Tchaj-pej zkracuje intervaly na semaforech. Chrání tak obyvatele proti vedru

Tchaj-pej zkracuje intervaly na semaforech. Chrání tak obyvatele proti vedru
Fotografie: unsplash.com
  • Více než 770 semaforů zkrátí čekací doby až o jednu a půl minuty
  • Intervaly zůstanou zkráceny až do září

Úřady v Tchaj-peji během léta zkrátí čekací doby na semaforech, aby lidé nemuseli stát dlouhou dobu na slunci v tropických vedrech. Více než 770 semaforů v hlavním městě Tchwaj-wanu zkrátí čekací doby až o jednu a půl minuty. Intervaly zůstanou zkráceny až do září.

Místní občané každé léto bojují s vysokými teplotami okolo 35 stupňů Celsia a nadměrným vlhkem. „Toto počasí je velmi nepříjemné pro motocykly a chodce, kteří se zastaví na semaforech a jsou vystaveni slunci,“ uvedl ředitel dopravního úřadu. Zdlouhavé a často nedůsledné čekaní na semaforech je ve městě s 2,6 miliony obyvatel často diskutované téma. Běžně zde chodci čekají až 80 sekund. Tomuto tématu se vysmívá i billboard, který říká: „Jen abyste věděli... Toto červené světlo vás nechá čekat 115 sekund. To je dost času na objednání večeře.“


Místní obyvatelé si na dlouhé intervaly stěžují na internetu. „Poblíž mého domu je semafor, který vás nechá čekat na zelenou více jak dvě minuty. Poté máte na přejití čtyř pruhů pouhých 15 sekund,“ napsal jeden komentující. Podle theguardian.com dopravní úřad města provedl podobné úpravy kvůli extrémním teplotám i v létě 2019, a to přibližně na 430 křižovatkách, na 560 pak loni.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze