Sci-fi podle české knihy, fiktivní svět superhrdinů, nebo dokument o spiknutí?

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Sci-fi podle české knihy, fiktivní svět superhrdinů, nebo dokument o spiknutí?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix dnes uvedl film Kosmonaut z Čech, kde uvidíte v hlavní roli Adama Sandlera
  • Můžete se také podívat na pokračování sci-fi Kód 8
  • A HBO Max nabízí nejnovější film o Aquamanovi

Před námi je první březnový víkend a ten přinesl hned několik očekávaných filmů, na které se můžete podívat. U HBO Max si budeme na premiéru seriálu počkat na pondělí, ale Netflix nabízí pokračování Kódu 8 a také film podle knihy Jaroslafa Kaflaře. Na co se podíváte vy?

Kód 8: Část 2

Sci-fi snímek ukazuje svět, kde 4 % populace má nadpřirozené schopnosti. Jsou neustále sledováni vládou a většina z nich žije na pokraji chudoby. Do oblasti, kde se tito lidé pohybují, nasadí policie robotické psy, kteří mají pomoci s kriminalitou. Jeden z nich ale zabije člověka a jeho smrt uvidí jeho mladší sestra, která se tak dostane do hledáčku policie, která chce vše ututlat. Bývalý zločinec se ji snaží ochránit a aby ji dostal z města, bude se muset dát znovu dohromady s drogovým bossem, který sám se zkorumpovaným policajtem obchoduje.

Kosmonaut z Čech

Od dnešního dne je na Netflixu dostupný film natočený podle knižní předlohy Jaroslava Kaflaře, kde v hlavní roli uvidíte Adama Sandlera jako kosmonauta Jakuba Procházku. Ten se vydá zcela sám na vesmírnou misi, kde putuje vesmírem. Mezitím na něj čeká jeho žena Lenka, která je těhotná. Ta mu během cesty pošle zprávu, že se s ním chce rozvést.

Informace se k němu ale nedostane, jelikož ji pozemní tým zadrží. Jakub postupně ztrácí kontakt se Zemí a najednou se v kosmické lodi objeví vesmírný tvor připomínající obrovského pavouka. Ten s Jakubem začne rozebírat jeho dosavadní život, vzpomínky a i to, jak vlastně Lenku zanedbával. A pokusí se s ním vše napravit.

Aquaman a ztracené království

Aquaman a ztracené království

Nejedná se sice o žhavou novinku, ale HBO Max má v nabídce oblíbený film podle komiksu DC. První díl Aquamana jsme mohli vidět už v roce 2018. Pokračování navazuje na předchozí díl. Pokud jste ale neviděli první díl, vůbec to nevadí, na začátku filmu dostanete krátké shrnutí. I tentokrát bude Jason Momoa jako Aquaman bojovat proti Black Mantě, který se chce pomstít za otcovu smrt. Aquaman jej ale nemůže porazit sám, a tak se bude muset obrátit na svého bratra, kterého sám uvěznil, když se stal králem Atlantidy.

Americká konspirace: Vražedná chobotnice

Od středy je na Netflixu dostupný nový dokumentární seriál o politickém spiknutí. Reportér Danny Casolaro byl nalezený v motelu mrtvý. Měl podřezané žíly, a tak byla jeho smrt považována za sebevraždu. Od první chvíle ale nic nesedělo. Podřezaná měl obě zápěstí, a navíc až na šlachy, což znemožňovalo, aby si sám podřezal obě ruce. Navíc jeho tělo bylo po smrti ihned nabalzamováno, což znemožňovalo pitvu.

Již delší dobu pracoval na knize Chobotnice, kde chtěl prokázat, že 8 mocných mužů hýbe prakticky s celým světem. Dohledal obrovské množství dokumentů, kde figurují známé osoby jako byl Gerge Bush, zaměstnanci CIA i nejvyšší politici. Podařilo se pravdu odhalit?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze