Superhrdinů není nikdy dost – DC speciál

To nejlepší z HBO GO
Superhrdinů není nikdy dost – DC speciál
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes začneme procházet nabídku fantasy filmů, které má HBO GO v nabídce
  • A kde jinde začít než u superhrdinů z DC světa

HBO GO má ve své nabídce mnoho fantasy filmů. Do tohoto žánru se řadí i naši oblíbení superhrdinové. A jak všichni fanoušci moc dobře vědí, část z nich pochází DC světa a část z Marvelu. Dnes se zaměříme na superhrdiny z DC.

Liga spravedlnosti (Justice League)

Ligu spravedlnosti natočil režisér Zack Snyder na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics. V hlavních rolích hrají Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller a další. Snímek měl premiéru 17. listopadu 2017. Zack Snyder ale Ligu spravedlnosti nedotočil. V natáčení pak pokračoval Joss Whedon. Po premiéře byla diváky zkritizována. Režisér se rozhodl po několika letech snímek dotočit po svém. Liga spravedlnosti Zacka Snydera vyšla v loňském roce a je také dostupná na HBO GO.

Po smrti Supermana už není svět v bezpečí. Blíží se hrozba z jiného světa. Batman a Wonder Woman se rozhodnou začít hledat pomoc. O pomoc požádají Aquamana, Flashe a Cyborga. Nakonec dají dohromady tým superhrdinů, který se nazývá Liga spravedlivých. I když jsou velmi silní, v boji to nestačí. Batman se rozhodne oživit tělo Supermana. To se podaří. Problém je ale v tom, že si Superman nic nepamatuje.

Zajímavosti

  • Kvůli změně režisérů bylo z filmu mnoho scén vystřiženo nebo předěláno. Celkem bylo přetočeno až 20 % původního materiálu. Diváci tak přišli o scény se Supermanem z vesmíru nebo scénu z druhé světové války.
  • Gal Gadot, která hraje postavu Wonder Woman, cvičila před natáčením boj s mečem, jiu-jitsu, kung-fu a další bojová umění, aby byla na roli připravena.

Nejsem úplně ten nejlepší adept na hodnocení DC filmů, protože jsem zarytý fanoušek Marvelu. Jako správný filmový fanoušek jsem si ale nenechala ujít ani tyto superhrdiny. Bavilo mě spojení všech superhrdinů do jednoho filmu. Mezi hlavními hrdiny jsou moji oblíbenci. Snímek je plný akce a rozhodně se u něj nudit nebudete.

Wonder Woman

Snímek Wonder Woman natočila režisérka Patty Jenkins. V hlavní roli se představila Gal Gadot, která byla za tuto roli nominovaná i na několik cen. Vyhrála cenu Teen Choice Award, MTV Movie & TV Awards a další. Snímek také získal několik. Premiéra proběhla 1. června 2017.

Princezna Amazonek Diana vyrůstala v chráněním ostrovním ráji mezi ženami, kde trénovala, aby se stala neporazitelnou bojovnicí. Na pobřeží, kde žila, havaroval americký pilot Steve Trevor. Diana se od něj dozví o válce a vydá se s ním do Londýna zastavit válku. Wonder Woman je přesvědčená, že válku začal Arés a chce ho zabít.

Zajímavosti

  • Gal Gadot tuto roli získala díky svým zkušenostem. Dva roky sloužila v izraelské armádě.
  • Herečku trénoval český mistr v bojových uměních Rudolf Vrba.
  • Během dotáček byla Gal Gadot už v pátém měsíci těhotenství. Tvůrci museli její postavu poté upravovat počítačově.

Jeden z nejlepších filmů ze stáje DC. Jako by se Gal Gadot pro tuto roli narodila. Film má hodně podobný nádech jako Captain America: První Avenger. Ale to vůbec nevadí. Rozhodně vás chytne za srdce.

Aquaman

Aquamana natočil James Wan. V roli Aquamana se představil Jason Momoa. Dále můžeme ve filmu vidět například Amber Heard, Patricka Wilsona, Nicole Kidman, Willema Dafoe. Aquaman se stal nejvýdělečnějším filmem DC Comics. Snímek měl premiéru 13. prosince 2018.

Strážce majáku Thomas Curry zachrání z moře zraněnou Atlantu, která pochází z Atlantidy. Tato říše se nachází hluboko pod hladinou oceánu. Zamilují se do sebe a narodí se jim syn Arthur. Atlanta se ale musí do Atlantidy po čase vrátit a Thomas svého syna musí vychovávat sám. Arthur po své matce zdědil ale několik nadpřirozených schopností. Když Arthur dospěje, vydá se společně s bojovnicí Mery na Atlantidu také. Chce se stát králem Atlantidy. To se ale nelíbí jeho bratrovi, který rozpoutá válku. Arthur je nakonec jediný, který ho může zastavit.

Zajímavosti

  • Ve 39. minutě filmu se ve filmu objeví panenka Annabelle.
  • V záběrech na Arthura jako dopívajícího můžeme vidět pouze jedno tetování na předloktí. Toto tetování je jediné skutečné, které herec na sobě má.

Abych řekla pravdu, mě Aquaman moc nezaujal. Chápu, že má Jason Momoa silnou fanynkovskou základnu, já do ní ale nepatřím. Co se ale musí tvůrcům nechat, to je krásný podmořský svět, který se jim podařilo vytvořit. Až je škoda na takovou podívanou nejít do kina.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze