Budeme se smát

To nejlepší z Disney+
Budeme se smát
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme se podívali na výběr filmů ze světa Star Wars
  • Dnes jsme pro vás vybrali několik komedií
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

V posledních týdnech jsme se podívali na snímky z jiných světů. Nyní se zaměříme na výběr komedií, které má Disney+ v nabídce.

Simpsonovi ve filmu (The Simpsons Movie)

Americká animovaná komedie, kterou natočil režisér David Silverman na motivy stejnojmenného televizního seriálu. Na scénáři pracovali několik scénáristů. Před vytvořením filmu vzniklo několik pokusů o natočení filmu s touto žlutou rodinkou. Žádný z nich ale nedopadl, protože tvůrci nesehnali dostatek producentů nebo nebyl napsán dostatečně dlouhý scénář. Nakonec práce na filmu začaly v roce 2001. Scénář byl upravován více než stokrát. Z finální verze byly nakonec vystřihnuty hodiny materiálu. Premiéra snímku v Česku proběhla 26. července 2007.

Snímek začíná koncertem známé skupiny Green Day ve Springfieldu na jezeře. To je ale tak znečištěné, že se během vystoupení pódium rozpustí a všichni členové zemřou. Na pohřbu v kostele má děda Simpson vidění, které prorokuje, že se na jejich město řítí pohroma. Marge je vyděšená a snaží se proroctví rozluštit. Mezitím se Homer rozhodne zachránit prase v Krusty Burgeru před smrtí a vezme ho domů. Bart zklamaný svým otcem najde útěchu u Neda Flanderse.

Líza jako správná ekoložka se zatím snaží prosadit zákaz ukládání odpadu do jezera. To se jí nakonec povede, ale Homer zákaz neuposlechne. Výkaly jeho prasete, které ukládal do velkého sila, chtěl jet bezpečně zlikvidovat. Po cestě ale zjistí, že koblihárna rozdává koblihy zadarmo a nejrychlejší možnost, jak se zbavit sila a jet na koblihy, je, vyhodit silo do jezera. Tím ho nenávratně znečistí a zvířata v okolí jezera začnou mutovat. To hned zjistí také Ned s Bartem, kteří jsou v tu dobu u jezera a rybaří. Homer v tu chvíli nemá ani tušení, co celému městu způsobil za problémy. Eko profi agentura zavře město do skleněné báně, aby bylo izolováno od zbytku světa. Naštvaný dav obyvatel se vydá k domu Simpsonových a chce Homerovu smrt. Celá rodina se dá na útěk. Najde cestu z báně a hledá nové místo k životu. Všem se ale po svém malém městečku stýská. Marge s dětmi se rozhodne odejít od Homera a vrátit se domů. Opuštěný Homer se rozhodne získat svoji rodinu zpět a zachránit město před zničením.

Zajímavosti

  • Když se začne potápět pódium s kapelou Green Day, vymění kytary za housle a začnou hrát stejnou píseň, kterou hrají hudebníci na palubě Titanicu, když se loď potápí.
  • První pokus o vytvoření filmu se Simpsonovými přišel už v roce 1992.
  • Nejdříve tvůrci chtěli, aby vidění v kostele měla Marge. Poté to změnili, protože to nebude poprvé, co budou ostatní ignorovat, co říká.

Simpsonovi jsou stále neumírající klasika. Bylo jen otázkou času, kdy skvělý seriál doplní film a upřímně se divím, že to nepřišlo daleko dříve.

Vybíjená: Běž do toho na plný koule (Dodgeball: A True Underdog Story)

Snímek Vybíjená natočil režisér Rawson Marshall Thurber, který napsal k filmu také scénář. V hlavních rolích se představil Vince Vaughn s Benem Stillerem. Dále ve snímku hrají Christine Taylor, Rip Torn, Justin Long, Joel David Moore, Alan Tudyk, Missi Pyle, Jamal Duff a další. Snímek získal obecně pozitivní recenze od kritiků i diváků. Premiéra proběhla 18. června 2004.

Peter LaFleur vlastní Average Joe's, malou, zchátralou posilovnu, do které chodí jen pár lidí, navíc to nejsou žádní sportovci. Peterova posilovna se zalíbí Whiteu Goodmanovi, namyšlenému majiteli moderní posilovny Globo Gym. White chce převzít Averege Joe's. Peter nemá na vybranou, protože mu propadla z důvodu neplacení hypotéka na posilovnu. Buď musí hypotéku jednorázově do 30 dnů zaplatit, nebo o posilovnu přijde. Poté už Whiteovi nebude nic bránit v její koupi. Peter se s přáteli snaží přijít na způsob, jak získat peníze na zaplacení hypotéky. Poté objeví turnaj ve vybíjené, který se hraje v Las Vegas. Pokud ho vyhrají, získají finanční odměnu, která stačí na zaplacení posilovny. O turnaji ve vybíjené se White dozví a přihlásí se se svým neporazitelným týmem také. I přes několik neúspěchů Peterova týmu se nakonec proti sobě utkají ve finále v Las Vegas. Peter a jeho tým nakonec vyhrávají a posilovna zůstává jeho.

Zajímavosti

  • Ve snímku se objevilo několik známých osobností, které hrály samy sebe, například Chuck Norris nebo David Hasselhoff.
  • Jedná se o třetí snímek, kde společně hrají Vince Vaughn s Benem Stillerem hlavní role.
  • Všichni herci začali trénovat vybíjenou několik týdnů před začátkem natáčení.

Bláznivá komedie, která vás na chvíli zbaví všech starostí. Při sledování můžete úplně vypnout mozek a nepřemýšlet. K tomu se ještě velice dobře pobavíte.

Deadpool

Superhrdinská komedie, kterou natočil začínající režisér Tim Miller. Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové předlohy. Jedná se o osmý film ze série X-Men. Role Deadpoola se chopil zkušený Ryan Reynolds. Dále se ve filmu představili Morena Baccarin, Ed Skrein, T.J. Miller, Karan Soni, Michael Benyaer, Stefan Kapičič, Brianna Hildebrand, Style Dayne a další. Od kritiků i diváků získal převážně pozitivní ohlasy. Byl nominován na mnoho cen a několik jich také získal. Snímek měl premiéru 11. února 2016 a byl přístupný od 15 let. Film byl tak úspěšný, že tvůrci okamžitě oznámili zahájení práce na pokračování, které je na Disney+ také dostupné. V roce 2024 přijde do kin také Deadpool 3.

Wade Wilson se živil jako nájemný zabiják. Ve svém oblíbeném baru potká svoji životní lásku – prostitutku Vanessu. Svatbu jim překazila rakovina plic, kterou lékaři zjistili Wadeovi. Naděje na uzdravení není skoro žádná. Wade potká agenta Smitha a ten mu nabídne možnost uzdravení, dokonce získání superschopností. Samozřejmě souhlasí a odejde od Vanessy. Jeho léčba se spíše podobá mučení. Celým procesem ho provází mutant Ajax a Angel Dust. U Wadea se nové schopnosti projeví až v poslední fázi výcviku. To přineslo i změnu jeho podoby. Po celém těle má jizvy a popáleniny. To ho rozzuří a založí velký požár. Dostane se z pout a začne se prát s Ajaxem. Ten ho nabodne na tyč a nechá jej v plamenech. Wade ale přežije a chce se vrátit zpět k Vanesse. Bojí se, že ho ona v takové podobě nebude chtít. Jde do svého baru za svým přítelem a řekne mu, co se stalo, a že chce najít a zabít Ajaxe. Vyrobí si kostým a vybere jméno. Poté začne krvavá honba za Ajaxem.

Zajímavosti

  • Deadpool jako jedna z mála postav ví, že se nachází v komiksu.
  • Ryan Reynolds si mohl po natáčení kostým Deadpoola nechat.
  • Každý den trvalo 4 hodiny, než Ryanovi udělali popálenou kůži.

Ukažte mi někoho, kdo by Deadpoola neměl rád. Přesně takového superhrdinu Marvel potřeboval. Mezi tím vším zachraňováním planety občas neuškodí se pobavit se superhrdinou, který nebere všechno tak vážně. Vlastně skoro všechno – miluje svou ženu, jak by měl každý muž.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze