Best of Česko I.

To nejlepší z Disney+
Best of Česko I.
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme nahlédli do životů slavných zpěvaček
  • Dnes se podíváme na nejoblíbenější snímky českých diváků
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Filmy, které Disney+ nabízí, máme z velké části prozkoumané. Nesmíme ale zapomenout na ty aktuálně nejoblíbenější u českých diváků.

Bostonský škrtič (Boston Strangler)

Historické krimi natočil režisér Matt Ruskin, který ke snímku napsal také scénář. Je natočené na motivy skutečného příběhu bostonského škrtiče, který v 60. letech zabil v Bostonu 13 žen. V hlavních rolích se představili Keira Knightley, Carrie Coon, Chris Cooper, Alessandro Nivola a další. Film byl uveden na Disney+ 17. března 2023.

Snímek Bostonský škrtič je natočen podle skutečných událostí, kdy neznámý pachatel postupně uškrtil několik žen. Sledujeme dobu, kdy se neohrožené reportérky rozhodnou najít vraha za každou cenu. Konkrétně se do případu položí reportérka z novin Record-American Loretta McLaughlinová. Právě ona spojila všechny vraždy dohromady a zjistila, že za nimi stojí jeden člověk. I když jsou v jejím okolí lidé, kteří nesouhlasí s jejím vyšetřováním, s dalšími oběťmi Loretta pokračuje v pátrání. Přidá se k ní kolegyně a kamarádka Jean Coleovou. Společně i přes ohrožení vlastního života chtějí pátrání dotáhnout do konce.

Zajímavosti

  • Od uvedení snímku uběhlo pouhých 5 dnů a na rottentomatoes.com už má 91 recenzí.
  • Režisér se před začátkem natáčení setkal s dětmi dvou obětí Bostonského škrtiče, aby se při natáčení co nejvíce přiblížil skutečnosti.

Co musím u tohoto filmu vyzdvihnout, je herecký výkon herečky Keiry Knightley. Svoji roli zahrála opravdu skvěle. Celkově je snímek velice pochmurný až depresivní, ale to k takovému tématu nejspíš patří.

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (Moana)

Animovaná muzikálová pohádka, kterou natočili Ron Clements a John Musker, jež s dalšími také pracovali na scénáři. Jedná se o 56. animovaný snímek od Disney. Své hlasy v originálním znění postavám propůjčili Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House, Temuera Morrison, Jemaine Clement, Nicole Scherzinger a Alan Tudyk. Film získal velice kladné hodnocení od diváků i kritiků. Byl také nominován na mnoho cen, z nichž jich několik i získal. Premiéra v Česku proběhla 24. listopadu 2016.

Legenda praví, že polobůh a měňavec Maui ukradl srdce bohyni života a rostlin Te Fiti. Chtěl mít srdce jen pro sebe, díky tomu získá moc tvořit. Nebyl ale jediný, kdo po tomto srdci toužil. Když už si myslel, že je srdce jeho, postavil se mu do cesty démon lávy Te Ka. Maui ztratil srdce i svůj magický hák, díky kterému se mohl proměňovat a nikdo ho už nikdy neviděl. Jednou bude muset někdo vyplout za útes, najít srdce a Te Fiti ho vrátit. Malá Vaiana tyto legendy miluje a věří jim, náčelník ale zakázal komukoliv plout za útes. Ona ale tento zákaz porušila a vydala se do neznáma, aby srdce Te Fiti vrátila. Na své cestě se setká s polobohem Mauim a společně se vydávají na dobrodružnou cestu.

Zajímavosti

  • Na vytvoření snímku se podílelo také několik astronomů, kteří tvůrcům pomáhali zjistit, jaké hvězdy mohly být na obloze k vidění před 2 tisíci lety.
  • Vaianinu prasátku propůjčilo hlas skutečné prase.

Další krásná pohádka Disney. Exotické barevné prostředí filmu je zase něco nového. Příběh zaujme nejen mladší diváky. Dva hlavní hrdinové celého příběhu svými hláškami pobaví i dospělé. Pokud jste ještě neviděli, rozhodně doporučuji.

Ledové království (Frozen)

Animovaný snímek Ledové království natočili Chris Buck a Jennifer Lee, která společně s Shane Morris napsala scénář. Tvůrci se inspirovali pohádkou od Hanse Christiana Andersena – Sněhová královna. Ledové království vyhrálo dva Oscary (nejlepší celovečerní animovaný film a nejlepší originální píseň), také získalo za nejlepší celovečerní animovaný film Zlatý glóbus. Animovaný film měl v Česku premiéru 28. listopadu 2013. Pro velký úspěch režiséři natočili několik krátkých dodatků a v roce 2019 celovečerní pokračování. Na všechny příběhy s Annou, Elsou, Olafem a dalšími se můžete podívat na Disney+.

Film vypráví příběh dvou sester (princezen) Anny a Elsy, které kvůli nešťastné události přijdou o rodiče. Elsa má ale kouzelnou moc. Všechno dokáže proměnit v led. Svou moc neumí ale dobře ovládat. Elsa se po smrti rodičů stává následnicí trůnu. Během příprav na korunovaci potká Anna prince Hanse a rozhodne se ho hned vzít. Svoje rozhodnutí oznámí sestře, ta s ním ale vůbec nesouhlasí. Začnou se hádat a Elsa v rozčílení promění Arendelle v ledové království. Elsa se vyděsí a uteče do hor. Chce být sama, protože se bojí, že někoho zraní. Anna se ji ale vydává hledat. Na cestě potká horala Kristoffa a jeho nejlepšího přítele, soba Svena, stejně jako sněhuláka Olafa, kterého Elsa vytvořila. Která ze sester bude ale nakonec potřebovat pomoc? A zvítězí dobro a láska nad zlem?

Zajímavosti

  • Elsa je jediná Disney princezna, která byla poprvé představena jako dospělá. Ostatní princezny se řadí mezi dospívající.
  • Kristoffův sob se měl původně jmenovat Thor. To by ale kvůli Thorovi z Avengers bylo matoucí, tak bylo nakonec vybráno jiné jméno.
  • Postavy Hans, Kristoff a Anna jsou pojmenovány po spisovateli Hansy Christianu Andersenovi.

Jak už sledovanost tohoto filmu ukazuje, Ledové království bude vždy patřit k jednomu z nejoblíbenějších snímků všech dětí.

Zootropolis: Město zvířat (Zootopia)

Další animák od Walt Disney Pictures. Natočili ho Byron Howard a Rich Moore. Scénář napsali Jared Bush a Phil Hohnston. Snímek získal Oscara za nejlepší celovečerní animovaný film. Kromě toho získal mnoho dalších nominací a cen. Sklidil i kladné hodnocení od kritiků. Premiéra v Česku proběhla 3. března 2016.

Jako malá králice si Judy Hopkavá přála být policistkou. Tvrdě dřela, aby se jí její sen vyplnil. Ke štěstí jí už jen stačí přestěhovat se do města Zootropolis, které je moderní metropolí všech zvířat. Pro Judy to není ale žádná legrace. První den v práci zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru není úplně lehké. Ale ona to jen tak nevzdá. Chce všem dokázat, že na to má, a tak začne řešit první náročný a záhadný případ. S jeho vyřešením jí bude pomáhat upovídaný a mazaný lišák Nick Wilde.

Zajímavosti

  • Ve filmu můžeme vidět přesně 64 druhů zvířat.
  • Ve filmu zvířata používají různé mobilní aplikace, které svými názvy odkazují na skutečné mobilní aplikace, například Zoogle Photos jako Google Photos.

Další animovaná pohádka, která rozhodně pobaví všechny věkové kategorie. Celková animace a vykreslení jednotlivých zvířátek je velmi krásné. Tvůrci nezapomněli u zvířátek na žádný detail.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze