Severní Korea ohlásila úplně první případ koronaviru od začátku pandemie

Severní Korea ohlásila úplně první případ koronaviru od začátku pandemie
Fotografie: unsplash.com
  • Až dosud země nenahlásila žádné infekce nebo úmrtí na koronavirus
  • Severní Korea okamžitě vyhlásila celostátní lockdown
  • Tamní vláda po celou dobu pandemie nezavedla povinné očkování

Severní Korea poprvé od začátku pandemie ohlásila první případy nakažení koronavirem. Státní média informovala, že v hlavním městě Pchjongjangu se objevila vysoce nakažlivá varianta omikron. Přesný počet nakažených ale neuvedla. Severní Korea situaci označila za nejzávažnější národní nouzový stav a okamžitě vyhlásila celostátní lockdown.


Země po celou dobu pandemie odmítala zavést povinné očkování proti koronaviru. Místo toho se rozhodla uzavřít své hranice. Severní Korea až do dnešního dne nenahlásila žádné případy nemoci. Odborníci se ale domnívají, že byl virus v zemi přítomen po celou dobu pandemie.

První veřejné přiznání infekcí koronaviru upozorňuje na potenciál velké krize v zemi, která postrádá lékařské zdroje a odmítá mezinárodní pomoc s očkováním. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) nejenže nebyly v březnu hlášené žádné případy viru, ale také neexistují žádné oficiální záznamy o očkování. Podle reutrers.com bylo ke konci března otestováno 64 207 lidí. Všechny výsledky byly negativní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze