Avatar 2 vydělal přes 2 miliardy dolarů

Avatar 2 vydělal přes 2 miliardy dolarů
Fotografie: 20th Century Fox
  • Aktuální výdělek snímku činí 2,023 miliardy dolarů
  • Umístil se na šestém místě v žebříčku nejvýdělečnějších filmů všech dob
  • Stal se také nejvýdělečnějším snímkem pandemické doby

Snímek Avatar: The Way of Water režiséra Jamese Camerona se stal šestým filmem v historii, který celosvětově vydělal více jak 2 miliardy dolarů. S 598 miliony dolarů (13,2 miliard korun) na domácím trhu a 1,42 miliardami dolarů (31,1 miliard korun) ze zámořských trhů nyní globální výdělek snímku činí fenomenálních 2,023 miliardy dolarů (44,4 miliard korun).

Epické pokračování, které vyšlo 13 let po prvním Avataru, je nyní šestým nejvýdělečnějším snímkem všech dob. Pokud se mu podaří přeskočit snímky Avengers: Infinity War (2,048 miliardy dolarů) a Star Wars: The Force Awakens (2,064 miliardy dolarů), bude na čtvrtém místě hned za filmy Titanic (2,2 miliardy dolarů), Avengers: Endgame (2,79 miliardy dolarů) a prvním Avatarem (2,9 miliardy dolarů). To znamená, že tři ze čtyř nejlepších filmů v historii budou od režiséra Jamese Camerona.


Podle collider.com nejvíce peněz vydělal v Americe, velký úspěch pak slaví v Číně, Francii, Německu, Koreji a Spojeném království. Před několika dny předběhl také film Spider-Man: Bez domova (Spider-Man: No Way Home), který si držel prvenství jako nejvýdělečnější snímek uvedený v době pandemie. Na začátku měsíce jsme vás informovali, že se Avatar 2 stal nejvýdělečnějším filmem uvedeným v roce 2022. Překonal i Top Gun: Maverick, který v loňském roce vydělal 1,4 miliardy dolarů (31,51 miliard dolarů).

James Cameron již dokončil produkci filmu Avatar 3, který by měl přijít do kin 20. prosince 2024. V Avataru 5 by měl kměn Na'vi přiletět na Zemi. Producent Jon Landau toto prozradil ještě před uvedením filmu Avatar: The Way of Water do kin. Ve snímku Avatar 3 se seznámíme s odlišnou kulturou obyvatel plenty Pandora. Diváci poznají Ash People neboli Na'vi ohně, kteří budou pravděpodobně bojovat proti sobě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze