Svěřili byste se do rukou autonomního auta? Společnost Waymo vozí dobrovolníky

Svěřili byste se do rukou autonomního auta? Společnost Waymo vozí dobrovolníky
  • Nedávno Waymo ukázalo svůj autonomní systém vybraným novinářům
  • Testování se brzy rozšíří i do města Phoenix
  • Při jízdě nesedí na sedadle řidiče žádná osoba

Autonomní řízení je momentálně asi nejprobíranějším tématem a jistojistě i budoucností, která nás nemine. Nyní jsme svědky poměrně revolučního kroku, který má na svědomí společnost Waymo. Ta pro zajímavost spadá pod společnost Alphabet a ta zase pro změnu patří Googlu. Jde tedy vlastně o projekt známého vyhledávače.

Waymo brzy začne využívat autonomní auta, a to zcela bez řidiče. Do dnešní doby musel být na sedadle řidiče člověk, který v případě problémů převzal řízení. Tomu je však nyní konec. Waymo chce tento testovací program spustit ve Phoenixu a sbírá dobrovolníky, kteří jsou ochotni to vyzkoušet.

„Chceme aby zkušenosti z cestování s naší společností byla denní rutina. Chceme naše autonomní řízení využít pro vaše každodenní potřeby,“ řekl na konferenci Web Summit v Portugalsku generální ředitel společnosti Waymo John Krafcik.

Waymo vše nedávno předvedlo několika novinářům na svém testovacím prostoru o velikosti 91 akrů v centrální Kalifornii. Na to, jak to při cestě vypadalo, se můžete podívat na videu.

Vzhledem k tomu, že v budoucnu již nebude trendem mít auto ve vlastnictví, můžete si vybrat ze širokého repertoáru nabízených vozidel dle typu vaší cesty,“ dodal Krafcik.

Automobily od společnosti Waymo brousí své autonomní schopnosti ve vybraných oblastech, například ve městě Chandler. Brzy se testování rozšíří i do města Phoenix, což potvrdil ve svém projevu i Krafcik.

Tím ale vše pouze začíná. Waymo má ambice provozovat i autonomní taxíky, které mají být dalším krokem ve chvíli, kdy se jejich autonomní auta osvědčí. Vypadá to, že jsme svědky přelomové události na poli autonomního cestování.

Zdroje: bloomberg.com, gizmodo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze