Vánoce jsou za rohem II.

To nejlepší z Disney+
Vánoce jsou za rohem II.
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes naše vánoční putování pokračuje
  • Tentokrát se podíváme na animované filmy, které o Vánocích nesledují jen děti
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Dnes bude naše vánoční putování s Disney+ pokračovat. Podíváme se na animované filmy, které o Vánocích nesledují pouze děti. V příštích dnech si můžete čekání na svátky s těmito příběhy zkrátit.

Ledové království (Frozen)

Animovaný snímek Ledové království natočili Chris Buck a Jennifer Lee, která společně s Shane Morris napsala scénář. Tvůrci se inspirovali pohádkou od Hanse Christiana Andersena – Sněhová královna. Ledové království vyhrálo dva Oscary (nejlepší celovečerní animovaný film a nejlepší originální píseň), také získalo za nejlepší celovečerní animovaný film Zlatý glóbus. Animovaný film měl v Česku premiéru 28. listopadu 2013. Pro velký úspěch režiséři natočili několik krátkých dodatků a v roce 2019 celovečerní pokračování. Na všechny příběhy s Annou, Elsou, Olafem a dalšími se můžete podívat na Disney+.

Film vypráví příběh dvou sester (princezen) Anny a Elsy, které kvůli nešťastné události přijdou o rodiče. Elsa má ale kouzelnou moc. Všechno dokáže proměnit v led. Svou moc neumí ale dobře ovládat. Elsa se po smrti rodičů stává následnicí trůnu. Během příprav na korunovaci potká Anna prince Hanse a rozhodne se ho hned vzít. Svoje rozhodnutí oznámí sestře, ta s ním ale vůbec nesouhlasí. Začnou se hádat a Elsa v rozčílení promění Arendelle v ledové království. Elsa se vyděsí a uteče do hor. Chce být sama, protože se bojí, že někoho zraní. Anna se ji ale vydává hledat. Na cestě potká horala Kristoffa a jeho nejlepšího přítele, soba Svena, stejně jako sněhuláka Olafa, kterého Elsa vytvořila. Která ze sester bude ale nakonec potřebovat pomoc? A zvítězí dobro a láska nad zlem?

Zajímavosti

  • Elsa je jediná Disney princezna, která byla poprvé představena jako dospělá. Ostatní princezny se řadí mezi dospívající.
  • Kristoffův sob se měl původně jmenovat Thor. To by ale kvůli Thorovi z Avengers bylo matoucí, tak bylo nakonec vybráno jiné jméno.
  • Postavy Hans, Kristoff a Anna jsou pojmenovány po spisovateli Hansy Christianu Andersenovi.

Příští rok tento překrásný vánoční příběh oslaví deset let od premiéry. S dcerou ho nesledujeme jen o Vánocích, ale v tento čas má úplně jiný nádech. Myšlenka filmu je velmi propracovaná a rozhodně dětem přinese mnoho dobrého. Už se těším, až si ho pustíme.

Vánoční koleda (A Christmas Carol)

Animovaní film, který natočil a napsal režisér Robert Zemeckis. Jedná se o další příběh natočený podle povídky Vánoční koleda od anglického autora Charlese Dickense. Snímek byl natočen pomocí speciálních technologií, které snímají pohyby herců, jež jsou pak převedeny do virtuálních postav. V hlavních rolích se představili Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins a Robin Wright Penn. Snímek získal pozitivní ohlasy od diváků. Premiéra Vánoční koledy proběhla 3. listopadu 2009.

Ve Vánoční koledě se podíváme do života Ebenezera Scroogeho (Jim Carrey), kterého na Štědrý den navštíví duch jeho zemřelého obchodního společníka, aby ho varoval před jeho osudem. Je jen jeden způsob, jak svoji budoucnost změnit, a tou je návštěva tří duchů Vánoc. Jeden mu ukáže jeho minulost, druhý přítomnost a třetí budoucnost.

Zajímavosti

  • Jedná se o první spolupráci Jima Carreyho s filmovým studiem Walt Disney Pictures.
  • Je to také první film tohoto filmového studia, který byl promítán ve 3D IMAX.
  • Speciální technologie, kterou byl snímek natočen, se nazývá Motion capture.

Vánoční koledu známe všichni již od dětství, kdy jsme viděli první animované zpracování. Tato verze příběhu je i přes animované zpracování strašidelná. I tak ale patří Vánoční koleda do každého seznamu svátečních filmů a my tento snímek velice doporučujeme.

Co se stalo o Vánocích (Mickey's Once Upon a Christmas)

Animovaný vánoční snímek s oblíbenými Disney postavičkami, který režírovali Bradley Raymond, Jun Falkenstein, Bill Speers a Toby Shelton. Film získal kladné ohlasy od diváků. Premiéra proběhla 9. listopadu 1999. V roce 2004 bylo natočeno pokračování s názvem Co se ještě stalo o Vánocích. Oba snímky si můžete pustit na Disney+.

Film je rozdělený na tři vánoční příběhy. V prvním vyprávějí synovci kačera Donalda Kulík, Dulík a Bubík, kteří si přáli, aby Vánoce byly každý den. V druhém příběhu Goofy a Max vzpomínají na to, jak prožili několik veselých událostí včetně návštěvy skutečného Santy. V posledním příběhu Mickey a Minnie vyprávějí příběh, kdy se jeden pro druhého vzdali něčeho, co pro ně bylo důležité a díky tomu vykouzlili nezapomenutelné Vánoce.

Zajímavosti

  • Snímek různými způsoby připomíná i další pohádky od Disneyho, například Goofy věsí na stromeček ozdobu ve tvaru postavy z filmu Kráska a Zvíře: Kouzelné Vánoce.
  • Když Goofy hledá v obchodním domě dopis, čelí mnoha nástrahám, které jsou vytvořené jako parodie na scény z filmů o Indiana Jonesovi.

Milý vánoční příběh, u kterého zapomenete na veškerý shon a stres. Připoutá k obrazovky nejen děti, ale i dospělé. Nejvíce se mi líbil druhé příběh s Goofym, který se snaží vykouzlit svému synovi krásné Vánoce.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze