Bojíte se rádi?

To nejlepší z Disney+
Bojíte se rádi?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme pro vás vybrali ty nejlepší seriály ze světa Star Wars
  • Dnes se podíváme, jaké hororové seriály má Disney+ v nabídce
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Ani při putování streamovací platformou Disney+ nesmíme zapomenout na seriály, u kterých se budete bát. Dnes jsme pro vás vybrali několik hororových seriálů.

American Horror Story

Americký hororový seriál, který vytvořili Ryan Murphy a Brad Falchuk. Seriál měl premiéru 5. října 2011 na kabelové televizi FX. Každá série je samostatnou minisérií, která má vlastní příběh. V seriálu hrají Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates a další. Na Disney+ je aktuálně dostupných 9 sérií. Tvůrci oznámili vydání i desáté série, zatím ale není známo, kdy bude mít premiéru.

Stejní herci, ale jiné příběhy. American Horror Story není jen tak obyčejný seriál. Každá série nás zavede do jiného prostředí a do jiného příběhu. V první sérii se podíváme do současnosti, kdy se rodina přestěhuje do sídla v Los Angeles. Po čase ale zjistí, že v domě nejsou sami. Ve druhé sérii se vrátíme do minulosti do léčebny pro duševně nemocné zločince. Ve třetí sérii nás příběh zavede do dívčí školy pro čarodějnice. Ve čtvrté sérii budeme sledovat přehlídku zrůd a jejich vyloučení ze společnosti. V páté řadě se podíváme do hotelu Cortez, na podivné chování hostů a nájemníků. Šestá řada se odehrává na území americké kolonie, kde záhadně zmizeli všichni obyvatelé. Sedmá řada se odehrává v Americe v roce 2017, kdy byl jako prezident zvolen Donald Trump. Další řada navazuje na příběh z první a třetí série. V deváté a zatím poslední řadě se opět vrátíme do minulosti, konkrétně do roku 1984, kdy pět přátel uteče z Los Angeles za prací na tábor Redwood.

Zajímavosti

  • Postava Jamese Marcha, která se objevuje v hotelu Cortez, byla vymyšlená podle skutečného sériového vraha.
  • První díl první série byl natočen ve skutečném domě. Další díly byly natočené ve studiu v kulisách.

Na seriálu je rozhodně zajímavé to, že se každá série odehrává v jiném čase a na jiném místě, ale se stejnými herci. Tvůrci navíc vybrali skvělé herce, kteří se do seriálu hodí. Já sice tomuto žánru moc nefandím, ale podle popularity a množství fanoušků musím doporučit.

Scream Queens

Komediálně hororový seriál, na jehož vytvoření se podíleli Ian Brennan, Brad Falchuk a Ryan Murphy. Seriál měl premiéru na televizním kanále Fox 22. září 2015. V hlavních rolích se představili Lea Michele, Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Abigail Breslin, Nasim Pedrad, Oliver Hudson, Diego Boneta, Glen Powell a další. Seriál byl nominován na cenu Zlatý glóbus, ale cenu nezískal. Natočeny byly pouze dvě řady. První má 13 dílů, druhá 10.

Seriál nás zavede na Wallace University mezi sesterství Kappa Kappa Tau. Hlavou celého sesterství je Chanel Oberlin (Emma Roberts), která nechce mezi své sesterstvo pustit jen tak nějakou dívku. Do toho ale zasáhne děkanka univerzity Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), která by chtěla dát právo každé dívce stát se Kappou. Tyto události oživí dvacet let stará záhadná vražda vraha Red Devila, který půjde po členkách sesterstva.

Zajímavosti

  • Nikdo z herců až do odhalení vraha netuší, kdo vrah je.
  • Jamie Lee Curtis přijala roli v seriálu z části kvůli své roli ve filmu Vřístkot, kde ji několikrát nazvali jako Scream Queen.
  • Jamie Lee Curtis ráda hraje v hororech. Jako dvanáctiletá si zahrála v hororu Halloween, který se odehrával v prostředí vysoké školy.

Seriál Scream Queens se mi líbil. Je to takový horor pro holky, které nemají tento žánr zrovna v oblibě. Herecké obsazení se velice povedlo. Mezi hlavními postavami se objevuje několik mých oblíbenkyň a oblíbenců. Občas až absurdní hlášky a scény velmi pobaví. U tohoto seriálu se rozhodně nebudete nudit.

Agresivní virus (The Strain)

Hororvý sci-fi seriál, který byl natočený na motivy stejnojmenné knihy autorů Guillerma del Tora a Chucka Hogana. V českém jazyce se kniha jmenuje Zhoubný kmen: Nákaza. Oba autoři také pracovali na scénáři k seriálu. První série měla premiéru na stanici FX 13. července 2014. Seriál má dohromady 4 řady. První dvě mají 13 dílů, třetí a čtvrtá pouze 10. V hlavních rolích se představili David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown a další. Seriál byl nominován na několik cen, žádnou ale nezískal.

V New Yorku na letišti J. F. Kennedyho přistane Boeing 777. Až na čtyři lidi jsou všichni pasažéři i posádka mrtví. Nikdo netuší, co se stalo. Jednou z možností je neznámá nákaza. Proto byla na místo vyslán vyšetřovací tým Centra pro kontrolu nemocí. Epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem začnou prohledávat letadlo, kde najdou zvláštní truhlu, která vypadá jako rakev. Ta ale záhadně zmizí. V tělech obětí nebyla nelezena žádná krev. Celá situace je velmi podivná. Ve stejnou dobu si starý profesor uvědomí, že byla vypálena první salva přicházející války. To, co ví, musí sdělit Ephraimovi. Po městě se začíná šířit upíří virus a nikdo neví, zda se ho podaří zastavit.

Zajímavosti

  • Na plakátu k seriálu je žena, které z oka vylízá červ. V Americe byla spuštěna rozsáhlá reklamní kampaň k seriálu. Tento plakát se objevoval v ulicích i na velkých billboardech. To se ale nelíbilo tamním obyvatelům a stanice FX musela tento plakát nahradit něčím méně brutálním.

Tento seriál mě moc nezaujal. Ze začátku na mě byl až moc. Po čase sledování se ze seriálu vytratila energie a energické tempo. Celý děj začal být předvídatelný a souboje s upíry nepřinášely žádnou akci. To je ale můj osobní názor a věřím, že se najde mnoho lidí, kterým se seriál líbí.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze