Užijte si příjemný rodinný večer

To nejlepší z Disney+
Užijte si příjemný rodinný večer
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme se zaměřili na filmy se sportovní tématikou
  • Dnes se podíváme na snímky, díky kterým můžete prožít pěkný rodinný večer
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Vánoční čas se blíží, ještě před tím, než se zaměříme na nejrůznější vánoční příběhy, se ale podíváme na rodinné filmy.

Noc v muzeu (Night at the Museum)

Dobrodružný fantasy film, který natočil režisér Shawn Levy. Na psaní scénáře se podíleli Robert Ben Garant a Thomas Lennon. Snímek byl natočený podle stejnojmenné knižní předlohy autora Milana Trence. V hlavních rolích se představili Ben Stiller, Carla Gugino, Robin Williams, Jake Cherry a Dick Van Dyke. Premiéra proběhla 18. ledna 2007. Režisér Shawn Levy natočil také dvě další pokračování. Všechny tři díly jsou dostupné na Disney+.

Americké přírodovědné muzeum je jedno z největších muzeí na světě. Nachází se zde mnoho známých a zajímavých exponátů, ale také laboratoře a knihovna. Vše ale nemusí být takové, jaké se na první pohled zdá. To zjistí také Larry Daley (Ben Stiller), který, i když nerad, přijde v muzeu k práci nočního hlídače. To ale ještě neví, co ho čeká. První směna začala a najednou se začnou dít divné věci. Exponáty oživly. Po chodbách muzea běhá Tyrannosaurus Rex nebo africké šelmy. Larry nemá celou situaci absolutně pod kontrolou. Když už opravdu neví, co si s celou situací počít, dá se do řeči s Teddym Rooseveltem (Robin Williams). Ten mu vysvětlí, jak je možné, že se celé muzeum probudilo k životu. Možná mu právě tato práce vrátí ztracený obdiv syna. Zvládne ale tak těžkou práci vykonávat každý den?

Zajímavost

  • Po uvedení snímku v kinech se výrazně zvedla návštěvnost Amerického přírodovědného muzea.
  • Dibbie (Anne Meara), která ve filmu doporučila Larrymu práci nočního hlídače, je ve skutečnost matka Bena Stillera.
  • Opice, která hraje ve filmu, si zahrála i v dalších velkofilmech, jako například Pařba v Bangkoku.

Pěkný a milý snímek, která zaujme celou rodinu. Herecké obsazení je skvělé. Největší dojem udělaly prostory muzea, do kterých se jen tak někdo nepodívá.

Garfield (Garfield: The Movie)

Tento snímek je první Garfieldův hraný film, který natočil režisér Peter Hewitt. Scénář napsali Joel Cohen a Alec Sokolow. Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové předlohy, kterou napsat Jim Davis. V hlavních rolích se představili Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt, Bill Hoag, Eve Brent a další. V originálním znění hlas Garfielda namluvil Bill Murray. Snímek měl premiéru v kinech 6. června 2004. Natočeno bylo také jedno pokračování, které je také na Disney+ ke zhlédnutí.

Kdo by neznal kocoura Garfielda? Tlustého, znuděného a stále zahleděného jen do sebe. Náplní jeho dne je válet se, koukat na telku a jíst. Jednoho dne vezme John (Breckin Meyer) Garfielda k veterinářce Liz (Jennifer Love Hewitt). Je do ní beznadějně zamilovaný a snaží se přijít na způsob, jak ji pozvat na rande. Dřív, než se ale stihne zeptat, Liz mu dá psa z útulku, protože si myslí, že se o něj John dobře postará. On, i když není úplně nadšený, vezme nového mazlíčka Odieho domů. Garfield není z nového kamaráda vůbec nadšený. Odieho přímo nesnáší a snaží se udělat všechno, aby zmizel. To se mu nakonec podaří. John a Liz psa všude hledají. Odieho se ujme televizní hvězda Happy Chapman. Místo toho, aby byl Garfield šťastný a užíval si, že má své království opět jen pro sebe, vydá se na záchrannou misi.

Zajímavosti

  • Role Johna byla původně nabídnuta Jimu Carreymu, ten ji ale odmítl.
  • Úplně poprvé se Garfield objevil v novinách 19. června 1978.
  • Garfield měl také svůj seriál, který byl vysílán v televizi v roce 1988 a 1994.

Kocour Garfield baví lidi po celém světě dost dlouhou dobu. Ať už se jedná o komiksy, krátké scénky nebo seriály v televizi. Nebylo pochyb, že se dřív nebo později fanoušci dočkají také filmové podoby. A myslím, že to dopadlo velmi dobře.

Dr. Dolittle (Doctor Dolittle)

Americká rodinná komedie, kterou natočila režisérka Betty Thomas. Na scénáři se podíleli Nat Mauldin a Larry Levin. Snímek byl natočen podle stejnojmenných knižních předloh autora Hugha Loftinga. V hlavních rolích hrají Eddie Murphy, Ossie Davis, Oliver Platt, Peter Boyle, Richard Schiff, Kristen Wilson a další. Snímek měl premiéru v kinech 26. června 1998. Na Disney+ se můžete podívat i na druhý díl.

Když byl John Dolittle malý, povídal si se svým psem. Nebyla to jen hra, opravdu si navzájem rozuměli. Došlo to ale tak daleko, že se John začal chovat jako pes a jeho otec přivolal kněze, který z něj chtěl vyhnat ďábla. Pes kněze kousl do nohy a Johnův otec ho dal pryč. Od té doby John se zvířaty nepromluvil. Vyrostl, oženil se a stal se otcem. Pracuje jako doktor. Zvířata ale nemá moc v lásce. Na svoji schopnost dočista zapomněl. Jednoho večera musel ale kvůli naléhavému případu do nemocnice. Když se vracel domů, srazil psa. Ten se po chvilce zvedl a odešel. Když odcházel, někdo Johnovi řekl, ať příště kouká na cestu. Nikdo nikde ale nebyl. Další den slyšel hlasy, které ostatní neslyší. Když na něj začne mluvit morče jeho dcery, nemá pochyb o tom, že se zbláznil. Začne si to myslet i jeho okolí. Po nějaké době začne ale svůj dar vnímat pozitivně a zvířata k němu chodí pro pomoc. Později se neživí jen jako doktor, ale také jako veterinář.

Zajímavosti

  • Ve filmu najdete mnoho odkazů na jiné snímky, jako je například Jurský park nebo Obvyklí podezřelí.
  • Podle filmu byla také vytvořena videohra na PlayStation 2.

Film mého dětství, který jsem viděla mnohokrát. I když se může zdát, že snímek bude bavit jen děti, není tomu tak. Je plný nejrůznějších vtipů, které pobaví právě dospělé.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze