Bojíte se rádi?

To nejlepší z Disney+
Bojíte se rádi?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme věnovali ženám
  • Dnes se podíváme na hororové filmy, které má Disney+ v nabídce
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Čeká nás halloweenský víkend a při té příležitosti se dnes podíváme, jaké hororové snímky má Disney+ v nabídce. Našim výběrem se můžete nechat inspirovat a některý z nich si o víkendu pustit.

Hory mají oči (The Hills Have Eyes)

Americký hororový film, který natočil režisér Alexandre Aja. Režisér společně s Grégorym Levasseurem pracoval také na scénáři. Jedná se o remake stejnojmenného filmu, který v roce 1977 natočil Wese Craven. Snímek měl premiéru 10. března 2006. O rok později vyšlo pokračování, které je na Disney+ také ke zhlédnutí.

Před mnoha lety bylo provedeno na území USA několik atmosférických jaderných testů. Vědci v horách Nového Mexika měří hladinu radiace. Vláda USA samozřejmě popírá všechny genetické vady, které by lidem radiace mohla způsobit. O několik desítek let později tímto územím projíždí obyčejná rodina. Jedou na dovolenou do Kalifornie, kde chtějí manželé oslavit stříbrnou svatbu. Po cestě zastavují na čerpací stanici, kde jim vedoucí poradil zkratku přes kopce. Už na čerpací stanici se ale začnou dít podivné věci – někdo je sleduje.

Vydají se opět na cestu, ale po chvilce píchnou pneumatiky na pásu s hroty. Ten byl na cestě nachystaný naschvál. Rodina zůstane uprostřed hor úplně sama. Kromě starostí s rozbitým autem zjistí, že v horách nejsou sami. V jeskyních se skrývají potomci horníků, kteří se nacházeli v horách, když došlo k jaderným testům. Z těchto lidí se ale stali zmutovaní kanibalové, kteří se rozhodli, že si tuto rodinu uloví.

Zajímavosti

  • Herci, kteří ve filmu ztvárnili rodinu, před natáčením nevěděli, jak budou vypadat mutanti. Tvůrci se tak rozhodli, aby při natáčení herci vypadali opravdu vyděšeně.
  • Scéna s autonehodou se natáčela tři dny.
  • Masky mutantů byly vytvořeny pomocí klasických masek, které si herci navlékli na hlavu a konečný dojem se upravoval na počítači.

Horor, při kterém cítíte takový svíravý pocit od samého začátku. Scéna, kdy mutanti zaútočí na karavan, je naprosto zlomová. Když celá hrůza skončí, člověk se klepe pod peřinou strachy. Horor jak stvořený pro halloweenský strašidelný večer.

Šestý smysl (The Sixth Sense)

Psychologický horor Šestý smysl natočil režisér M. Night Shyamalan, který sám napsal k filmu i scénář. V hlavních rolích se představili Haley Joel Osment a Bruce Willis. Snímek byl nominován na 4 ceny BAFTA a 6 Oscarů. Žádnou nominaci však neproměnil v ocenění. Šestý smysl byl uveden v kinech 6. srpna 1999. Získal pozitivní reakce od diváků i kritiků.

Dětský psycholog Malcolm Crowe (Bruce Willis) prožil velmi traumatizující zážitek. K němu domů se vloupá jeho bývalý pacient a obviní ho, že mu nevěřil. Poté ho střelí do břicha a nakonec zastřelí i sám sebe. O několik měsíců později se začne věnovat novému pacientovi. Malému chlapci jménem Cole Sear (Haley Joel Osment), který trpí podobným problémem jako Malcolmův předchozí pacient. Psycholog tentokrát nechce udělat chybu, a proto chlapci věnuje svoji plnou pozornost.

Malý Cole vidí mrtvé lidi, kteří zemřeli násilnou smrtí. Psycholog je ze začátku skeptický, ale podruhé chybovat nemůže. Mezitím se odcizil manželce, která trpí depresemi a musí brát silné prášky. To ale nejsou jediné dvě záležitosti, které by ho měly trápit.

Zajímavosti

  • Snímek měl premiéru v den režisérových narozenin.
  • Bruce Willis se díky Šestému smyslu stal ve své době nejlépe placeným hercem.
  • Otec Haleyho Joel Osmenta poradil Bruceovi Willisovi, aby na chlapce křičel, když je potřeba, aby se rozbrečel.

Hororová klasika Šestý smysl by neměla chybět na žádném maratonu duchařských filmů. I když nemáte tento žánr zrovna v lásce, tak vám tento film doporučuji. Skvělé herecké obsazení a nečekané rozuzlení děje.

Temná strana dveří (The Other Side of the Door)

Hororový snímek Temná strana dveří natočil Johannes Roberts, který s Ernestem Rierou napsal také scénář. V hlavních rolích se představili Sarah Wayne Callies, Jeremy Sisto, Javier Botet a Sofia Rosinsky. Snímek měl premiéru 4. března 2016.

Čtyřčlenná rodina žije spokojený život v Indii, daleko od každodenního stresu velkoměst. Jednoho dne dojde k tragické autonehodě, při které zemře jejich malý syn Oliver. Jeho matka Maria je zoufalá a jeho smrt si dává za vinu. Její hospodyně jí prozradí tajemství, díky kterému může ještě jednou se svým synem mluvit. Maria udělá přesně to, co jí hospodyně řekne. Jde do starověkého chrámu, kde může se svým synem mluvit přes zavřené dveře. Ty nesmí otevřít, ať se děje cokoliv.

Hlas jejího syna ji přemlouvá, aby dveře otevřela, ona se mu ale snaží vysvětlit, že to nejde. Oliver matce řekne, že už musí jít. V tu chvíli neví, co dělat. Chce s ním strávit ještě více času a v panice dveře otevře, ale nikdo za nimi není. Poté se vrací domů v domnění, že se nic nestalo. Druhý den se ale začnou dít podivné věci. Narušila totiž rovnováhu mezi životem a smrtí.

Zajímavosti

  • Natáčení probíhalo v Indii ve městech Bombaj a Guntakal.
  • Snímek se natáčel v domě, ve kterém se narodil britský spisovatel Rudyard Kipling.

Horor z jiného prostředí, než bývá zvykem. A právě to je na něm zajímavé. Duchařská atmosféra se nese po celé sledování snímku. Hlavní hrdinka ztvárnila roli skvěle. Hororové nadšence tento snímek sice moc nevystraší, pro začátečníky bude ale skvělý.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze