Atmos chce sjednotit ovládání celé vaší domácnosti do jednoho dotykového hubu

Atmos chce sjednotit ovládání celé vaší domácnosti do jednoho dotykového hubu
  • Nová platforma Atmos Smart Home Control sjednocuje všechna chytrá zařízení do jednoho systému
  • Celou vaší domácnost tak budete moci ovládat z jedná aplikace nebo z hubu přímo od Atmosu
  • Ten má 7palcovou dotykovou obrazovku, hliníkové tělo, hlasové ovládání či přední kamerku
  • Cena Atmosu bude činit více jak 6 tisíc korun, ale termín začátku prodeje zatím neznáme

Fragmentace chytrých zařízení pro naše domácnosti je poměrně zásadní problém, který se již delší dobu snaží napravit různá řešení. Jmenovat můžeme třeba HomeKit, SmartThings či Wink, které se snaží celou domácnost sjednotit pod jednotný systém. Nyní se do stejných vod pouští i Atmos (neplést s Dolby Atmos), přičemž celý jeho systém se má otáčet kolem velkého dotykového hubu.

Stejně jako každá jiná podobná platforma musí být totiž i nový systém Atmos Smart Home Control založený na centrálním zařízení, kterým budeme moci vše ovládat, ať už jde o obrazovku na zdi, tablet, aplikaci nebo hlasem ovládaný reproduktor.

U Atmosu má tento hub 7palcový dotykový displej, který je zabalený ve stylovém hliníkové těle. Uvnitř poté najdeme čtyřjádrový procesor, silné mikrofony, senzor okolního světla a mnohé další vymoženosti. Hub samozřejmě podporuje hlasové příkazy a najdeme u něj i kamerku. Konektivita zahrnuje Wi-Fi, Bluetooth, Zegbee, Z-Wave a dokonce infraport pro ovládání i té „hloupé“ části elektroniky vaší domácnosti.

Atmos
Přesně takovému zmatku různých aplikací se snaží Atmos zabránit

Možnosti a kompatibilita novinky od Atmosu se budou samozřejmě v průběhu času ještě rozšiřovat, ale už nyní spolupracuje tato platforma s širokou paletou produktů. Již v základu nechybí integrace Philips Hue, Nest či světel LIFX. Nezapomnělo se ani na multimediální centra běžících na platformách Apple TV a Roku. Povídat si Atmos může také s ostatními systémy pro chytré domácnosti, jako je Wink, Insteon a SmartThings – to vše a ještě mnohem víc pod střechou jednoho zařízení.

Ovládat přitom nemusíte svou domácnost jen z hubu, ale třeba prostřednictvím doprovodné aplikace. Zároveň s tím doplní hub ještě další dvě zařízení: Atmos Expand Smart Light Switch a Surround Smart Speaker. První jmenovaný nabízí stejné funkce jako samotný hub či aplikace, jen je zabaluje do malého panelu, který lze zavěsit na zeď. Druhý jmenovaný je potom chytrý reproduktor, který má konkurovat Amazonu Echo a Google Home.

Atmos Smart Home Control
Atmos Expand Smart Light Switch a Surround Smart Speaker

Prozatím ještě nevíme, kdy přesně a za kolik se začne Atmos Smart Home Control prodávat, ale nejnižší cena bude činit po přepočtu více jak 6 tisíc korun s daní. Nutno připomenout, že podobné systémy sjednocující všechny chytré produkty pod jednu střechu nejsou nic nového a podobné sliby slýcháme vcelku často. Atmos ovšem vypadá skutečně slibně a pokud se mu vše opravdu povede, mohlo by se jednat o velký hit.

Zdroje: atmoshome.tech, 9to5toys.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze