V USA bude brzy schválená vakcína proti COVID-19 pro děti od 6 měsíců

V USA bude brzy schválená vakcína proti COVID-19 pro děti od 6 měsíců
Fotografie: unsplash.com
  • První vakcína pro děti od 6 měsíců do čtyř let bude od firem Pfizer/BioNTech
  • Generální ředitel Pfizeru uvedl, že nejmladší budou také potřebovat třetí dávku očkování
  • Firmy očekávají schváleni k nouzovému užití každým dnem

Farmaceutické firmy Pfizer/BioNTech začaly s předáváním výsledků studií Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), aby mohl rozhodnout o povolení k podávání jejich vakcíny proti COVID-19 dětem mladším 5 let. Firmy začaly výsledky předávat FDA postupně, aby mohl získané údaje průběžně hodnotit, a tím byl schvalovací proces urychlen.


Pfizer/BioNTech zatím žádají o povolení podávat dětem od 6 měsíců do 4 let první dvě dávky vakcíny. Výsledky studií očkovaní třetí dávkou budou dokončeny a předány FDA v nadcházejících měsících. Firmy požádaly o schválení k nouzovému užití poté, co přibylo velké množství hospitalizovaných v této věkové skupině po nákaze variantou omikron.

„Vzhledem k tomu, že počet hospitalizací dětí mladších 5 let kvůli koronaviru vzrostl, naším společným cílem je připravit se na budoucí možné varianty koronaviru a poskytnout rodičům možnost ochránit jejich děti před virem,“ uvedl generální ředitel Pfizeru Albert Bourla.

Albert Bourla také uvedl, že děti do 5 let budou také nakonec potřebovat posilovací dávku očkování, aby měly nejlepší ochranu proti omikronu a budoucím variantám koronaviru. Po schválení prvních dvou dávek úřadem FDA mohou rodiče nechat své děti očkovat. Podle cnbc.com firmy očekávají, že schválení přijde každým dnem.

Diskuze ke článku
Pavel Caba
Pavel Caba
na kennedyho letišti mají velký nápis - vítejte v zemi idiotů
Alois Lopata
Alois Lopata
Chtěl bych vidět idiota, který by to svinstvo nechal nacpat i do svýho dítěte. Jako Američani jsou idioti, o tom žádná, ale že by až tak?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze