Jak upravit své sportovní návyky během veder?

Jak upravit své sportovní návyky během veder?
Fotografie: unsplash.com
  • Během letních dnů cvičte raději brzy ráno nebo večer
  • Zkuste si také občas zacvičit doma
  • Intenzivní trénink můžete vyměnit za jógu nebo protahování
  • Stále pijte dostatek tekutin

Venkovní teploty se v některých dnech pohybují okolo 30 °C. To může pro mnoho lidí znamenat, že vymění venkovní sportovní aktivity za zahrádky restaurací a kaváren a raději si dají něco dobrého. Jiní si zase udělají pohodlí na pohovce a budou sledovat oblíbený seriál. Pokud ale chcete zůstat aktivní i během vlny veder, je rozumné zvážit, jak může teplo ovlivnit vaše aktivity a jaké je potřeba provést úpravy, abyste mohli dát provozovat oblíbené sportovní aktivity a přitom chránili své zdraví.

Cvičte brzy ráno

Brzy ráno nebo večer bývá vzduch mnohem chladnější než během dne. „S horkem může být opravdu těžké se vypořádat, takže změnit svůj rozvrh a udělat si čas na ranní cvičení je dobrý nápad. Nezáleží na tom, zda budete cvičit venku nebo půjdete do posilovny, všechny aktivity je lepší provádět, než nastane venku opravdové horko,“ uvedl pro independent.co.uk fitness trenér Omar Mansour.

Zacvičte si doma

Skončili jste s domácím cvičením jakmile přestala platit protipandemická opatření? Když je venku vedro a doma se cítíte dobře, má domácí trénink rozhodně smysl. A navíc si hned po něm můžete dát osvěžující sprchu.


Pijte dostatek tekutin

Zůstat hydratovaný během cvičení je vždy důležité. O to více, když slunce pálí a vy jste vystavení ještě většímu riziku dehydratace, úpalu nebo vyčerpání z přehřátí.

Zkuste něco nového

Intenzivní kardio nemusí být v horkém počasí nejlepší nápad. Zkuste pro jednou pomalejší cvičení, jako je například jóga, protahování nebo barre. Pokud ale trváte na svém kondičním tréninku, zkuste ho udělat kratší a pomalejší. I 15 minut kruhového tréninku bude stačit.

Oblečení

Důležité je také správný cvičební úbor. Měl by být prodyšný a lehký. Volte raději světlé barvy. Nezapomínejte ani na pokrývku hlavy a sluneční brýle.

Ukončete trénink dříve

V pořádku také je trénink vynechat nebo skončit dříve, než jste měli v plánu. Poslouchejte své tělo. Pokud se cítíte unavení, točí se vám hlava a je vám nevolno, přerušte cvičení, najděte si místo ve stínu, posaďte se a dejte si vodu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze