Kofola přichází do obchodů s novým projektem vratného skla

Kofola přichází do obchodů s novým projektem vratného skla
Fotografie: Kofola
  • Díky projektu Cirkulka rozšíří Kofola do obchodů své tradiční nápoje ve vratných skleněných lahvích
  • Lahve budou ve speciálních modulárních přepravkách s odnosným uchem

Kofola ukazuje, že to s udržitelností myslí vážně. Po náročném koronavirem zasaženém roce přichází s novým projektem Cirkulka, díky němuž rozšíří do obchodů i velkých řetězců své portfolio tradičních nápojů ve vratných skleněných lahvích. Díky speciální modulární přepravce zachová i dosavadní komfort pro spotřebitele. „V Kofole věříme tomu, že s každou změnou je potřeba začít u sebe. Se snižováním zátěže životního prostředí zvyšujeme v Kofole nároky na využívané obaly, aby naše cesta vedla k bezodpadovému řešení,“ vysvětluje Jannis Samaras, generální ředitel Skupiny Kofola. „Ctíme princip RRR, čili Reduce, Reuse, Recycle. Česky omez, znovupoužij, zrecykluj, který tvoří základní princip při ekologickém nakládání s odpady. Poté, co jsme uvedli na trh lahve ze 100% recyklovaného plastu (rPET), jsme se nyní rozhodli přijít s konceptem snadno odnositelných vratných lahví na nealko. Naše oblíbené nápoje si tak budete moci koupit už i na doma ve vratném skle,“ dodává Jannis Samaras.

Kofola Cirkulka

Kofola navazuje na to, co bylo v našich zemích dříve běžné – kupovat limonády a vody v zálohovaných lahvích a přepravkách. Díky speciální modulární přepravce s odnosným uchem však zachovává komfort, na který jsme si jako spotřebitelé zvykli. V modulární přepravce bude šest litrových lahví. Na výběr bude tradiční Kofola, hroznová Vinea či pramenitá voda Rajec.

Společnost Kofola neustále hledá cesty, jak snižovat uhlíkovou stopu, produkovat co nejméně odpadu a být co nejvíce lokální. Kromě propracované obalové strategie využívá kamiony na CNG, zaměřuje se na původ využívaných surovin, vytváří BIO lokality v okolí svých závodů a pěstuje na nich vlastní byliny. Udržitelné myšlení ale překlápí i do dílčích rozhodování – od omezení hliníkových sponek na čajových sáčcích LEROS až po zpracování odšťavněné dužniny z ovoce a její využití do UGO Dužinek (sušenek a krekrů).

Diskuze ke článku
Mě Neoblafnete soudruzi
Mě Neoblafnete soudruzi
Takže se obrovským obloukem vracíme do roku 1980 kdy jsme jako brigádníci chodili do sámošky vykupovat lahve ? Kde udělali kapitalisti chybu ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze