Hezky Česky III.

To nejlepší z HBO GO
Hezky Česky III.
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Vítám vás v roce 2022 a i letos budeme pokračovat putováním po streamovacích platformách
  • Dnes se podíváme na české romantické filmy, které má ve své nabídce HBO GO

I v novém roce se opět vracíme k našemu putování po streamovacích platformách, konkrétně k HBO GO. V listopadu jsme se zaměřili na české filmy. U nich ještě nějaký čas zůstaneme. Dnes se podíváme na romantické filmy v nabídce HBO GO.

Všechno nebo nic

Česko-slovenská romantická komedie, kterou režírovala Marta Ferencová. Na scénáři se spolu s režisérkou podílela spisovatelka Eva Urbaníková, jejíž stejnojmenná kniha se stala předlohou pro tento snímek. V hlavních rolích můžeme vidět Táňu Pauhofovou, Kláru Issovou, Ondřeje Sokola, Petru Hřebíčkovou a další. Premiéra filmu proběhla 12. ledna 2017.

Vanda (Klára Issová) a Linda (Táňa Pauhofová) jsou nejlepší kamarádky a také majitelky malého knihkupectví. Linda má malou dceru a je rozvedená. Vanda je bez závazků a užívá si života, jak jen to jde. I když se na ni muži lepí, ona hledá jen toho pravého. V knihkupectví pracuje také Edo (Ľuboš Kostelný). Tichý gay, který také touží po lásce. Všem třem vstoupí do života několik mužů, kteří zamíchají jejich osudy, jak by ani jeden z nich nečekal.

Zajímavosti

  • Film byl uveden v kinech ve třech jazycích (českém, slovenském a polském).
  • Úvodní píseň Všechno nebo nic, kterou nazpívala Ewa Farna, měla být původně v angličtině a měla se jmenovat Love is the Only Way.

Příjemná česká romantika. Výběr herců je podařený. Nejvíce se mi líbila Táňa Pauhofová a samozřejmě Ondra Sokol, který zvládne každou roli skvěle. Díky filmu jsme se podívali na několik krásných míst. Zbytečné určitě bylo obsazení polských herců. Na české scéně je dost mužských herců, kteří by se do tohoto snímku hodili. A celkový dojem pak kazí velmi špatný dabing.

Bobule

Českou komedii Bobule natočil režisér a scénárista Tomáš Bařina. Film měl premiéru 27. března 2008. Převážně byl natáčen na jižní Moravě v okolí Pálavy. O rok později bylo natočeno volné pokračování 2Bobule a v roce 2020 byl natočen navazující třetí díl s názvem 3Bobule.

Film hned na začátku představí hlavního hrdinu Honzu (Kryštof Hádek), který s kamarádem Jirkou (Lukáš Langmajer) okrádá lidi o peníze různými podvody. Když po nich začne pátrat policie, zmizí na jižní Moravu za Honzovým dědečkem, který je vinař. Honza podvodem sežene svému dědovi a bratranci letenku do Argentiny, kam se jeho děda chtěl vždycky podívat. Po jejich odletu mají Honza a Jirka na starost celé vinařství. Díky sousedovi (Václav Postránecký) a jeho dceři Kláře (Tereza Ramba) se Honzovi podaří vinařství zachránit. Postupem času se však do Kláry zamiluje. Honzu a Jirku nakonec najdou dva policisté. Jirka jim uteče, Honzu ale chytí. Je zatčen a odsouzen. Po odpykání trestu se vrací na Moravu, kde na něj čeká Klára.

Zajímavosti

  • Scénárista Tomáš Bařina psal jednu z hlavních rolí pro Kryštofa Hádka od začátku.
  • Kryštof Hádek a Tereza Ramba spolu během natáčení měli vztah i v reálném životě.
  • Nezapomeňte na potitulkovou scénu.

I když od premiéry filmu uběhlo už skoro 14 let, mě nikdy nepřestane bavit. Příběh se navíc odehrává na krásných místech naší republiky. Hned máte chuť se na Moravu také vydat. Je vidět, že si herci své role velmi užívají. Díky nic zažijete lásku a také se dobře pobavíte.

Pohádky pro Emu

Vánoční romantický film, který v roce 2016 natočil a napsal Rudolf Havlík. V hlavních rolích se představili Ondřej Vetchý, Aňa Geislerová, Ema Švábenská, Vilma Cibulková, Anna Polívková a další. Natáčení probíhalo v Krušných horách, Praze i Londýně. V kinech měl snímek premiéru 3. listopadu 2016. Úvodní písničku k filmu nazpíval Michal Hrůza.

Petr Miller (Ondřej Vetchý) je svobodný a pracuje v Londýně pro imigrační úřad. Jednoho dne mu ale zavolají ze sociální péče v Praze, že tam je jeho dcera Ema (Ema Švábenská), o kterou se musí postarat. Petr je zaskočený. Nevěděl, že má dítě a ani ho mít nechtěl. Je ale zvědavý a nedovolí, aby Ema skončila v dětském domově. Ema mu postupně ukazuje úplně nový způsob života, který se mu zalíbí. Pokud se ale chce Petr stát právoplatným otcem Emy, musí jí najít novou maminku.

Zajímavosti

  • Rudolf Havlík zvažoval obsadit do hlavní role Petra i Michala Suchánka.
  • Ondřej Vetchý i Aňa Geislerová měli natočit nebezpečné scény, kdy je měl zastoupit kaskadér. Oba ho však odmítli a scény natočili sami.

Pohádky pro Emu jsou krásné a dojemné. Opravdu velmi chytí za srdce. Samozřejmě, že je film úsměvný, ale takovým občas smutným způsobem. Dokáže ale ukázat zamračeným a věčným samotářům, že dětská láska dokáže rozzářit nejeden osamělý život. Tento film je jedním z nejlepších českých filmů současnosti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze