Tesla už za pár dnů představí humanoidního robota Optima

Tesla už za pár dnů představí humanoidního robota Optima
Fotografie: Frack V., unsplash.com
  • Humanoidní robot Optimus by mohl pomáhat v domácnostech
  • Elon Musk robota představí na IA Day 2022 30. září
  • Výroba by pak mohla začít v příštím roce

Tesla se připravuje na odhalení humanoidního robota s umělou inteligencí, který by měl být nápomocný ve firmách, továrnách a domovech po celém světě. Elon Musk odhalí první prototyp robota Optima na AI Day 2022 30. září. A proč zrovna jméno Optimus? Jedná se o narážku na mocného vůdce Autobotů ze série filmů Transformers.


Podle Muska by roboti mohli být využiti v domácnostech. Pomáhali by při přípravě večeří, sekání trávníku, s péčí o staré lidi nebo by se mohli stát i kamarády. Roboti by mohli být využíváni i v továrnách, kde by mohli provádět nebezpečné činnosti. Výroba by mohla začít v příštím roce. Tržby z prodeje robotů by pak mohly překonat tržby z prodeje z prodeje automobilů.


Podle independent.co.uk humanoidní roboty vyvíjí už desítky let společnosti Boston Dynamics, Honda a Hyundai. Ale stejně jako samořídící automobily, mají i tito roboti problémy s nepředvídatelnými situacemi. „Samořídící auta ve skutečnosti nejsou tak snadná na ovládání, jak si kdokoli mohl myslet. A s humanoidními roboty je to do jisté míry stejně,“ uvedl Shaun Azimi z NASA.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze