútočit na lidi na konkrétním místě. Rozhodně doporučuji, ale nejsou záběry vhodné pro slabší povahy, tak se na to připravte.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze