Očkování proti COVID-19 může být zaneseno do Samsung Pay, ale jen v USA

Očkování proti COVID-19 může být zaneseno do Samsung Pay, ale jen v USA
Fotografie: unsplash.com
  • Samsung uzavřel partnerství s nadací Commons Project Foundation
  • Nutné je stáhnout ještě speciální zdravotní aplikaci z Google Play

Důležitým tématem posledních měsíců je očkování proti onemocnění COVID-19. Po uplynutí 14denní lhůty od podání poslední dávky je dotyčný považován za plně očkovaného. O této skutečnosti je nutné mít potvrzení, a to v papírové nebo digitální podobě. Samsung uzavřel partnerství s nadací Commons Project Foundation, díky čemuž je umožněno majitelům telefonů Samsung Galaxy přidat tuto informaci do aplikace Samsung Pay. Spolupráce byla oznámena přímo na stránkách Commons Project Foundation.

Jak už můžete tušit, jedná se o americký projekt využívající karty SMART Health Cards společně s QR kódy, ve kterých jsou zaneseny digitální informace o vašem zdraví. Jedná se samozřejmě o citlivá data, z tohoto důvodu je nutné nemít pouze Samsung Pay, ale z obchodu Google Play stáhnout ještě aplikaci CommonHealt, kde na začátku projdete přísným zabezpečovacím procesem, který bude chránit vaše zdravotní data. Následně si již budete pomoci skrze CommonHealt a Samsung Pay přidat certifikát o prodělaném očkování proti COVID-19.

Stinnou stránkou věci zůstává, že tato možnost je určena pouze pro uživatele v USA. Naštěstí ani u nás nejste zcela ztraceni. Pakliže při sobě nechcete neustále vláčet kus papíru s certifikátem, můžete využít aplikaci Tečka, do které si certifikát o prodělaném očkování snadno nahrajete a následně se již všude prokazujete pouze telefonem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze