Animáky nejen pro děti II.

To nejlepší z HBO GO
Animáky nejen pro děti II.
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Naše putování s pohádkami dnes pokračuje
  • Podíváme se na animáky, ve kterých hlavní role ztvárnila zvířata

Na animované filmy, které má HBO GO v své nabídce, se podíváme i dnes. Disney příběhy baví nejen nejmenší, ale i dospělé. Pojďte se podívat na náš výběr animáků, ve kterých hlavní role ztvárnila zvířata.

Bolt – pes pro každý případ (Bolt)

Animovaný film Bolt z produkce Walt Disney Pictures natočili režiséři Chris Williams a Byron Howard. Scénář napsali Dan Fogelman a Chris Williams. Snímek byl nominován na několik cen, včetně Oscara za nejlepší animovaný film. Žádnou z nich ale nezískal. Premiéra proběhla 26. listopadu 2008.

Bolt je pes, který od malička hraje v televizním seriálu. O tom ale neví. Myslí si, že je to jeho skutečný život a že má superschopnosti. Jednoho dne se souhrou náhod dostává pryč z filmového studia do skutečného světa. Vydává se najít svoji paničku Penny. Nejdříve potká kočku Micku, která mu postupně ukazuje skutečný svět. Pak se k jejich putování přidá křeček Bivoj, který Bolta zná z televize. Boltovi se nakonec podaří Penny najít, skončí s natáčením a žijí normální život.

Zajímavosti

  • Pejsek v hlavní roli je plemeno amerického ovčáka.
  • Bolt má na své známce číslo, které udává adresu studia Disney.
  • Bolt – pes pro každý případ byl prvním animovaným filmem, který byl navržený a produkovaný ve 3D.

Moc milý film. Bolt je snad nejroztomilejší animovaný pejsek, jakého znám. Akční začátek přechází v přátelské a pohodové hledání domova. Je to takový rodinně-akční snímek, u kterého se opět pobaví jak děti, tak dospělí. Často si ho s dcerou pouštíme.

Zootropolis: Město zvířat (Zootopia)

Další animák od Walt Disney Pictures. Natočili ho Byron Howard a Rich Moore. Scénář napsali Jared Bush a Phil Hohnston. Snímek získal Oscara za nejlepší celovečerní animovaný film. Kromě toho získal mnoho dalších nominací a cen. Sklidil i kladné hodnocení od kritiků. Premiéra v Česku proběhla 3. března 2016.

Jako malá králice si Judy Hopkavá přála být policistkou. Tvrdě dřela, aby se jí její sen vyplnil. Ke štěstí jí už jen stačí přestěhovat se do města Zootropolis, které je moderní metropolí všech zvířat. Pro Judy to není ale žádná legrace. První den v práci zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru není úplně lehké. Ale ona to jen tak nevzdá. Chce všem dokázat, že na to má, a tak začne řešit první náročný a záhadný případ. S jeho vyřešením jí bude pomáhat upovídaný a mazaný lišák Nick Wilde.

Zajímavosti

  • Ve filmu můžeme vidět přesně 64 druhů zvířat.
  • Ve filmu zvířata používají různé mobilní aplikace, které svými názvy odkazují na skutečné mobilní aplikace, například Zoogle Photos jako Google Photos.

Jeden z nejoblíbenějších animáků poslední doby. Ze začátku se zdá, že se jedná o pohádku pro nejmenší, ale za chvíli se z pohádky stává detektivka pro všechny věkové kategorie. Celková animace a vykreslení jednotlivých zvířátek je velmi krásné. Tvůrci nezapomněli u zvířátek na žádný detail. Vtipný a krásný animák, který zaujme každého.

Hledá se Nemo (Finding Nemo)

Animovaný film, který režírovali Lee Unkrich a Andrew Stanton, který se společně s Bobem Stantonem a Davidem Reynoldsem podílel na psaní scénáře. Na produkci se podílela studia Walt Disney Pictures a Pixar Animation Studios. Snímek získal Oscara za nejlepší animovaný film. Měl také kladné ohlasy ze stran kritiků. Americký filmový institut ho v roce 2008 zařadil mezi 10 nejlepších animovaných filmů na světě. V kinech byl uveden 13. listopadu 2003. O 13 let později režisér Andrew Stanton natočil pokračování s názvem Hledá se Dory, které má HBO GO také v nabídce.

Po narození malého Nema zaútočila na jejich domov dravá ryba a jeho sourozenci umřeli, stejně jako jeho matka. Zůstal pouze on a jeho otec Merlin. Od té doby Merlin ochraňoval malého Nema až moc. Nedovolil mu nic, co by pro něj mohlo představovat i malé nebezpečí. Přichází Nemův první školní den, a to se Merlinovi moc nelíbí. Do školy ho ale dovede a předá učiteli. Nemo se během výuky s novými kamarády zatoulá na kraj útesu. Po hádce s tátou se rozhodne plavat ještě dál ke člunu, aby se ho dotknul. V tom ho ale uloví potápěč a odveze si ho do své zubní ordinace do akvária. Marlin na nic nečeká a okamžitě se vydává ho hledat. Potká rybičku Dory, která se k němu přidá. Ona ale trpí poruchou krátkodobé paměti, a tak je to s ní občas těžké. Na cestě potkají mnoho zajímavých tvorů a postupně mu dojde, že jsou věci, které jeho syn zvládne i sám.

Zajímavosti

  • Režisér vycházel při natáčení z vlastní zkušenosti. Jako malý chodil k zubaři, který měl ve své ordinaci také akvárium s podobnými rybičkami.
  • Animátoři před začátkem natáčení chodili na kurzy potápění, aby mohli prozkoumat Velký korálový útes.

Další úžasně animovaný film, který nese určité ponaučení pro děti a dávku humoru pro dospělé. Tentokrát jsme se mohli díky dokonalým animacím podívat pod hladinu oceánu a stojí to za to. Krásně vykreslený korálový útesy, rybičky i všechno ostatní. A i když už je pohádka 19 let stará, ráda se na ni kdykoli znovu podívám.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze