Konzole PlayStation 5 dostane co nevidět dlouho očekávanou podporu VRR

Konzole PlayStation 5 dostane co nevidět dlouho očekávanou podporu VRR
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • PlayStation 5 bude VRR podporovat pouze u zobrazovačů s HDMI 2.1
  • VRR eliminuje trhání obrazu, který tak bude plynulejší a zprostředkuje lepší zážitek z hraní her

Společnost Sony potvrdila brzký příchod důležité aktualizace herní konzole PlayStation 5, která přinese dlouhou slibovanou podporou technologie VRR (variabilní obnovovací frekvence). Zatímco konkurenční Xbox Series X/S VRR podporuje také u monitorů/televizorů s HDMI 2.0, PlayStation 5 bude schopný využít VRR pouze v propojení s kompatibilním zobrazovačem vybaveným novějším HDMI 2.1.


Mezi hry, které obdrží nativní podporu VRR v následujících týdnech, se pak podle oficiálního PlayStation blogu řadí na konzoli PlayStation 5 předinstalovaný Astro’s Playroom, variabilní obnovovací frekvenci však bude podporovat také Call of Duty: Vanguard, Call of Duty: Black Ops Cold War, Destiny 2, Devil May Cry 5 Special Edition, DIRT 5, Godfall, Marvel’s Spider-Man Remastered, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart, hororový Resident Evil Village, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, Tribes of Midgard i nedávno recenzovaný titul Tiny Tina’s Wonderlands.

A co přesně podpora VRR znamená pro hráče, tedy alespoň pro ty vybavené kompatibilním zobrazovačem s HDMI 2.1? V podstatě se jedná o zprostředkování perfektní synchronizace zobrazení snímků mezi konzolí (její grafickou jednotkou) a televizorem/monitorem, čímž se stane obraz plynulejším bez jakéhokoli (mikro)trhání.

Sony PlayStation 5 VRR

Důležitá aktualizace dorazí již ke konci tohoto týdne, poté se VRR automaticky zapne u podporovaných her za předpokladu, že je konzole připojená ke kompatibilnímu zobrazovači. Ke správnému fungování je rovněž nutné propojení kvalitním kabelem, doporučován je v tomto případě HDMI kabel, který se nachází přímo v balení konzole.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze