Filmové klasiky, které neomrzí

To nejlepší z HBO GO
Filmové klasiky, které neomrzí
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Ani tentokrát naše cesta s HBO GO za poznáním toho nejlepšího nekončí
  • V následujících týdnech se podíváme na ty nejlepší filmy, které HBO GO nabízí

V posledních dvou týdnech jsme se rozloučili se seriály velkou anketou, ve které můžete stále hlasovat pro své nejoblíbenější. Nyní zamíříme do světa filmu. Podíváme se na ty nejlepší, které má HBO GO ve své nabídce. A začneme starými dobrými klasikami, které všichni dobře známe, ale nikdy neomrzí.

Titanic

Americký snímek, který v roce 1997 natočil James Cameron. Zároveň se podílel i na scénáři. Film získal jedenáct Oscarů, včetně Ceny Akademie za nejlepší film roku. Patří také mezi nejnákladnější filmy v historii. Celosvětově vydělal 2,2 miliardy dolarů a stále je třetím kasově nejúspěšnějším snímkem v historii. Také je stále nazýván nejromantičtějším filmem všech dob.

Luxusní zaoceánská loď Titanic vyrazila v dubnu 1912 na svou první plavbu. Bohužel v té době ještě nikdo netušil, že to bude i plavba poslední. Z počátku pohádková cesta se změnila v největší námořní katastrofu v dějinách lidstva. V průběhu plavby loď narazila na ledovec a začala klesat pod hladinu. Mnoho lidí bojovalo o svůj život.

Zajímavosti

  • Loď narazí na ledovec přesně v 97. minutě filmu. Tím odkazuje na rok 1997, tedy rok premiéry.
  • Při natáčení strávil režisér James Cameron více času v ponorce než na zemi.
  • Titanic stále vysílají vybraná kina.

Titanic nemusíme dlouho představovat. Je to dokonalý film. James Cameron je pan režisér a tímto snímkem svoje kvality potvrdil. Dokonalá podívaná, kterou provází mladá láska. Taková, které každý přeje šanci.

Den nezávislosti (Independence day)

Americký katastrofický film z roku 1996 natočil Roland Emmericha. Společně s Deanem Devlinem napsal i scénář. Film získal Oscara za vizuální efekty. Pro Willa Smitha byl tento snímek přelomový. Po jeho natočení dostal nabídky na mnoho slavných rolí. Film celkově vydělal 817 milionů dolarů.

Dne 2. července 1996 se na obloze objeví vesmírné lodě, které se chystají zaútočit na lidstvo. Z počátku úžasná podívaná se mění v hrůzu a boj o život na celé planetě. Lodě začnou útočit úplně na všechno. Svět na takový útok nebyl připraven. Ti, kteří přežili, se musí spojit a pokusit se zachránit alespoň to, co z jejich světa zbylo.

Zajímavosti

  • Podle režiséra Emmericha herci Jeff Goldblum, Will Smith a Judd Hirsch ve více jak polovině dialogů improvizovali.
  • Při natáčení bylo použito velké množství miniatur v trikových záběrech (vesmírné lodě nebo Bílý dům).

Super retro podívaná, u které se rozhodně pobavíte a odpočinete si. Nehledejte v příběhu žádné poselství. Užívejte si skvělé herce, kteří se nebojí házet jednu hlášku za druhou a vtipkovat. Pokaždé, když se na film dívám, tak se jednoduše dobře bavím.

Americká krása (American Beauty)

Americký dramatický film Sama Mendese z roku 1999. Scénář napsal Alan Ball. Film ukazuje americké představy střední třídy o kráse a osobním uspokojení. Snímek získal mnoho nominací. Mnoho z nich proměnil v ceny. Získal 5 Oscarů, 3 Zlaté Glóby a 6 cen BAFTA.

42letý Lester Burnham (Kevin Spacey), který pracuje jako redaktor, se rozhodne z nudné práce odejít a začít konečně dělat, co ho baví. Jeho manželka Carolyn (Annette Beningová), která se snaží udělat kariéru jako realitní agentka, ho už dávno považuje za odepsaného. Jejich 16leté dceři Jane (Thora Birchová) se oba hnusí. Lester se bláznivě zamiluje do kamarádky své dcery Angely (Mena Suvariová). Vedle jejich domu se nastěhují noví sousedé Fittsovi. Nastěhování plukovníka Fittse (Chris Cooper), jeho introvertní ženy (Allison Janneyová) a podnikavého syna Rickyho (Wes Bentley) dává do pohybu sled událostí, které dopomohou k neodvratnému konci.

Zajímavosti

  • Růže použité ve filmu mají svůj účel. Jmenují se totiž American Beauty, stejně jako původní název snímku.
  • Sama Mendese doporučil jako režiséra Steven Spielberg, který film produkoval.

Jedinečný film, který vám bude rezonovat v hlavě ještě nějakou dobu po zhlédnutí. Podle mě to není film pro každého a musíte k němu dospět. Dává vám možnost podívat se na svět jinak. Na každodenní životy lidí, jejich nudnou práci a vyhořelé manželství. Mnoho z nás si neuvědomuje, jak moc je tento příběh realistický.

Dannyho parťáci (Ocean's Eleven)

Remake filmu z roku 1960 Dannyho jedenáctka. Dannyho parťáci byli natočení v roce 2011. Režie se ujal Steven Soderbergh. Scénář napsal Ted Griffin. V hlavních rolích se představilo několik velmi úspěšných herců, například George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon nebo Julia Roberts. Film sklidil úspěch nejen u fanoušků, ale také u kritiků. Režisér Steven Soderbergh následně natočil dvě pokračování, které samozřejmě také najdete na HBO GO.

Ani ne 24 hodin po podmínečném propuštění Dannyho Oceana z vězení začne hledat nejlepší tým k provedení nejdůmyslnější a nejodvážnější loupeže v kasinu v LA. Chce ukrást 150 milionů dolarů. A nevybere si jen tak nějaké kasino. Chce okrást Terryho Benedicta (Andy Garcia), který vlastní tři kasina a navíc i Dannyho bývalou manželku (Julia Roberts).

Zajímavosti

  • První díl v kinech celosvětově vydělal 451 milionů dolarů.
  • Kromě Dannyho Oceana nemá nikdo stejné jméno jako postavy v původním filmu z 60. let.
  • George Clooney měl ve své šatně bečku piva Guinness.

Jedna z nejlepších komedií, kterou znám. I když je film natočen už 20 let, tak mě stále baví, jako bych ho viděla poprvé. Hlavní hrdinové jsou šarmantní, elegantní a mají promyšlený plán. Pokud je mezi vámi někdo, kdo film neviděl, tak jste udělali velkou chybu, kterou musíte okamžitě napravit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze