Vánoce jsou za rohem III.

To nejlepší z HBO GO
Vánoce jsou za rohem III.
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme na vánoční příběhy v nabídce HBO GO
  • Jedním z nich je i klasika Vánoční koleda v novém zpracování

Dnes se vrátíme zpět k HBO GO, ale u Vánoc zůstaneme. HBO GO na rozdíl od Netflixu v nabídce moc vánočních filmů nemá. Z toho důvodu se podíváme na dva nové snímky a jeden starý, ale velmi známý příběh, který je na této streamovací platformě dostupný v podobě seriálu.

8bitové Vánoce (8-Bit Christmas)

Vánoční komedie, kterou natočil Michael Dowse. Scénář napsal Kevin Jakubowski na motivy stejnojmenné knihy, kterou sám napsal. V hlavní roli se představil oblíbený herec Neil Patrick Harris jako dospělý Jake a Winslow Fegley jako mladý Jake. Snímek získal pozitivní hodnocení od diváků i kritiků. Film byl poprvé uveden na HBO Max 24. listopadu 2021.

Jake Doyle (Neil Patrick Harris) vypráví své dceři vánoční příběh plný dětských dobrodružství. Příběh se odehrává na předměstí Chicaga na konci 80. let minulého století. Jake se zoufale snaží k Vánocům získal nejnovější videoherní systém Nintendo.

Zajímavosti

  • Příběh se sice odehrává v Chicagu, natáčený ale byl v Torontu v Kanadě.
  • Na začátku filmu řekne Jake (Neil Patrick Harris) své dceři, že jí bude vyprávět příběh o tom, jak získal Nintendo. Toto slovní spojení má odkazovat na seriál, ve kterém Neil hraje – Jak jsem poznal vaši matku.

Vánoční retro příběh, který není stejný jako všechny ostatní. Neil Patrick Harris je skvělý herec a já ho mám moc ráda. V tomto filmu byl převážně v roli vypravěče. A i této role se zhostil skvěle. Dětští herci jsou velmi milí. Celkový příběh pobaví a najdou si v něm zalíbení všechny věkové kategorie.

Šťastné a veselé (Happiest Season)

Romantická vánoční komedie režisérky Cley DuVall, která se společně s Mary Holland podílela na scénáři. V hlavních rolích hrají Kristen Stewart a Mackenzie Davis. Režisérka řekla, že příběh je založený na její vlastní zkušenosti s rodinou. Snímek získal pozitivní hodnocení kritiků a cenu GLAAD Media Award. Poprvé byl film Šťastné a veselé uveden na Hulu 25. listopadu 2020.

Harper (Mackenzie Davis) vezme svoji přítelkyni Abby (Kristen Stewart) k rodině na Vánoce. To ale Abby ještě netuší, že její rodina neví o jejich orientaci. Harper nikomu neřekla, že má přítelkyni, ani to, že je lesba. To ale překazilo Abby plány. Chtěla ji totiž před rodinou na štědrovečerní večeři požádat o ruku. Teď spíš o jejich vztahu začíná pochybovat. Jak to celé dopadne? Podívejte se sami.

Zajímavosti

  • Je to jeden ze čtyř LGBTQ vánočních filmů loňského roku.
  • Původně měl být uveden v kinech.
  • Byl to sénáristický debut Mary Holland, která si ve filmu zahrála postavu Jane.

První lesbický vánoční film, který jsem kdy viděla. Kristen Stewart je skvělá herečka a nenapadá mě nikdo, kdo by se takové role zhostil lépe než ona. Mackenzie Davis je sice také dobrá herečka, ale nebyla mezi nimi ta správná chemie, která by tam měla být. Celkový příběh je chytlavý, nepředvídatelný a konečně jiný.

Vánoční koleda (A Christmas Carol)

Vánoční fantasy příběhy od Charlese Dickense z roku 1843 tak, jak jej všichni známe, převedený do moderní podoby. Seriál režíroval Nick Murphy. Scénář napsal Steven Knight. Představilo se v něm mnoho známých herců, například Guy Pearce, Andy Serkis a Stephen Graham. Příběhy poprvé odvysílala stanice BBC One před Vánoci v roce 2019.

Ponuřejší a strašidelnější vánoční klasika od Charlese Dickense. Mrzutý stařec Ebenezer Skruž zanevřel na Vánoce. Během Štědrého dne ho ale navštíví tři duchové Vánoc. Jeden mu ukáže jeho minulost, druhý přítomnost a třetí budoucnost.

Zajímavosti

  • Původně měl hrát Ducha budoucích Vánoc herec Rutger Hauer. Ten však v průběhu natáčení zemřel.
  • Toto je první adaptace Vánoční koledy od roku 2009, kdy ji natočil Robert Zemeckis.

Vánoční koledu známe všichni již od dětství, kdy jsme viděli první animované zpracování. A tato verze je opravdu jiná. Temná a hororová, zkrátka ne pro všechny. Zpracování se nedá nic vytknout. Tento vánoční příběh rozhodně doporučujeme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze