Muž z Německa se nechal naočkovat proti koronaviru více jak 87krát

Muž z Německa se nechal naočkovat proti koronaviru více jak 87krát
Fotografie: unsplash.com
  • Starší muž při každém očkování dostal nové potvrzení, které následně prodal
  • Na očkování chodil i třikrát denně do různých očkovacích center
  • Muž byl zadržen policií poté, co ho jeden ze zaměstnanců očkovacího centra poznal

Německé úřady stíhají staršího muže, který se nechal naočkovat proti koronaviru minimálně 87krát. Jako první tuto zprávu přinesl freiepresse.de. Podle jeho informací navštívil 61letý muž několik očkovacích center ve východoněmeckých spolkových zemích Sasko a Sasko-Anhaltsko.

Muž se nechával očkovat až třikrát denně v různých očkovacích centrech. Zadržen policií byl poté, co ho jeden ze zaměstnanců očkovacího centra poznal a nahlásil. Německý Červený kříž proti muži vznesl obvinění z podezření na prodej falešných očkovacích pasů.


Není zatím jasné, kolikrát se muž nechal skutečně naočkovat. Jen v Sasku mu byla vakcíny podána 87krát. Lékařům mělo být podezřelé, že se k očkování registroval pod svým jménem a datem narození, ale poté se do očkovacího centra dostavil bez kartičky pojišťovny.

Tento případ upozornil na mezery v německém zdravotnickém systému, kde informace ve většině případů nejsou digitalizovány ani centrálně uloženy. „Národní registr očkovacích látek nebo registr očkovacích látek proti koronaviru by do případu okamžitě vnesl světlo,“ řekl deníku mluvčí saské státní lékařské asociace Knut Köhler.

Podle dw.com je v Německu plně naočkováno 75 % obyvatel. Celých 58 % dostalo i posilovací dávku. Oproti dalším evropským zemím má Německo nízkou proočkovanost. Ve Španělsku dostalo dvě dávky očkování 85 % lidí a v Portugalsku je plně naočkovaných více než 91 % obyvatel.

Diskuze ke článku
Geriafil Mustaffa
Geriafil Mustaffa
Takže on se nechával očkovat jen proto, aby mu pokaždé vytiskli certifikát, který následně prodal? Ten stejný certifikát, který si můžete po očkování stáhnout online a vytisknout si ho třeba 1000x?
Standa Jandečka
Standa Jandečka
A to ještě žije, a nebo ty vakcíny jsou něčím zvláštní...nechci napsat rovnou k ničemu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze