V Americe bylo zachráněno téměř 4 tisíce bíglů před experimenty

V Americe bylo zachráněno téměř 4 tisíce bíglů před experimenty
Fotografie: unsplash.com
  • Psi byli nalezeni v množírně ve státě Virginia
  • Odtud byli prodáváni do laboratoří, které s nimi experimentovaly
  • Záchrana bíglů trvala několik let

Téměř 4 tisíce bíglů hledá nové domovy po jednom z největších pokusů o záchranu psů v Americe. Psi byli chováni v množírně ve Virginii, odkud byli prodáni do laboratoří, které s nimi experimentovaly.


„Čtyři tisíce je velké číslo. Šedesát dní bude trvat, než se všechna zvířata dostanou z laboratoří. Spolupracujeme s našimi partnery v útulcích a záchranáři po celé zemi a budeme pro psy hledat nové domovy,“ uvedla pro reuters.com ředitelka charitativní organizace US Humane Society Kitty Block.

Inspektoři zjistili, že někteří nemocní psi byli zabiti místo toho, aby jim byla poskytnutá jednoduchá lékařská pomoc. Potrava psů obsahovala červy, plísně a výkaly. Štěňatům nebylo poskytnuto dostatečné zázemí a 25 z nich zemřelo v důsledku chladu. Všichni bíglové jsou nyní podrobeni lékařskému vyšetření a dostanou požadovaná očkování. Poté budou nabídnuti k adopci. Senátor Virginie Bill Stanley uvedl, že záchrana byla výsledkem letitého boje. „Snažil jsem se toto zařízení zavřít už v roce 2019, ale nepovedlo se. Nikdy jsem ale nepřestal bojovat,“ dodal senátor.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze