Seriály, které provedou pubertou

To nejlepší z Disney+
Seriály, které provedou pubertou
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Naposledy jsme se zaměřili na americké rodinky, které baví celý svět
  • Dnes se podíváme na seriály, které mají v oblibě dospívající
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Dnes se podíváme na seriály, které mají v oblibě dospívající. Jedná se o starší příběhy, které si popularitu udržely do současnosti a díky Disney+ se na ně můžeme kdykoli znovu a znovu podívat.

Glee

Muzikálový seriál, jehož tvůrci jsou Ryan Murphy, Brad Falchuk a Ian Brennan. Poprvé byl vysílán v roce 2009 na stanici Fox. V Česku ho o rok později začala vysílát stanice Prima Cool. Celkem má 121 dílů rozdělených do 6 řad. V hlavních rolích se představili Lea Michele, Cory Monteith, Matthew Morrison, Chris Colfer, Naya Rivera, Jane Lynch, Kevin McHale, Amber Riley a další. Seriál získal kladné hodnocení kritiků a mnoho nominací. Během svého vysílání získal několik Zlatých glóbů a cen Emmy.

Učitel španělštiny Will Schuester (Matthew Morrison) ze střední školy William McKinley High School chce znovu proslavit školní pěvecký sbor. On sám byl na střední škole členem slavného pěveckého sboru. Na škole ale vládnou fotbalisté a roztleskávačky. Celé mu to také komplikuje trenérka roztleskávaček Sue Sylvestrová (Jane Lynch). Podporu nemá ani ve vlastní manželce Terri (Jessalyn Gilsig). Pro několik žáků je sbor náplní života, jiní se za svůj talent stydí. Navíc všichni studenti řeší svoje osobní životy, například první lásky, sexuální orientaci nebo problémy s rodiči.

Zajímavosti

  • Postava Sue Sylvestrové v seriálu původně nebyla. Televizní stanice Fox tvůrcům navrhla přidat do příběhu hlavní zápornou postavu.
  • Lea Michele a Cory Monteith tvořili pár i ve skutečnosti, dokonce se i vzali.
  • V roce 2013 ve věku 31 let Cory Monteith zemřel na předávkování.

Glee je vtipný a odpočinkový seriál pro mladou generaci. I já jsem se na něj před více jak deseti lety dívala. Zábavným způsoben se snaží dospívajícím vysvětlit, co je správné a co ne. Glee ve své době patřil k mým nejoblíbenějším seriálům.

Hannah Montana

Americký seriál, který vytvořili Michael Poryes, Richard Correll a Barry O'Brien. Seriál se začal vysílat v roce 2006 na kanále Disney Channel. O tři roky později vznikl film se stejným názvem. V Česku se Hannah Montana začala vysílat v roce 2008 na Disney Channel. V roce 2011 seriál začala vysílat také TV Nova. V hlavních rolích se představili Miley Cyrus, Emily Osment, Jason Earles, Billy Ray Cyrus, Mitchel Musso a Moises Arias.

Seriál se zaměřuje na dvojí život mladé dívky, která je slavnou zpěvačkou. Během dne je obyčejnou dospívající dívkou jménem Miley Stewart (Miley Cyrus) a přes noc vystupuje na největších koncertech jako Miley Cyrus. Její dvojí identitu zná jen rodina a nejbližší přátelé. Nakonec ale Miley svoji identitu všem prozradí.

Zajímavosti

  • Miley Cyrus měla původně hrát vedlejší roli, kamarádku hlavní postavy. Ta ale roli odmítla, takže se hlavní hrdinkou stala právě Miley.
  • Miley Cyrus a Emily Osment, které v seriálu hrají nejlepší kamarádky, se ze začátku natáčení moc v lásce neměly. Postupem času se ale jejich vztah změnil.
  • Tvůrci původně chtěli, aby se v posledním díle seriálu ukázalo, že celý dvojí život byla jen Miley představa a ona byla jen obyčejná dívka. Nakonec si to ale rozmysleli.

Seriál Hannah Montana je určen spíše pro dívky. To ale neznamená, že by nemohl zaujmout i náctileté chlapce. Některé scény jsou až trochu moc přehrávané, ale mladší generaci určitě pobaví.

Buffy, přemožitelka upírů (Buffy the Vampire Slayer)

Americký fantasy seriál, který vytvořil scénárista, režisér a producent Joss Whedon. Buffy, přemožitelka upírů byla natočená podle filmu s názvem Buffy, zabíječka upírů z roku 1992. Seriál se začal vysílat v roce 1997 na stanici The WB. V Česku o dva roky později začala seriál vysílat stanice TV Nova. Dohromady bylo natočeno 144 dílů, které byly rozděleny do sedmi řad. Seriál získal kladné ohlasy od diváků i kritiků. Získal dvě ceny Emmy. Seriál byl ve své době tak úspěšný, že byly podle něj napsané komiksy, romány a bylo vytvořeno několik videoher.

Buffy Summersová (Sarah Michelle Gellar) se přistěhovala se svojí matkou do Sunnydale. Je předurčená stát se přemožitelkou upírů. Tomuto úkolu chce ale uniknout a být normální dívkou. To se jí ale nepodaří. Škola, do které začne chodit, stojí přímo na Pekelné bráně. Buffy si najde nové přátelé, kteří jí pak pomáhají bojovat se zlem.

Zajímavosti

  • Hřbitov v Sunnydale je uměle vytvořený.
  • Prostory univerzity v seriálu je ve skutečnosti Univerzita v Santa Cruz.
  • Seriál si oblíbily hvězdy jako Will Smith nebo Ed Sheeran.

Tento příběh má opravdu velkou fanouškovskou základnu i mnoho let po vydání. U mě bohužel všeobecně seriály s touto tématikou tak oblíbené nejsou. To ale neznamená, že byl měl být seriál špatný.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze