Hudební filmy

To nejlepší z Disney+
Hudební filmy
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme se podívali na filmy, které baví nejen děti, ale také dospělé
  • Dnes to budou hudební filmy
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Pojďme se trochu odreagovat u hudebních filmů. Poslechnout si milé písničky a podívat se na různá taneční vystoupení. Toto je výběr nejlepších hudebních filmů, které Disney+ nabízí.

Hannah Montana (Hannah Montana: The Movie)

Tento snímek je hudební filmová adaptace stejnojmenného seriálu. Film natočil režisér Peter Chelsom a scénář napsal Dan Berendsen. V hlavních rolích se představili Miley Cyrus, Emily Osment, Mitchel Musso, Jason Earles, Moises Arias, Lucas Till a Billy Ray Cyrus. Snímek měl premiéru 11. června 2009.

Miley Stewart si naplno užívá svého života hudební hvězdy jako Hannah Montana. Užívá si ho ale až moc a zapomíná na to, kým byla dříve. To se přestává líbit jejímu otci, a tak se rozhodne ji vzít na místo, ze kterého pochází. V Tennesse na ni žádní fanoušci nečekají. Chce se okamžitě vrátit do Los Angeles, bojí se, že už nikdy nebude Hanna Montana. Postupem času si ale na venkov a nový život začne zvykat. Nakonec si i nový životní styl oblíbí. Kvůli tomu začne nad svým životem hodně přemýšlet a rozhodne se, že už dál nechce oddělovat život Hanny a Miley.

Zajímavosti

  • Ve filmu se na krátkou chvíli objeví i další slavná zpěvačka Taylor Swift, která zde zpívá.
  • Kromě otce zpěvačky Billa Ray Cyruse se ve snímku objevují i další rodinní příbuzní Miley.

Snímek sice celkově nezískal moc kladné hodnocení od diváků, ale podle mého názoru se musíte na celý film dívat podobně jako na animované snímky. To znamená, že je určen výhradně dětem, ne pro dospělé. Celý děj a zápletka jsou totiž tak primitivní, že dospělý divák si ze sledování nic neodnese. Pro děti je ale ve filmu velké poučení, snaha o ukázku výchovy a ukázka toho, jak by se lidé měli a neměli chovat.

Camp Rock

Americký film z produkce Disney Channel Original Movies (DCOM), který režíroval Matthew Diamond. V hlavní roli můžeme vidět Demi Lovato, Joe Jonas, Kevin Jonas, Nick Jonas, Alyson Stoner a Meaghan Martin. Premiéra snímku proběhla 20. června 2008. V roce 2010 bylo natočeno pokračování s názvem Camp Rock 2: Velký koncert, které je na Disney+ také ke zhlédnutí.

Děj filmu nás zavede do života Mitchie Torres (Demi Lovato). Mitchie má před sebou poslední školní den a jediné, na co se těší, je letní Camp Rock pro nadané děti. Její rodiče si ale takový tábor nemohou dovolit. Nakonec je ale její matce nabídnuto místo kuchařky na táboru a Mitchie může vzít s sebou. Ta jí slíbí, že jí bude se vším pomáhat. Mitchie chce zapadnout do kolektivu mezi dětí slavných rodičů, a tak si vymyslí lež o její matce, která je slavná v Číně, a to všem vypráví. Celý její sen se ale kvůli namyšlené Tess začíná rozpadat. Místo hlavní zpěvačky z ní je její hudební doprovod a celá pravda nakonec vyjde najevo, za což musí Mitchie nést následky.

Zajímavosti

  • Peggy (Jasmine Richards) během filmu vystřídala na hlavě celkem 14 čelenek.
  • Scéna, kdy Joe Jonas běží a zakopne, nebyla plánovaná. Joe skutečně zakopl a režisér nakonec scénu ve filmu nechal.

Vtipný a milý film, ve kterém je spousta hudby. Nedá se zrovna říct, že rocku, ale snímek zaujme každého, kdo má rád hudbu a tanec. Navíc zde můžeme vidět dětské hudební hvězdy v jejich začátcích.

Muzikál ze střední (High School Musical)

Americký filmový muzikál, který natočil režisér Kenny Ortega. Scénář napsal Petr Barsocchini. V hlavních rolích se představili Zac Efron, Vanessa Hudgens, Corbin Bleu, Ashley Tisdale a Alyson Reed. Snímek měl premiéru 20. ledna 2006. Na Disney+ jsou ke zhlédnutí i další dva navazující díly.

Troy Bolton (Zac Efron) a Gabriella Montez (Vanessa Hudgens) se poprvé potkají o zimních prázdninách, kde společně zpívají karaoke. Oba vědí, že už se znovu nesetkají, protože každý žije někde jinde. Poté je ale máma Gabrielly firmou přeložená do Nového Mexika, kde začne Gabriella chodit do školy. Jedná se o stejnou školu, do které chodí i Troy. Ten je po celé škole známý jako kapitán basketbalového mužstva. Nikdo neví, že umí zpívat. Troy je velmi mile překvapený, když zjistí, že Gabriella začala chodit do stejné školy. Ve škole je vyhlášen konkurz na muzikál. Oba se nakonec přihlásí. Oni ale nejsou jediní, kdo by chtěl hrát hlavní role. Sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi je chtějí také.

Zajímavosti

  • Zac Efron se musel kvůli roli každý den učit hrát basketbal.
  • Roly Gabrielly Montez měla původně hrát herečka Ashley Tisdale. Ta byla ale obsazena do role Sharpay Evans.
  • Celý soundtrack k filmu byl nahrán za pouhých pět dnů.

Film starý více než 15 let, ale stále skvělý. Celý příběh je milý, dá se říct, že pohádkový. Věřím, že se najdou lidé, kteří tento snímek mají rádi tak jako já. Nemyslím si, že musí být nutně určen jen dětem. Rozhodně se hodí jako odreagovačka do deštivého počasí, kdy nechcete nad ničím přemýšlet.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze