Sony MP-CD1 je jedním z nejelegantnějších kapesních projektorů

Sony MP-CD1 je jedním z nejelegantnějších kapesních projektorů
  • Potřebujete čas od času zvětšit úhlopříčku vašeho smartphonu na maximum, ale nemůžete převážet rozměrné projektory?
  • Zaujmout může kapesní alternativa od Sony, která potěší jak designem, tak i slušnou výdrží baterie
  • Projektor je k dostání za necelých 10 tisíc korun, v balení nechybí ani stylové cestovní pouzdro

Znáte to: chystáte se na rodinnou oslavu, případně na krátký výlet s přáteli, a přemýšlíte, jak si zvětšíte obsah z vašeho smartphonu, notebooku nebo jiného přenosného zařízení. Téměř všechny problémy by vyřešil projektor, ten je však většinou rozměrný, citlivý na jakékoliv otřesy a pochopitelně se pronese. Skvělou alternativu představilo Sony, do prodeje se dostává novinka MP-CD1, což je mobilní projektor s možností zvětšit úhlopříčku až na 120 palců, tedy 3 metry.

Sony MP-CD1

Rozměry činí pouze 150 × 83 × 16 milimetrů a hmotnost činí 281 gramů, což je s přihlédnutím na kovové zpracování velmi příjemná hodnota. Aby Sony celý zážitek ještě povýšilo, nabídne vcelku zajímavé příslušenství rovnou v krabici. Jedná se o cestovní pouzdro z koženky, které nejenže projektor ochrání, ale působí i velice elegantním dojmem. Pouzdro navíc nijak nebrání v přístupu ke konektorům, například tomu nabíjecímu. Sony jde v tomto ohledu s dobou a projektor dobijete pomocí USB-C.

Některé může lehce zklamat rozlišení, které činí jen 854 × 480 pixelů, avšak na poměry kapesních projektorů se jedná o standardní hodnotu, stejně jako světelnost 105 ANSI lumenů, která dostačuje na promítání v zatemněné místnosti. Sony se navíc chlubí tím, že do projektoru zasadilo technologii DLP IntelliBright od Texas Instruments, která dokáže zvýšit jas promítaného obrazu bez zvýšení odběru energie. Baterie s kapacitou 5 000 mAh vydrží přes 2 hodiny promítání, funguje navíc i jako powerbanka – stačí připojit smartphone skrze USB konektor.

Z dalších vlastností se sluší vyzdvihnout podporu automatické korekce lichoběžníkového zkreslení. K projektoru se všechna zařízení připojí skrze HDMI konektor, ten je ve standardní velikosti a umožní připojit například Google Chromecast či další multimediální boxy s Wi-Fi připojením. Samotný projektor Wi-Fi připojením nedisponuje.

Projektor se na tuzemském trhu prodává za cenu pod 10 tisíc korun a pokud vás zaujal, již brzy se na fZone můžete těšit na podrobnou recenzi.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze