Holčičí filmy

To nejlepší z Disney+
Holčičí filmy
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Putování nabídkou Disney+ pokračuje
  • Podíváme se, jaké snímky platforma věnuje hlavně ženám a dívkám
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Dnes se podívám na filmy, které mají v oblibě hlavně dospívající dívky a ženy. Všechny snímky můžeme nazvat holčičími klasikami. Všechny tyto příběhy známe a rády si je pouštíme pro zábavu, na odehnání špatné nálady nebo se staly součástí nejrůznějších tradic.

Pretty Woman

Romantickou komedii Pretty Woman natočil režisér Garry Marshall. Scénář napsal J. F. Lawton. V hlavních rolích se představili Julia Roberts a Richard Gere. Původně se nemělo jednat o komedii, ale o drama zabývající se prostitucí. Snímek získal kladné ohlasy u kritiků i diváků. Julia Roberts získala za svoji roli Zlatý glóbus a byla nominovaná na Oscara. Snímek měl premiéru 23. března 1990.

Film nás zavede na jeden z chodníků slávy Hollywood Boulevard, kde se mladá Vivian Wardová (Julia Roberts) živí jako prostitutka. Náhodou narazí na bohatého podnikatele Edward Lewis (Richard Gere), který se chtěl pouze zeptat na cestu. Po krátké konverzaci ji ale bere s sebou do luxusního hotelu Beverly Wilshire. Vivian u Edwarda nezůstane pouze na jednu noc. Čím více spolu tráví času, tím více si rozumí a jejich vztah se přenese v něco víc.

Zajímavosti

  • Hlavní roli Edwarda měl původně hrát Christopher Reeve.
  • Snímek je inspirovaný divadelní hrou Pygmalion od autora George Bernarda Shawa.
  • Interiér hotelu Beverly Wilshire byl natáčen v jiném hotelu. Šlo o hotel Ambassador, který byl před demolicí.

Tento snímek není potřeba dlouze představovat. Všichni ho dobře známe. Já si bez něj nedokážu představit Vánoce. Je to filmová klasika, které vás pobaví, ale i rozpláče.

Deset důvodů, proč tě nenávidím (10 Things I Hate About You)

Americká komedie, kterou natočil režisér Gil Junger. Scénář napsaly Karen McCullah a Kirsten Smith. Snímek je inspirovaný hrou Williama Shakespeara Zkrocení zlé ženy. V hlavních rolích se představili Julia Stiles, Heath Ledger, Joseph Gordon-Levitt a Larisa Oleynik. V České republice byl film uveden 2. září 1999.

Děj filmu nás zavede na střední školu, kam nastoupil nový student Cameron. Na první pohled se zamiluje do krásné Bianky. Té se ale líbí namyšlený Joy, který se s kamarády vsadí, že Bianku sbalí. Ona ale nemůže jít na rande ani s jedním z nich. Má přísného otce, který jí dovolí jít na schůzku s klukem pouze tehdy, když půjde i její starší sestra Kat (Julia Stiles). Ta ale kluky opovrhuje a ani oni se o ni nezajímají. Jedinou možností, jak získat Bianku, je najít kluka, který by se Kat zalíbil. Za úplatek se nabídne Patrick (Heath Ledger). Kluk, o kterém kolují zvláštní pověsti, po seznámení s dívkou zjistí, že to nebude tak lehké, jak si myslel. Postupem času zjistí, že je Kat o hodně lepší, než si myslel. Co se ale stane, až pravda vyjde najevo?

Zajímavosti

  • Školní budova, ve které se odehrává většina filmu, byla původně luxusní hotel. Po masivním požáru bylo místo přestavěno na školu.
  • O roli Patricka se ucházeli také Josh Hartnett a Ashton Kutcher.
  • Na konci filmu se můžete pobavit u nepovedených scén.

Jedna z nejlepších romantických komedií pro mladé. I když jsme ji zařadili mezi holčičí filmy, věřím, že se stala oblíbenou i mezi chlapci. Tvůrci vybrali do hlavních rolí skvělé herce. Snímek nejen pobaví, ale také poučí. Ukáže špatné i správné chování chlapců k dívkám. Tento snímek řadím mezi své oblíbené.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Zpověď královny střední školy (Confessions of a Teenage Drama Queen)

Tak trochu muzikál, tak trochu komedie. Tak by se dal popsat snímek Zpověď královny střední školy. Režie se ujala Sara Sugarman. Scénář napsal Gail Parent. V hlavních rolích hrají Lindsay Lohan, Adam Garcia, Glenne Headly, Alison Pill, Megan Fox a Carol Kane. Film měl v Americe premiéru 20. února 2004, v Česku se do kin nedostal. Lindsay Lohan za něj získala ocenění Teen Choice Awards v kategorii objev roku.

Dospívající Mary Steppeová (Lindsay Lohan) zažívá velké zklamání. Musí se se svojí matkou a bratrem odstěhovat z New Yorku na předměstí Dellwoodu v New Jersey. To jí ale vůbec nezapadá do jejího plánu. Chtěla se stát velkou hvězdou, a to na malém předměstí nepůjde tak snadno, jako by to šlo ve velkoměstě. Navíc chce, aby ji všichni oslovovali Lola. Ve škole si najde kamarádku i sokyni. Její nová kamarádka je Ella Gerardová. Obě milují hudební skupinu Sidarthur. O slávu na škole bude bojovat s Carlou Santiniovou. Ještě větší peklo to začne být, když Lola získá hlavní roli ve školní hře.

Zajímavosti

  • Hlavní role byla nejdříve nabídnuta zpěvačce a herečce Hilary Duff.
  • Snímek sklidil spíše negativní ohlasy od kritiků i diváků.
  • Scény ze školního prostředí se natáčely v opravdové škole.

Snímek sice nemá moc kladných hodnocení, ale myslím si, že není úplně tak špatný, zvláště pak pro dospívající dívky. Kromě celkového dojmu přinese také několik poučných situací pro mladé lidi. Jako odpočinkový holčičí film rozhodně není špatný.

Deník princezny (The Princess Diaries)

Romantický film, který režíroval Garry Marshall, scénář napsala Gina Wendkos. Snímek je napsaný podle knihy Meg Cabor s názvem Deníky princezny. V hlavních rolích si zahrály Julie Andrews a Anne Hathaway. Pro Anne Hathaway to byla v 18 letech klíčová role, která ji proslavila a nastartovala její hereckou kariéru. Snímek měl premiéru 8. srpna 2001 a byl nominován na mnoho cen. V roce 2004 bylo natočeno pokračování s názvem Deník princezny 2: Královské povinnosti, které je na Disney+ také dostupné.

Helen Thermopolisová (Caroline Goodall) žije sama se svojí dcerou Miou Thermopolisovou (Anne Hathaway). Ta se nikdy osobně nesetkala se svým otcem, který nedávno zemřel. Mia není zrovna hezká, ani moc oblíbená na střední škole. Má pouze pár přátel. Krátce po oslavě 16. narozenin ji navštíví její babička a maminka zesnulého otce královna Genovie Clarisse Renaldiová (Julie Andrewsová). Prozradí Mie tajemství, o kterém neměla ani tušení. Mii otec byl korunní princ a ona je princezna a také jediná dědička trůnu. Rázem se jí celý život převrátí vzhůru nohama.

Zajímavosti

  • Hlavní hrdinka ve filmu vlastní kocoura, který se jmenuje Váleček Louie. Dohromady se v jeho roli vystřídaly 4 kočky.
  • Celý snímek se natáčel v historickém centru San Franciska v Kalifornii nedaleko Golden Gate Bridge.
  • Hlavní producentkou filmu byla zpěvačka a herečka Whitney Houston.

Další z mých velmi oblíbených snímků, který se mnou vyrůstal. Režisér Garry Marshall režíroval také snímek Pretty Woman a já bych tento snímek pojala jako Pretty Woman pro holky.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze