Best of Česko II.

To nejlepší z Disney+
Best of Česko II.
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes naše putování Disney+ ukončíme
  • Ještě jednou se podíváme, jaké jsou vaše nejoblíbenější filmy
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Naše putování streamovací platformou Disney+ dnes končí. Ale ještě předtím, než se rozloučíme, tak se podíváme na další snímky, které jsou aktuálně nejoblíbenější v Česku.

Thor: Láska jako hrom (Thor: Love and Thunder)

Dobrodružné fantasy Thor: Láska jako hrom natočil režisér Taika Waititi na motivy komiksů od Stana Leeho. Režisér se společně s Jennifer Kaytin Robinson podílel také na psaní scénáře. V hlavní roli se i počtvrté představil Chris Hemsworth. Dále se ve snímku objevili Tessa Thompson, Natalie Portman, Christian Bale, Chris Pratt, Jaimie Alexander, Pom Klementieff, Dave Bautista, Karen Gillan a Sean Gunn. Snímek byl uveden v kinech 8. července 2022.

Thor se po událostech z Avengers: Endgame rozhodne, že se vydá na cestu k nalezení vnitřního míru. Už nechce dál bojovat, chce si dopřát zasloužený odpočinek. Jeho rozhodnutí ale překazí Gorr the God Butcher, který se rozhodne zabít všechny bohy. Mezitím Jane Fosterová zjistí, že má rakovinu. V laboratoři zkouší všemožné pokusy, aby se jí zbavila. V knize Vikingské mýty se dozví, že Mjolnir umí dodat energii. Vydá se tedy na Asgard, kde je Thorovo staré kladivo vystavené, a nějakým zázrakem se Jane poddá.

Gorr napadá postupně celou galaxii a zabíjí bohy. Když začne útočit na Asgard, přispěchá Thor na pomoc. Hned si všimne Mjolniru, který mu už ale nepatří. Když zjistí, že s ním bojuje Jane, je velice překvapený. Hned se mu vybaví čas, kdy byli spolu. Na city ale není čas. Společně musí zastavit Gorr, než zničí, co ještě ze světa zbylo.

Zajímavosti

  • Chris Hemsworth prozradil, že Gorr je jeho nejoblíbenějším záporákem z Marvelu.
  • Thor je první postava z Marvel Cinematic Universe, která má čtyři vlastní filmy.
  • Je to také první Thorův film, ve kterém nehrál Tom Hiddleston jako Loki.

Je velice těžké hodnotit tento snímek. Měla jsem ho zařazený mezi ty vážné a v kině se dočkám komedie roku. Byla jsem velmi zklamaná. Ne z příběhu, ale z toho, co z filmu udělali. Když jsem se ale k filmu po čase vrátila a oprostila se od svých očekávání, tak jsem si ho i užila.

Free Guy

Americkou sci-fi komedii natočil režisér Shawn Levy. Na scénáři pracovali Matt Lieberman a Zak Penn. V hlavních rolích se představil Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery a Taika Waititi. Snímek byl nominován na několik cen, žádnou ale nevyhrál. Získal však pozitivní reakce od kritiků i diváků. Scénárista Matt Lieberman začal pracovat na scénáři už v roce 2016. Snímek měl být uveden v kinech už 3. července 2020, ale kvůli pandemii koronaviru byla premiéra několikrát přesunuta. Free Guy byl nakonec uveden v kinech 12. srpna 2021. Aktuálně se pracuje na natáčení druhého dílu.

Děj nás zavede do počítačové hry, do Free City, kde Chlápek pracuje jako bankovní úředník. Je velice hodný a na všechny moc milý. Ve skutečnosti je ale on jen vedlejší postavou ve videohře pro miliony hráčů. Jiní hráči každý den v rámci svých misí banku, ve které Chlápek pracuje, vykradou. Další postavou je Millie, kterou hraje živá postava. Když Chlápek poprvé potká Millie, hned se do ní zamiluje. Distributor hry se navíc rozhodl ji ukončit. To Chlápek neví, ale postupem času zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A protože je ve hře vše dovoleno, rozhodne se změnit svůj život, stát se hrdinou a zachránit svůj svět před ukončením.

Zajímavosti

  • Ve filmu si krátkou roli zahrála i manželka Ryana Reynoldse Blake Lively.
  • Ve snímku si zahrála dcera režiséra Shawna Levyho Sophie, která hrála jednu z hráček Free City.
  • Free Guy je druhý film Ryana Reynoldse, ve kterém se jeho postava jmenuje v originále Guy. Prvním byl animák Croodsovi, kde propůjčil hlas stejnojmenné postavě.

Free Guy je velice povedená a vtipná komedie, která vás hned vtáhne. Nejenže se u ní velice dobře pobavíte, ale donutí vás zamyslet se nad tím, jaké by to bylo žít v počítačové hře.

Encanto

Animovaný snímek Encanto natočili režiséři Jared Bush, Byron Howard a Charise Castro Smith. Scénář napsali dva z nich, a to Jared Bush a Charise Castro Smith. Jedná se o 60. film produkovaný filmovým studiem Walt Disney Animation Studios. V originálním znění své hlasy postavám propůjčili Stephanie Beatriz, John Leguizamo, Diane Guerrero, Ravi Cabot-Conyers, Angie Cepeda a další. Snímek byl nominován na tři ceny Oscar, z toho získal jednu za Nejlepší animovaný film. Také ohlasy kritiků byly velice pozitivní. Film byl uveden do kin 25. listopadu 2021.

Kouzelný příběh nás zavede do kouzelného domu rodiny Madrigalových. Tento dům se nachází v městečku v kolumbijských horách na kouzelném místě jménem Encanto. Díky kouzlu Encanta získá každé dítě speciální dar, například schopnost léčit, rozumět zvířatům nebo měnit svoji podobu. Takový dar získalo každé dítě z rodiny Madrigalů, kromě dívky jménem Mirabel. Ta po celý život nechápe, proč zrovna ona svůj dar nezískala. Kouzlo Encanta se začne pomalu ztrácet. Díky tomu Mirabel zjistí, že právě ona má v sobě ten největší dar i bez kouzel a díky ní neztratí rodina naději ani v té nejhorší situaci.

Zajímavosti

  • Prostředí snímku mělo být původně vytvořeno v Brazílii, ale tvůrci se nakonec rozhodli pro Kolumbii.
  • Slovo Encanto ve španělštině znamená kouzlo, půvab nebo čáry.

Další krásná pohádka od Disney, která v sobě nese i určité ponaučení. Milý příběh, který krásně vykreslenými postavami zaujme i dospělé.

Black Panther: Wakanda nechť žije (Black Panther: Wakanda Forever)

Pokračování snímku Black Panther, které natočil Ryan Coogler, jenž společně s Joem Robertem Colem napsal scénář. Jedná se o 30. film z Marvel Cinematic Universe. V hlavních rolích se představili Letitia Wright, Lupita Nyong'o, Winston Duke, Angela Bassett, Danai Gurira, Martin Freeman a další. Plány na natáčení pokračování Black Panthera začaly už v roce 2018. Příprava natáčení byla v srpnu 2020 přerušena. Chadwick Boseman, který se představil v hlavní roli, zemřel na rakovinu tlustého střeva. Natáčení poté začalo v červnu 2021. Snímek získal Oscara za Nejlepší kostýmy. Herečka Angela Bassett získala Zlatý glób za Nejlepší herečku ve vedlejší roli. V Česku premiéra proběhla 10. listopadu 2022.

Celý film začíná pokusem o záchranu života krále T’Chally, kdy se jeho sestra Shuri snaží vymyslet cokoliv, aby neumřel. To se jí bohužel nepovede a její matka královna Ramonda jí přijde říct, že Black Panther zemřel. Následně proběhne velmi dojemný pohřeb, kterým tvůrci uctili Chadwickovu památku.

O rok později musí královna Ramonda před ostatními světovými mocnostmi bránit Wakandu a v ní ukryté vibranium. Všichni obyvatelé Wakandy ale i po roce stále truchlí nad smrtí svého krále a ztrátou Black Panthera. Ukáže se ale, že Wakanda není jediným místem na planetě, kde se vibranium ukrývá. Vibranium má i Namor, nový záporák, který zajme nejen Shuri, ale také Riri Williamsovou (Ironheart). Riri je chytrá, jako býval Tony Stark, kterého nám bude tato nová postava připomínat. Ramonda si neví rady, a tak navštíví Nakii, která z Wakandy odešla. Nakia byla láskou krále T’Chally. Nakonec se rozhodne Ramondě pomoci a Shuri i s Riri zachrání a přivede domů.

Následně se už vše začne schylovat k velké závěrečné bitvě. Jak ale Wakanďané bez Black Panthera porazí někoho, kdo je také vyzbrojen vibraniem a navíc je téměř neporazitelný? Budou muset Black Panthera přivést zpět k životu. A kdo to dokáže líp než chytrá Shuri? Ano, právě ona se stane novým Black Pantherem. A společně s Ironheart a armádou Wakanďanů bude bojovat proti Namorovi. Velkolepý a dlouhý boj nakonec skončí vítězstvím Wakandy a mírem mezi Namorem a princeznou Shuri.

Zajímavosti

  • Poznávací značka na autě Everetta Rosse je CB112976 (Chadwick Boseman, datum narození: 29. listopadu 1976). Jedná se tak o další jeho připomínku ve filmu.
  • Na začátku snímku, když vidíme logo Marvelu, nehraje žádná hudba. Tvůrci tak chtěli dát možnost divákům držet minutu ticha za smrt Chadwicka Bosemana.

Snímek je brán jako velká pocta zesnulému herci. Začátek je velice dojemný a vyvolá v člověku velké emoce. Druhá polovina už je akční a plná energie, tak jak už to u Marvelovek bývá. Pokud mám hodnotit celý film, tak je to podle mě jedna z nejlepších marvelovek poslední doby.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze