K očkování proti COVID-19 se mohou také přihlásit samoplátci i cizinci

K očkování proti COVID-19 se mohou také přihlásit samoplátci i cizinci
Fotografie: unsplash.com
  • Rezervační systém lidem nabídne seznam míst, kde se mohou nechat očkovat
  • V každém kraji bude minimálně jedno takové místo
  • Cena za jednu dávku nepřesáhne 810 Kč

Ministerstvo zdravotnictví spustilo registraci k očkování pro všechny, kteří nemají veřejné zdravotní pojištění na území České republiky nebo Evropské unie a dlouhodobě v České republice pobývají. Registrovat se tak budou moci například i cizinci dlouhodobě žijící v ČR.


Rezervační systém jim nabídne určená očkovací místa, kde bude zároveň i personál mluvící cizím jazykem. V každém kraji bude pro tuto skupinu obyvatel určeno minimálně jedno očkovací místo, v Praze jich bude šest, a to včetně velkokapacitního O2 Universum. Očkovat se bude vakcínami od firem Pfizer a BioNTech. Cena za jednu dávku nepřesáhne 810 Kč, očkovací místa umožní provedení platby za očkování na místě.

Registrace na očkování bude probíhat prostřednictvím Centrálního registračního systému, kde je připraven samostatný přihlašovací formulář, a to na adrese registrace.mzcr.cz/samoplatci. Většina očkovacích míst v regionech je připravena otevřít termíny pro očkování ihned, pražská centra je vypíšou v druhé polovině června. Na stránce registrace.mzcr.cz/samoplatci/ocm veřejnost nalezne přehled všech zapojených očkovacích míst, včetně informací o jejich týdenních kapacitách či možnostech platby.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze