Seriály pro naše nejmenší

To nejlepší z Disney+
Seriály pro naše nejmenší
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme věnovali ženám
  • Dnes se podíváme na seriály, které se líbí dětem
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Minulý týden jsme věnovali ženám a vybrali pro ně ty nejzajímavější pořady. Dnes se zaměříme na děti. Vybrali jsme pro ně několik zábavných seriálů, na které se mohou dívat, když zrovna nebude venku úplně pěkné počasí.

Vampirina

Irsko-americký animovaný seriál, jeho tvůrcem je Chris Nee. Příběh je vytvořený na motivy knih Vampirina Ballerina od autorky Anne Marie Pace. Vampirina se začala vysílat 1. října 2017 na kanále Disney Junior. Seriál má dohromady tři řady, na Disney+ je zatím dostupná pouze první.

Vampirina Vee Hauntleyová žila se svými rodiči spokojený život v Transylvánii. Její maminka se ale rozhodla si splnit sen a otevřít si bistro pro strašidla v lidském světě, konkrétně v Pensylvánii, kam se celá rodina přestěhuje. Vampirina nastoupí do nové školy a musí si najít nové přátele. To ale nebude tak jednoduché. Je totiž úplně jiná než ostatní děti. Ona celou situaci bere statečně, s nadšením se učí nové lidské věci. Najde si také několik přátel. Celá rodina musí ale stále myslet na to, že nesmí prozradit jejich velké tajemství, aby nevyděsili lidi ve svém okolí.

Zajímavosti

  • Chris Nee je také tvůrcem oblíbeného dětského pořadu Doktorka Plyšáková, která je na Disney+ též dostupná.
  • Mamince Vampiriny, Oxaně Hauntley, propůjčila hlas herečka Lauren Granam, kterou můžeme znát ze seriálu Gilmorova děvčata.

Vampirina je velmi milý seriál, kterým se tvůrce snaží dětem předat několik důležitých životních hodnot, jako je přátelství, rodina, domov, úcta nebo zdraví. Seriál je určený spíše pro holčičky, ale určitě pobaví i kluky.

Na vlásku: Seriál (Tangled: The Series)

Animovaný seriál, který vytvořili Chris Sonnenburg a Shane Prigmore. Příběh je založený na animovaném filmu Na vlásku, který měl premiéru v roce 2010. Seriál byl poprvé vysílán 24. března 2017 na kanále Disney Channel. V Česku měl premiéru o půl roku později, konkrétně 25. září 2017. Na Disney+ jsou ke zhlédnutí všechny vydané série.

Příběh seriálu navazuje na film. Locika se vrátila zpět do svého království a připravuje se na korunovaci. Postupně se seznamuje se svými poddanými a obyvateli království Korona. To by ale nebyla ona, aby před tím, než se ujme královských povinností neprozkoumala vše, co jí za ty roky ve věži uteklo. Korunovaci nakonec odloží a se svým manželem Evženem, kamarádkou Cassandrou a malých chameleonem Pascalem se vydá prožívat nejrůznější dobrodružství.

Zajímavosti

  • Na film Na vlásku navazují i další příběhy, například Na vlásku šťastně až na věky nebo nebo Na vlásku před šťastně až na věky.
  • Evženovi v originálním znění propůjčil hlas Zachary Levi, kterého můžeme znát jako superhrdinu DC Shazama.

Animovaný film Na vlásku je jeden z nejoblíbenějších animáků mé dcery i můj. Je skvělé, že tvůrci v tomto příběhu nadále pokračovali prostřednictvím seriálu.

Kačeří příběhy (DuckTales)

Kačeří příběhy nebo také My z Kačerova je americký seriál, jehož tvůrci jsou Francisco Angones a Matt Youngberg. Produkční společností je Walt Disney. Tvůrci vytvořili přesně 100 dílů ve čtyřech sériích. Poprvé byly Kačeří příběhy vysílány v Americe 18. září 1987. V Československu mohli diváci animované příběhy poprvé sledovat v roce 1991. V roce 2017 byla vytvořena nová stejnojmenná verze.

Skrblík McKačer ve bohatý bývalý cestovatel, který má v Kačerově ve svém sejfu uloženo mnoho peněz. Ty získal díky svým výpravám za dobrodružstvím. S těmi už ale dávno skončil. Nyní mu do cesty přišlo něco opravdu nečekaného, jeho tři synovci Kulík, Dulík a Bubík. Díky nim se jeho minulost opět vrací. Společně pátrají po artefaktech z minulosti. Odkrývají nejrůznější tajemství a prožívají nejrůznější dobrodružství. Na jejich cestách jim pomáhá hospodyně paní Čvachtová, její vnučka Kačka a Skrblíkův pilot a řidič Rampa McKvák.

Zajímavosti

  • Kačera Donalda namluvil Tony Anselmo v původním seriálu i v nové verzi.
  • Podle časopisu Forbes je Skrblík nejbohatší kreslenou postavičkou. Jeho celkový majetek je odhadován na 570 miliard dolarů.
  • Komiksy s kačerem Donaldem byly ve Finsku zakázány. Je to z důvodu, že nenosí kalhoty.

Kačeří příběhy se staly velkou klasikou jak pro děti, tak pro dospělé. Doprovázely i moje dětství. Navíc, kdo nevlastnil Rádce mladých svišťů, jako by nebyl.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze