V New Yorku probíhá výstava v AR. Zaměřuje se na životní prostředí

V New Yorku probíhá výstava v AR. Zaměřuje se na životní prostředí
Fotografie: unsplash.com
  • Výstava má zvýšit povědomí o dopadu klimatických změn na planetu
  • AR oživuje instalace a přináší informace o ekologii
  • Výtěžek ze vstupenek bude věnován na výsadbu mangrovových lesů

Arcadia Earth je pohlcující umělecká výstava v New Yorku zaměřená na životní prostředí, která využívá rozšířenou realitu ke zvýšení povědomí o dopadu klimatických změn na naši planetu.


Zatímco návštěvníci procházejí místnostmi plnými instalací, nosí brýle pro rozšířenou realitu, která instalace oživuje a navíc přináší zajímavé informace o ekologii. Jedna zajímavá instalace je například vyrobená ze 44 tisíc plastových sáčků. To je stejné množství, které bylo použito ve státě New York každou minutu předtím, než bylo zakázáno je používat.

„Záměrem této výstavy je inspirovat lidi, aby přišli a poté řekli přátelům, co se zde naučili. Opravdu si myslím, že tato technika je zábavná a bude fungovat. Mám děti a jsem zodpovědný za jejich budoucnost. Musím pro to ale něco udělat. Pokud dnes něco neuděláme, čeká nás náročná budoucnost. Chci být jedním z těch, kteří si budou stát za tím, že zkusil udělat všechno, co mohli,“ uvedl zakladatel výstavy Valentino Vettori.


Podle reuters.com bude výtěžek z prodaných vstupenek věnován na výsadbu mangrovových lesů, které pohlcují daleko větší množství uhlíku než ostatní stromy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze