Vánoce jsou za rohem I.

To nejlepší z Disney+
Vánoce jsou za rohem I.
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Vánoce se blíží, proto jsme se rozhodli se s vámi v následujících týdnech podělit o vánoční příběhy
  • Disney+ má v nabídce mnoho vánočních filmů
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Vánoce se nezadržitelně blíží. V neděli byla už první adventní neděle a vánoční atmosféra na nás začíná pomalu dýchat ze všech stran. Proto jsme se rozhodli, že se až do Vánoc budeme věnovat vánočním filmům. Podíváme se na snímky z let minulých, na animované filmy, na největší vánoční klasiky, ale také na úplné novinky.

Strážci Galaxie: Sváteční speciál (The Guardians of the Galaxy: Holiday Special)

Speciální vánoční díl založený na komiksovém příběhu Strážci Galaxie. Tento speciální díl natočil režisér James Gunn, která napsal scénář. James Gunn natočil i oba vydané filmy Strážci Galaxie. V hlavních rolích se představili Chris Pratt, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Karen Gillanová, Pom Klementieff a Michael Rooker. Speciálním hostem je Kevin Bacon. Jedná se o jeden z nejnovějších snímků, který vyšel na streamovací platformě Disney+, konkrétně 25. listopadu 2022.

Snímek nás zavede do času po událostech z Avengers: Infinity War. Peter Quill (Chris Pratt) truchlí nad ztrátou Gamory (Zoe Saldana). Drax (Dave Bautista) a Mantis (Pom Klementieff) se snaží vymyslet, jak ho rozveselit. Tou dobou na Zemi začínají Vánoce. Kraglin poví všem historiku o tom, jak Yondu zkazil Peterovi Vánoce, když byl malý. Drax a Mantis by chtěli Peterovi udělat krásné Vánoce i na planetě Kdovíkde. Pak Mantis napadne, že by mohli na Zemi zaletět a sehnat mu výjimečný dárek. Drax souhlasí, ale řekne, že by mu mohli dát někoho výjimečného – Kevina Bacona. A tak se vydají na Zem do domu Kevina Bacona. Ten před nimi samozřejmě utíká, ale Mantis na něj použije svoje schopnosti a on se bez bránění vydá s nimi na Kdovíkde. Když Peter zjistí, že mu dali živou bytost, není zrovna nadšený. Mantis nechá herce procitnout. Ten je ze začátku hrozně vyděšený, ale když vidí, že jsou všichni přátelští, rozhodne se, že s nimi Vánoce oslaví. Poté odletí zpět na Zemi.

Zajímavosti

  • Vánoční speciál se natáčel během natáčení Strážců Galaxie: Volume 3, kteří přijdou do kin v příštím roce.
  • Jak už jsme u těchto snímků zvyklí, i tentokrát měla přijít bojová scéna. Tu ale režisér nakonec vyřadil.

Milý vánoční příběh, který obohacuje celou marvelovskou ságu. Snímek není nějak moc dlouhý, ale rozhodně pobaví nejen dospělé, ale i děti.

Santa Claus (The Santa Claus)

Americká vánoční komedie, kterou natočil režisér John Pasquin. Scénář napsali Leo Benvenuti a Steve Rudnick. Snímek získal pozitivní reakce od kritiků i diváků a zařadil se mezi filmové vánoční klasiky. V hlavních rolích se představili Tim Allen, Judge Reinhold, Wendy Crewson, David Krumholtz, Eric Lloyd, Larry Brandenburg, Mary Gross, Peter Boyle a další. Premiéra proběhla 11. listopadu 1994. Po velkém úspěchu byly natočené další dva díly, které byly také úspěšné a jsou na Disney+ ke zhlédnutí.

Scott Calvin (Tim Allen) je rozvedený muž, který nemá čas na vlastního syna Charlieho. Má s ním strávit Štědrý večer. Charlie má pochybnosti o existenci Santa Clause. Scott nemá na vánoční večer vůbec nich nachystaného. A co se snaží uvařit, tak spálí. Nakonec svého syna vezme do restaurace. Po večeři se vrátí zpět domů, Scott Charlieho uloží do postele a jde také spát. V noci vzbudí Charlieho nějaké zvuky. Jde vzbudit tátu, který to také slyší. Jde se podívat ven a na střeše objeví Santa Clause, který se lekne a spadne ze střechy. V jeho kabátu objeví vzkaz, že pokud se mu něco stane, má si obléct jeho šaty a sobi se o zbytek postarají. Poté, co se vzpamatují z celé situace, Santa zmizí a zůstanou po něm jen šaty, sáně a spousta dárků. Společně nasednou do saní a sobi se okamžitě vydají na cestu. Scott musí rozdat zbytek dárků. Tím ale celé dobrodružství teprve začíná. Ze Scotta se stane nový Santa Claus.

Zajímavosti

  • Scott jako Santa Claus dal jako první dárek opravdovou paneku Annabelle, která byla předlohou pro horory s panenkou Annabelle.
  • Původně měl hrát hlavní roli Bill Murray, pro kterého byla napsaná.

Krásný rodinný vánoční snímek, který pobaví celou rodinu. Tim Allen se svého úkolu zhostil skvěle a já si v této roli nikoho jiného představit neumím.

Noelle

Vánoční komedie, kterou natočil režisér Marc Lawrence. Napsal také scénář k filmu. V hlavních rolích hrají Anna Kendrick, Bill Hader, Billy Eichner, Shauna Johannesen, Kingsley Ben-Adir a další. Původně měl mít snímek premiéru v kinech, nakonec byl vydán 12. listopadu 2019 na Disney+.

Noella Kringle (Anna Kendrick) je dcerou Santy Clause. Má staršího bratra Nicka (Bill Hader), který se už v dětství musí začít připravovat na svoji budoucí roli Santy. Jako malá přemýšlí, co bude ona dělat, až bude velká. Poté, co jejich otec zemřel, začne se její bratr učit létat se saněmi. On z jeho nové role moc nadšený není. Noell se mu snaží ze všech sil pomoci. Pomáhá mu s učením všech věcí, které musí Santa umět. On je z toho ale čím dál více ve stresu. Napadne ji, aby si Nick vzal na víkend volno, aby si odpočinul a byl na velký den připravený. On to vezme vážně a ze dne na den zmizí. Noell řekne, že to byl její nápad, aby si vzal volno. Všichni jí to vyčítají. Nikoho ale ani na chvíli nenapadne, aby ho hledali. Rada chce hned zvolit nového Santu. To se Noell nelíbí a společně se svojí chůvou (Shirley MacLaine) se vydají Nicka hledat.

Zajímavosti

  • Pro Anne Kendrick byl tento film splněný sen. Vždy si chtěla zahrát ve vánočním filmu, který si budou lidé pouštět každý rok.
  • Když Noelle opustí severní pól a míří na saních na jih do Phoenixu, východ slunce je po její pravici. Tak by to bylo správně pouze v případě, že by cestovala na sever.

Klasická bláznivá americká komedie s tématem Vánoc. Anne Kendrick je milá herečka, která na obrazovkách vždy vykouzlí pohodovou atmosféru.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze