Project Chronos od Lenova umí detailní snímání těla i obličeje pomocí RGB kamerky

Project Chronos od Lenova umí detailní snímání těla i obličeje pomocí RGB kamerky
Fotografie: Lenovo
  • Zařízení je designováno tak, aby se vměstnalo na polici
  • Může být zajímavou vstupenkou do světa metaverse

V rámci veletrhu CES 2023 jsme se dočkali hned několika zajímavých novinek od Lenova, z nichž lze vyzdvihnout například tablet Lenovo Tab Extreme či Lenovo ThinkPhone by Motorola. Neméně zajímavá je však také speciální kamerka s názvem Project Chronos.

Lenovo Project Chronos by mohlo být teoreticky cenově dostupným zařízením díky využití RGB kamerky

V tuto chvíli se stále jedná o produkt, který je ve vývoji, možnosti využití by však měly být široké. Díky zabudované RGB kamerce, kterou lze natáčet v různých úhlech, zvládne Project Chronos snímat tělesné pohyby včetně mimiky obličeje, což může přijít vhod uživatelům, kteří se chtějí ponořit do virtuálních světů, ať už se jedná o metaverse dle představ zakladatele Facebooku nebo třeba prostředí určeného čistě pro setkávání se s virtuálním trenérem.

Pro větší soukromí lze pak v době, kdy se Project Chronos nepoužívá, kamerku otočit takovým způsobem, aby její výhled blokovala základna zařízení. To je designováno tak, aby vypadalo stylově, ale zároveň se pohodlně vměstnalo například na polici. Vzhledem k použití RGB kamerky existuje naděje, že by mohl být Project Chronos ve své finální podobě relativně cenově dostupný, v tuto chvíli však ani předběžný odhad ceny neznáme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze