Starbucks v Itálii uvedl neobvyklou novinku

Starbucks v Itálii uvedl neobvyklou novinku
Fotografie: unsplash.com
  • Řada kávových nápojů se nazývá Oleato
  • Kávy budou olivovým olejem nejen ochucené, ale do každého nápoje bude přidána lžička oleje
  • Na jaře se řada začne prodávat v Jižní Kalifornii ve Spojených státech, později pak ve Velké Británii, na Středním východě a v Japonsku

Největší světový řetězec kaváren Starbucks informoval o novince, kterou začne prodávat v Itálii. Jedná se o kávové nápoje, které obsahují olivový olej. Starbucks patří mezi velké americké společnosti, které musely čelit překážkám, když se snažily expandovat na italský trh s potravinami a nápoji. Itálie je proslulá svými nezávislými a často rodinnými kavárnami. Kvůli tomu v zemi proběhla řada protestů proti otevření kaváren Sturbucks.


Generální ředitel společnosti Howard Schultz uvedl pro bbc.com, že olivový olej má nečekaně sametovou, máslovou chuť, která kávu obohatí a krásně přetrvává v ústech. „Najde se mnoho lidí, kteří se této kombinaci diví. Ale důkaz úžasné chuti najdete v šálku. Za více než 40 let si nepamatuji okamžik, kdy bych byl více nadšený,“ doplnil Howard Schultz. Řada se jmenuje Oleato. V italských kavárnách byla uvedena dnes. Zákazníci si budou moci vybrat espresso, latté, cold brew, ledové cortado nebo espresso Martini. Nejenže budou olivovým olejem speciality ochucené, ale také do nich bude přidána lžička oleje. Starbucks má v současné době v zemi okolo 20 poboček.

Itálie ale není jediná země, kde se tato řada kávových nápojů bude prodávat. Na jaře se začne prodávat v Jižní Kalifornii ve Spojených státech, později během roku pak ve Velké Británii, na Středním východě a v Japonsku.

Olivový olej je klíčovou součástí středomořské stravy, která je spojena se zeměmi včetně Itálie, Řecka a Španělska. Patří mezi nejprospěšnější suroviny na světě. Pomáhá snižovat riziko vzniku kardiovaskulárních chorob a cholesterol v krvi. Obsahuje spoustu vitamínů a antioxidantů. Podporuje správné trávení a zpomaluje stárnutí. Je prospěšný pleti a vlasům. Olivový olej je nezbytnou součástí všech zdravých jídelníčků.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze