Budeme se smát

To nejlepší z HBO GO
Budeme se smát
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme se podívali na hororové seriály
  • Dnes se podíváme na nejlepší komediální seriály, které HBO GO nabízí

V posledních týdnech jsem se zaměřovali na seriály, které nebyly zrovna veselé. Proto jsme se rozhodli to dnes změnit a pobavit vás. Vybrali jsme pro vás nejlepší komediální seriály, které nabízí HBO GO.

Malý Sheldon (Young Sheldon)

Komediální seriál, který vytvořili Chuck Lorre a Steven Molaro. Malý Sheldon není úplně obyčejným seriálem. Je to spinoff a také prequel seriálu Teorie velkého třesku. Výkonným producentem a zároveň vypravěčem je Jim Parsons, který v Teorii velkého třesku ztvárňuje postavu dospělého Sheldona. V Česku měl seriál premiéru na HBO GO 1. června 2018. Seriál letos na podzim uvede pátou řadu a již jsou potvrzené další dvě série.

Seriál nás zavádí do minulosti, kdy je Sheldonovi Cooperovi devět let, žije se svojí rodinou ve východním Texasu a chodí na střední školu. Ve škole se snaží zapadnout mezi své starší spolužáky. Zatím co se jeho rodina a přátelé snaží pochopit jeho vysokou inteligenci, myšlenkové pochody a jeho chování ve společnosti.

Zajímavosti

  • První epizoda seriálu měla premiéru jeden den po desátém výročí od vydání prvního dílu Teorie velkého třesku.
  • Herec Lance Barber hraje tátu Sheldona a zároveň v Teorii velkého třesku hrál Jimmyho Speckermana. Spolužáka Leonarda, který ho šikanoval.
  • Vytvořit tento seriál napadlo Jima Parsonse, který hraje dospělého Sheldona.

Musím říct, že mě několikrát napadlo při sledování Teorie velkého třesku, že bych chtěla vidět Sheldona jako malého kluka. A o deset let později jsem se dočkala. Tvůrci rozhodně měli hodně práce převést Sheldonovu dospělou osobnost do malého dítěte. Podle mě se jim to povedlo. I výběr herců nemohl být lepší. Některé díly jsou i tak ale občas trochu nudné.

Průměrňákovi (The Middle)

Americký sitcom, který vytvořily Eileen Heisler a DeAnn Heline. První díl seriálu byl uveden 30. září 2009. Dohromady bylo natočeno devět sérií. Seriál získal mnoho nominací na televizní ceny a je chválen kritiky.

Frankie Hecková (Patricia Heaton) žije se svým manželem Mikem (Neil Flynn) a svými třemi dětmi ve městě Orson v Indianě. Pracuje jako dealerka aut, její manžel je vedoucím v lomu. I když řeší každodenní problémy rodiny ze střední třídy, nechybí jim smysl pro humor a velká dávka ironie. Každé z dětí je úplně jiné oni se snaží je vychovat dobře.

Zajímavosti

  • V seriálu je několikrát zmíněno, že se Axl (Charlie McDermott) dívá na film To byl zítra flám, ve kterém hrál.
  • Město Orson je fiktivní.
  • Patricia Heaton, která hraje Frankie, nosí v seriálu paruku.

Pohodový seriál o normální rodince, která řeší problémy každodenního života. V některých situacích se může poznat úplně každý, o to víc se pak zasmějete, když vidíte, s jakým klidem je například dokáže řešit táta Mike. Nejvíce se bavím ve scénách s dcerou Sue.

Rick a Morty (Rick and Morty)

Animovaná sci-fi komedie pro dospělé. Tvůrci seriálu jsou Dan Harmon a Justin Roiland. V Americe měla první série premiéru 2. prosince 2013, ale v Česku seriál začala poprvé vysílat stanice Prima Comedy Central až 15. září 2017. Nyní diváci čekají na premiéru šesté řady.

Seriál o geniálním vědci Rickovi, který je tak trochu alkoholik a sociopat. Má potřebu do svých divokých pokusů zatahovat svého ne moc chytrého vnuka Mortyho. Nesmíme zapomenou ani na zbytek rodiny, který musí jeho extrémy trpět se občas také stane součástí nějakého dobrodružství.

Zajímavosti

  • První díl je jediný, který nemá potitulkovou scénu.
  • Rick a Morty se objevili také v úvodu seriálu Simpsonovi, konkrétně v díle Matleti ze Springfieldu.

Jednoduchý, ale dobře promyšlený seriál, který vznikl díky Návratu do minulosti. Tvůrci nemají problém kopírovat scény z jiných seriálů nebo filmů. Dokonce na to ještě upozorňují a dělají si z toho legraci. Hlavní postavy střílí jednu hlášku za druhou a vy se nepřestáváte smát. Jedno upozornění na konec: seriál není určen pro děti a mladistvé.

Až po uši

Český komediální seriál, který režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Tereza Dusová a Iva Klestilová. V seriálu se objevilo mnoho známých českých herců. Natočeny byly dvě řady. Jako předloha Až po uši sloužil tvůrcům izraelský seriál Matay Nitnashek. První série měla premiéru 2. listopadu 2014.

Seriál nás zavede do milostného trojúhelníku. Šárka (Anna Geislerová) miluje Jakuba (Jiří Havelka), v cestě jí však stojí jeho ex Markéta (Lenka Krobotová). Zuzanin (Jitka Čvančarová) manžel Milan (Hynek Čermák) je chronický záletník. Ona je z toho nešťastná a později nachází útěchu a zalíbení u masérky Lindy (Jana Kolesárová). Zuzanina kamarádka Ema (Anna Polívková) neustále řeší svůj vzhled a ani si kvůli tomu nevšimne zájmu ze strany kolegy Karla (Radek Holub).

Zajímavosti

  • Původní název seriálu měl být V objetí.
  • Byt, který ukazuje pan Jiří (Jaromír Hanzlík) Šárce (Aňa Geislerová), se nachází v Praze v Mostecké ulici a užíval jej i režisér Zdeněk Podskalský ve druhé polovině dvacátého století.

Z počátku vám bude tento seriál připadat jako mnoho takových českých pokusů. Postupem času vás ale osudy postav zaujmou a zvědavost vám nedá jej nedokoukat. Jan Hřebejk si s tímto dílem opravdu vyhrál. A vizuální kouzlo doplňují záběry na naše krásné hlavní město.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze