Princ William zdědil po svém otci 685 let staré vévodství

Princ William zdědil po svém otci 685 let staré vévodství
Fotografie: unsplash.com
  • Majetek královny Alžběty II. mohl mít hodnotu až 500 milionů dolarů
  • Král Charles III. a jeho syn získá jmění v hodnotě nejméně 18 miliard liber
  • Princ William zdědil vévodství Cornwall v hodnotě miliardy liber

Královské závěti nejsou nikdy nikde zveřejněné. To znamená, že všechno, co bylo součástí královnina osobního majetku, zůstane rodinným tajemstvím. Časopis Forbes v loňském roce odhadl, že osobní jmění královny Alžběty II. mohlo mít hodnotu až 500 milionů dolarů (12,3 miliard korun). Královnino jmění se skládá z klenotů, uměleckých sbírek, investic a dvou rezidencí (zámek Balmoral ve Skotsku a Sandringham House v Norfolku).

„Královské závěti jsou ukryté, takže nemáme ponětí, co v nich je napsané a jaká je hodnota dědictví. Nikdy se nic takového nezveřejnilo,“ uvedla pro CNN Bussiness Laura Clancyová, lektorka médií na Lancasterské univerzitě a autorka knihy o královských financích.


Velká část majetku nyní přechází do vlastnictví aktuálního krále Anglie, syna zesnulé královny Alžběty II. – Charlese III. a jeho syna prince Williama. Celkové jmění, které by měli dostat, má hodnotu nejméně 18 miliard liber (necelých 509 miliard korun).

Následnická linie dělá z prince Williama, nyní prvního v řadě na britský trůn, mnohem bohatšího muže. Budoucí král zdědí soukromé vévodství Cornwall po svém otci. K vévodství patří rozsáhlé pozemky a nemovitosti, které leží na rozloze téměř 140 tisíc akrů. Většina se nachází v jihozápadní Anglii. Celé vévodství vytvořil král Eduard III. za své vlády v roce 1337 a má hodnotu okolo 1 miliardy liber (28,2 miliardy korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze