Taky jste nečekali tyto momenty v reality show Hra na oliheň?

zhodnocení
Taky jste nečekali tyto momenty v reality show Hra na oliheň?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Reality show se snaží seriál co nejvíce napodobit, jsou zde ale okamžiky, které se liší
  • Hráči si zahrají novou hru Lodě
  • Mezi jednotlivými hrami mají také možnost vyřazovat ostatní hráče

Pokud jste viděli korejský seriál Hra na Oliheň, který je na Netflixu jednoznačně nejsledovanějším, pak jste byli zvědaví na reality show Hra na oliheň: Výzva. Netflix se rozhodl do této soutěže opravdu investovat a postavil prakticky totožné kulisy, na kterých byste hledali rozdíl s těmi seriálovými jen těžko. I výhru ponechal stejnou, a to 4,56 milionů dolarů. Za tuto částku jsou již lidé schopni udělat téměř cokoliv. Ačkoliv reality show věrně napodobuje seriál, je zde několik okamžiků, které jsme nečekali. Které to jsou?

Nikdo nechce deštník

Ve druhé hře můžeme sledovat, jak se zbývající hráči, kteří nevypadli na hře Červená, zelená, rozdělují do čtyř řad. Všichni ví, že půjde o hru Dalgona, tedy bude potřeba vyloupnout určitý tvar ze sušenky. Soutěžící ze seriálu ví, jaké tvary budou na výběr a je tak jasné, že nikdo nechce deštník. Aby bylo rozhodnuto spravedlivě, první v řadě jsou vyzváni, aby vešli do místnosti a mají dvě minuty na to, aby si tvary rozdělili. Problém je ovšem deštník, který prostě nikdo nechce a soutěžící se tak začnu dohadovat.

Jak to skončí? Uplynou dvě minuty a jelikož se hráči mezi sebou nedokáží dohodnout, jsou prostě vyřazeni. Důvod vyřazení vidí ostatní a začnou se mezi sebou radit, jak si tedy jednotlivé tvary rozdělit. Co je ale zarážející? Druhá čtveřice, ačkoliv ví, jaký je následek toho, pokud se nedohodnou, se taktéž ze hry vyřadí, jelikož dvě minuty uplynou a deštník si nikdo nevybere. Úspěšné rozřazení přijde až napotřetí, kdy slabšího hráče přemluví pod záminkou, že mu pak pomohou. Jak ale víme, při hře vám nikdo pomáhat nesmí, a dotyčný, který to sliboval, to moc dobře věděl.

Lodě

První dva díly vidíte hry, které se odehrávaly i v seriálu. Hráči tak nemají pochyb, že na řadu přijde přetahovaná a už dopředu se domlouvají, koho do týmu chtějí, aby byla skupina co nejsilnější. Jakmile ale vstoupí do hrací místnosti, zjistí, že svaly jim v této hře budou k ničemu. Hráči si zvolí kapitána, který rozmístí čtyři lodě na hrací pole. Kdo první potopí dvě – vyhrál. Pokud ale i vítězná skupina má potopenou loď, hráči v ní vypadnou. Hra je trochu o štěstí, ale i tom, ve které lodi se nacházíte, protože čím menší je, tím je i menší pravděpodobnost zasáhnutí.

Podrazy

Ano, k této reality show rozhodně patří podrazy i taktika. Je ovšem až zarážející, jak rychle jsou soutěžící pohlceni hrou, což jednoznačně urychluje ztráta pojmu o čase i reálném životě. Teď jste prostě tam a nic jiného se neřeší. A tak nastávají okamžiky, kdy jsou hráči již lehce paranoidní, hroutí se a brečí. Dobrým příkladem jsou tomu čertíci v krabičce, kteří určí, zda dostanete výhodu do další hry, vyřadíte spoluhráče, nebo jste sami vyřazeni. Tato hra i ukázala, že radost se může velmi rychle přeměnit na smutek. Hráč, který dostal výhodu do další hry, byl následně okamžitě vyloučen druhým hráčem, který mohl kohokoliv ze hry vyloučit, ale zvolil právě jeho, a to jen kvůli výhodě.

Piknik

Tímto tahem se jednoznačně ukázalo, že hra chce být nečekaná a krutá. Vybraní hráči dostanou záměrně jednoduchý úkol, který splní a odměnou je jim piknik. Vzhledem k tomu, že jídla nedostávají zrovna mnoho, je to pro ně příjemná výhra. Úkol zní jasně – rozdělit se do dvojic, sednout na deku a užít si piknik. Je tedy jasné, že se do dvojic spojí soutěžící, kteří si mají co říct a společně plánují další kroky. Problém ovšem je, že na dně piknikového koše najdou hráči kuličky. Všem je tak jasné, že jeden z nich vypadne a najednou osamělý hráč, na které nikdo nezbyl, je v tomto kole vítězem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze