Holčičí filmy

To nejlepší z HBO GO
Holčičí filmy
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Vracíme se zpět k zahraniční tvorbě
  • Dnes se podíváme, jaké dívčí filmy má HBO GO v nabídce

Po delší době se vrátíme k zahraniční tvorbě. Konkrétně ke snímkům, které mají rády hlavně ženy. Jsou to filmy, které si pouštíme, když se nám v životě zrovna nedaří a filmové osudy nám mohou pomoci se rozhodnout. Nebo si je naopak pouštíme, když jsme šťastné a chceme se jen na chvíli odreagovat.

Sex ve městě (Sex and the City)

Čtyři roky po skončení poslední řady úspěšného seriálu Sex ve městě z produkce HBO, který se poprvé začal vysílat v roce 1998, přichází jeho filmové zpracování. Snímek napsal a režíroval Michael Patrick King. V hlavních rolích hrají Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Kim Cattrall a Chris Noth. Sex ve městě měl premiéru 5. června 2008. O dva roky později měl premiéru druhý díl.

Carrie a Pan Božský hledají svůj vysněný domov. Poté, co najdou ideální byt, se po domluvě zasnoubí. Steve a Miranda nemají úplně ideální manželství. Steve celou situaci ještě zhorší, když Mirandu podvede. Samantha a Smith žijí v L.A. Samantha přestává být ve vztahu šťastná a se Smithem se rozejde. A Charlotta konečně otěhotní.

Když už si Carrie konečně myslí, že našla svůj šťastný konec, dostane nabídku nafotit svatební šaty do Vogue. Šaty od slavné návrhářky Vivianne Westwood dokonce dostane. Z malé skromné svatby se najednou stává svatba roku, a to se Johnovi nelíbí. V den svatby Carrie opustí. Je zničená a se svými kamarádkami odjíždí na její svatební cestu. Návrat domů nebyl jednoduchý, a tak si Carrie najme asistentku. Miranda nakonec Stevovi nevěru odpustí. Charlotta porodí a Carrie se opět setká s panem Božským.

Zajímavosti

  • Ve filmu uběhne jeden celý rok.
  • Svatební šaty od Vivienne Westwood by v přepočtu stály skoro půl milionu korun.
  • Obyčejné svatební šaty, ve kterých se Carrie nakonec vdá, jsou z kolekce Christiana Diora.

Sex ve městě je moje další modla. Seriál i filmy si pouštím často. Až při posledním sledování jsem si uvědomila, že seriál začíná, když byly hlavní hrdinky podobné staré jako já nyní. Je to zvláštní, protože si pamatuju, že seriál sledovala i moje máma, když jsem byla malá. Postavy se postupně vyvíjí a prožívají různé situace, které můžeme zažít i my.

Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada)

Komediální drama, které natočil režisér David Frankel. Scénář napsala Aline Brosh McKenna. Snímek je natočený na motivy stejnojmenné knihy autorky Lauren Weisbergerové. V hlavních rolích můžeme vidět Meryl Streep a Anne Hathaway. Meryl Streep dostala za svůj herecký výkon Zlatý glóbus a byla i nominovaná na Oscara. Premiéra filmu proběhla 30. června 2006.

Šéfredaktorka prestižního newyorského módního časopisu Runway Miranda Priestlyová (Meryl Streep) je nejmocnější ženou módního průmyslu. Je to také velmi přísná šéfka a její zaměstnanci se jí bojí. Osobní asistentky a sekretářky se u ní stále střídají.

Miranda hledá druhou asistentku a Andy Sachsová (Anne Hathaway), která zrovna dostudovala vysokou školu, hledá místo novinářky nebo redaktorky. Nemůže ale žádné najít. Rozhodne se tedy o místo její asistentky ucházet. V redakci Runway jsou všichni stále upravení a nosí moderní oblečení. Andy je ale úplně obyčejná dívka, která se o módu nezajímá. Je ale velmi chytrá a pracovitá. Místo asistentky dostane. Postupem času se velmi změní a stane se Mirandinou nejlepší asistentkou. Pro práci obětuje vše.

Zajímavosti

  • Anne Hathaway během natáčení držela striktní dietu, zhubla o dvě velikosti.
  • Knižní předloha se stala bestsellerem. Byla přeložena do 27 jazyků.
  • Mnoho světových návrhářů dovolilo použít jejich oblečení při natáčení.

Je zajímavé podívat se do takového prostředí. Pro některé z nás to totiž může být těžká realita. Obě hlavní herečky ukazují, jak skvělé ve své profesi jsou. Navíc si při sledování můžeme prohlédnout mnoho krásných modelů a doplňků.

Chceš mě, chci tě (The Ugly Truth)

Snímek Chceš mě, chci tě je romantická komedie, kterou natočil režisér Robert Luketic. Na scénáři se podílely Karen McCullah a Kirsten Smith. V hlavních rolích se představili Katherine Heigl a Gerard Butler. Premiéra snímku proběhla 15. října 2009.

Abby Richterová (Katherine Heigl) pracuje jako producentka ranní show v televizi. Je velká romantička, která hledá pravou lásku. Jeden večer se vrátí domů z nepodařeného rande, když v televizi běží pořad Ošklivá pravda. Ten moderuje Mike Chadway (Gerard Butler), kterého ona nesnáší. Mike má na vztahy úplně jiný názor.

V práci se dozví, že chtějí její show zrušit kvůli nízké sledovanosti. Její šéf vymyslí plán, jak pořad zachránit – najme Mika, který bude mít v pořadu vlastní vstup. Ze začátku se nemají příliš v lásce. On si o ní myslí, že je příliš upjatá a ona o něm, že je nechutný sukničkář. Abby jednoho dne potká svého nového souseda Colina (Eric Winter). Abby se do něj okamžitě zamiluje. Mike to zjistí a chce jí pomoci se seznamováním. Ona nakonec souhlasí. Postupně se začnou sbližovat až si oba uvědomí, že k sobě chovají city.

Zajímavosti

  • Eric Winter byl z nabídnuté role doktora velmi nadšený, protože medicínu studoval.
  • Gerard Butler byl ve filmu jako Mike pozván do Noční show Craiga Fergusona. Ve skutečnosti byl v této show už mnohokrát. Jsou velmi dobří kamarádi.

Skvělá romantická komedie, u které se pobaví i mužské obecenstvo. V postavě Mika se rozhodně najde mnoho mužů. Tvůrci dvě hlavní postavy vybrali více než dobře. Pokud se chcete odreagovat a navíc pobavit, vybrali jste správně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze