Konec sdílení hesel? Disney+ následuje Netflix i na trhu v USA

Konec sdílení hesel? Disney+ následuje Netflix i na trhu v USA
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Podmínky už vstoupily v platnost pro nové uživatele
  • Pro ty stávající začnou platit od 14. března
  • Společnost bude sledovat, zda jeden účet není využíván v různých domácnostech

Streamovacích platforem přibývá a pokud chce uživatel mít on-line a legálně přístup k co největšímu počtu filmů a seriálů, platí měsíčně již více než tisíc korun. Někteří uživatelé proto své služby sdílí například s přáteli nebo blízkými kamarády. jednotlivé streamovací společnosti však tímto přicházejí o možné platby a nepřekvapivě proti tomu vystupují. Nejdále došel zatím Netflix, který po zákazu sdílení a jeho vymáhání zaznamenal nárůst počtu předplatitelů. To samozřejmě ukázalo, že zákaz sdílení hesel má smysl a konkurenti se začínají přidávat.

Disney+

K podobné praktice přikročila služba Disney+ a jak informuje server theverge.com, rozesílá svým uživatelům informační e-mail o změně podmínek využívání. Ty zakazují sdílení hesel k vašemu účtu mimo vaší domácnost. Aktualizace podmínek v USA přichází jen několik měsíců poté, co k nim došlo na kanadském trhu. Nově zavedené podmínky jsou platné pro nové zákazníky již od 25. ledna 2024, těm stávajícím se změní od 14. března 2024.

V tuto chvíli není úplně zřejmé, jakými způsoby bude Disney+ zkoumat váš účet a zjišťovat, odkud se přihlašujete. Společnost však udává, že má nástroje k tomu, aby dokázala rozpoznat jednoznačné sdílení hesel, které již je v rozporu s novými podmínkami. Dodejme však, že samozřejmě používání na cestách zapovězeno samozřejmě není, od toho je možnost Disney+ využívat na mobilních zařízeních. Lze předpokládat, že společnost bude analyzovat, zda uživatel k službě pravidelně přistupuje z jednoho místa.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze