Apokalyptický thriller, vánoční oddechovka nebo dokument o vraždě?

Novinky pro tento týden na Netflixu a HBO Max
Apokalyptický thriller, vánoční oddechovka nebo dokument o vraždě?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Na Netflixu se můžete podívat na film s Julií Roberts i na dokument o druhé světové válce
  • HBO Max dnes večer uvede třídílný dokument o vraždě, která se stala úplně jinak, než bylo původně uváděno

Máme za sebou první adventní neděli a vánoční atmosféra se propisuje i do streamovacích platforem. Vánoční tématika však není jediné, na co se můžete v tomto týdnu těšit. Netflix i HBO Max uvedou v tomto týdnu několik novinek, které byste si neměli nechat ujít. Které to jsou?

Nech svět světem

V pátek se můžete na Netflixu podívat na novinku Nech svět světem, kde si zahrála Julia Roberts, Ethan Hawke, Kevin Bacon a Mahershala Ali. Film pojednává o rodině, která si na víkend pronajme luxusní dům. Večer jim však na dveře zaklepe muž s dcerou a tvrdí, že je dům jejich a potřebuje se v něm ubytovat kvůli výpadku proudu v celém New Yorku. Najednou ale i v domě přestane fungovat Wi-Fi, telefony i elektronika. Kybernetické útoky nastanou po celém světě a s tím i chaos. Nic se nedá ověřit a nikomu se nedá věřit.

Vánoce jako obvykle

Od středy 6. prosince se můžete podívat na norskou vánoční komedii. Hlavní postavy tvoří Thea společně s přítelem Jashanem, kteří jsou čerstvě zasnoubeni. Rozhodnou se zásnuby oslavit tím, že Thea představí snoubence své rodině. Norské Vánoce jsou ale trochu jiné než Jashanovi, který má indické kořeny, a tak budou tyto Vánoce trochu chaotické.

Murder in Boston: Roots, Rampage & Reckoning

Na HBO Max se od dnešního večera můžete podívat na třídílný dokument o vraždě, která se stala v roce 1989 v Bostonu. Vše začíná tím, že manžel zavolá na tísňovou linku, kde nahlásí, že jeho těhotnou manželku zastřelil černoch – on střelbu přežil. Nastane tak vyšetřování, které vede ve městě k rasovému nepřátelství a velké mediální pozornosti. Při vyšetřování se však začnou odhalovat skutečnosti, jenž odhalí vraha. A všechno je úplně jinak.

Druhá světová válka: Na frontě

Ve čtvrtek 7. prosince uvede Netflix dokumentární seriál o druhé světové válce. Dokument použije původní záběry z války, které jsou zrestaurované a dokolorované, čímž ukáže bojiště z pohledu jako nikdy dříve. V dokumentu nebudou chybět skutečná svědectví vojáků z různých stran, což jen přiblíží skutečný náhled na válku v době, kdy ji zažíval celý svět. Seriál namluvil John Boyega, jenž je držitelem ceny Bafta (televizní cena Britské akademie).

Hra na oliheň: Výzva 3. část

Už ve čtvrtek se dozvíme, kdo se stane výhercem 4,56 milionu dolarů. Drsná reality show, která věrně napodobila stejnojmenný korejský seriál jde do finále. Poslední díl Netflix zveřejní 7. prosince, kdy se o výhru utkají poslední tři soutěžící, kteří se do finále dostali nejen díky svým schopnostem ve hrách, ale aby se dostali tak daleko, museli obelstít své soupeře.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze