Všimli jste si těchto chyb ve filmu Titanic?

Všimli jste si těchto chyb ve filmu Titanic?
Fotografie: pixabay.com
  • Americký snímek Titanic se řadí mezi nejvýdělečnější filmy všech dob
  • Během natáčení udělali filmaři chyby, kterých si každý nevšimne

Americký snímek v roce 1997 natočil James Cameron. Zároveň se podílel i na scénáři. Film získal 11 Oscarů, včetně Ceny Akademie za nejlepší film roku. Patří také mezi nejnákladnější filmy v historii. Celosvětově vydělal 2,2 miliardy dolarů a stále je třetím kasově nejúspěšnějším snímkem v historii. Také je stále nazýván nejromantičtějším filmem všech dob. Nicméně, jako v každém filmu, i v Titanicu se vyskytují některé historické a technické chyby. Tak se na ně pojďme podívat.

Chyby ve filmu

  1. Ve filmu byla replika Titanicu zmenšena o 10 %. Původní Titanic byl mnohem větší a mohutnější než ve filmu.
  2. Ve scéně, kdy Rose stojí na přídi lodi a Jack ji objímá, je vidět, že Rose drží ruce za Jackovými zády. Poté, co se kamera přepne na pohled zepředu, jsou Roseiny ruce najednou před Jackem.
  3. Titanic ve filmu, narazí do ledovce v docela velké rychlosti. Podle dostupných informací ale loď narazila do ledovce jen velmi pomalu.
  4. V některých scénách jsou viditelné chyby na uniformách námořníků. Například knoflíky na kabátech jsou na špatných místech nebo jsou viditelné moderní prvky, které neodpovídají době.
  5. Ve filmu jsou zobrazeny kotelny plné uhlí a kouře, zatímco ve skutečnosti byly kotelny před havárií téměř prázdné, protože se v nich v tu chvíli nepracovalo.
  6. Možná jste si toho nevšimli stejně jako já, ale ne všechny postavy na palubě jsou reálné. Při scéně, kdy kamera za dne zabírá palubu lodi z větší dálky a prochází se na ní lidé, můžeme si všimnou, že někteří vypadají spíše jako postavičky z počítačové hry. A je tomu opravdu tak, některé postavy byly do scén počítačově přidány.
Titanic

Zajímavosti

  • Při natáčení strávil režisér James Cameron více času v ponorce než na zemi.
  • V letošním roce byl znovu uveden do kin k oslavám výročí premiéry, který proběhla před 25 lety.
  • Loď narazí na ledovec přesně v 97. minutě filmu. Tím odkazuje na rok 1997, tedy rok premiéry.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze