Holčičí seriály

To nejlepší z Netflixu
Holčičí seriály
Fotografie: Netflix
  • Dnes se zaměříme na ženské publikum
  • Seznámíme vás s tím nejlepším, co Netflix ženám nabízí

Dnes se podíváme na seriály, kde si hlavní slovo berou ženy. Chcete si udělat fajn večer s kamarádkou a potřebujete inspiraci na seriál? Zde je náš výběr.

Emily v Paříži (Emily in Paris)

Seriál scénáristy Darrena Stara, který měl premiéru 2. října 2020. Původně měl seriál vysílat Paramount Network, ale nakonec ho převzal Netflix. První série má deset dílů a my se už teď těšíme na sérii druhou, která byla potvrzena na podzim loňského roku.

Mladá Američanka Emily (Lily Collins) se stěhuje do Paříže kvůli nové práci. Na pracovišti se nesetká zrovna s přívětivým uvítáním. Šéfka jí dala jasně najevo, že není v práci zrovna chtěná a kolegové si od ní drží odstup. Ve městě nemá ani žádnou kamarádku, které by se mohla svěřit. To se ale brzy změní, protože k takovému seriálu přátelství a trable s láskou neodmyslitelně patří.

Zajímavosti

  • Komu by se nelíbil Gabriel (Lucas Bravo)? Emilyn krásný soused, který ji zaujal svým kuchařským nadáním. Věděli jste, že než se stal hercem, byl vážně kuchař?
  • Tento seriál na vás může zapůsobit i prostředím, ve kterém byl natáčený. Vše je natočeno v Paříži. Žádné rekvizity, ani studio. Mimo Paříž se natáčela jen jedna scéna. Výlet Emily a Gabriela do rodinného sídle Camille.
  • Lily se se svou postavou Emily ztotožnila. Když začínala s herectvím, také se nedočkala žádné přívětivosti. Hodně konkurzů jí nevycházelo a musela čekat dlouho, než se jí začalo dařit.

Někteří tento seriál přirovnávají k Sexu ve městě. Já si to nemyslím. Upřímně jsem po takovém názoru nevěděla, jestli si chci kazit svůj dojem ze Sexu ve městě nějakým novým seriálem. Dala jsem tomu šanci. Při sledování třetího dílu jsem si uvědomila, že mě seriál tak zaujal, že jsem celou sérii zkoukla na jeden nádech. Emily nám ukazuje, že opustit svoji komfortní zónu a jít si za svým snem je sice těžké, ale vyplatí se to. Učinit ten krok do neznáma, najít si nové přátele a poznat lásku je přece úžasné. Žádná žena by se neměla bát změnit svůj život.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Dámský gambit (The Queen's Gambit)

Dramatický seriál natočený podle předlohy stejnojmenného románu od Waltera Tevise. Tvůrci seriálu jsou Scott Frank a Allan Scott. Dámský gambit měl premiéru 23. října 2020 a sklidil spoustu kladných hodnocení. Nyní je nominován na několik cen včetně Zlatého glóbu.

Seriál se odehrává v 50. a 60. letech 20. století. Beth Harmonová (Anya Taylor-Joy) se ocitne v sirotčinci po dopravní nehodě, při které zemře její matka. Po čase v sirotčinci potká údržbáře, který hraje šachy. Chce se je také naučit. Hrají spolu a z ní se stává geniální šachistka. Chce se stát nejlepší hráčkou na světě. V cestě za úspěchem jí ale brání psychické problémy, které řeší alkoholem a drogami.

Zajímavosti

  • Anya Taylor-Joy přijala roli Beth ještě předtím, než viděla scénář. Když si přečetla knihu od Waltera Tevise, byla příběhem tak pohlcená, že okamžitě souhlasila s rolí.
  • Při natáčení byli přítomní šachoví mistři, kteří hercům při natáčení radili.
  • I když šachoví mistři pomáhali s vytvořením a průběhem šachových partií, herci je všechny odehráli. Nic není střižené nebo naaranžované.

Tento seriál je úplně jiný „šálek čaje“, než na který jsme zvyklí. I když neumíte hrát šachy a některé názvy vám nic neříkají, seriál vás zaujme. Chcete se dívat dál a dál. Chcete vědět, kam Beth zavede její osud. Vyhraje nakonec v Rusku nad šachovým mistrem? I když si myslíte, že téma šachu není nic pro vás, seriál vám doporučuji.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Winx Saga: Osud (Fate: The Winx Saga)

Italsko-britský fantasy seriál. Tvůrcem seriálu je Iginio Straffi, který v roce 2003 nechal oživnout svět víl prostřednictvím animovaného seriálu pro děti. Kouzelný svět ho ale tak uchvátil, že jej natočil i hraný. I přestože měl seriál premiéru teprve 22. ledna 2021, získal už mnoho fanoušků a kladných hodnocení.

Hlavní hrdinka Bloom (ohnivá víla) nastupuje jako nováček do školy pro víly v kouzelné zemi Alfea. Narodila se ale lidem a ještě do nedávna o žádném kouzelnickém světě a o její moci nevěděla. Nástup do školy pro ni nebyl zrovna jednoduchý. Dozvídá se o sobě spoustu věcí zahalených tajemstvím, které se postupně snaží odhalit. Se vším jí pomáhají nové kamarádky. Aby toho nebylo málo, musí řešit problémy jako každá obyčejná dívka (láska, škola, přátelství).

Zajímavosti

  • I když se to podle obsahu zdá, seriál rozhodně není určen pro děti. Spousta temna a ne úplně hezké záporné postavy dávají tomuto seriálu nálepku 16+.
  • Seriál se točil po celém Irsku.

Jako každá malá dívka, i já jsem si představovala, že můžu být princezna nebo víla. A díky tomuto seriálu jsem se do takové představy mohla vrátit, i když už mi není zrovna pět. Věřím, že tento seriál zaujme spíše mladší divačky. Pokud chcete strávit večer doma s kamarádkou a nevíte na co se dívat, můžu jej doporučit. A na věku vůbec nezáleží.

Dabing: ano, české titulky: ano.

Cesta svatojánských mušek (Firefly Lane)

Do výčtu holčičích seriálů přidáme i jednu úplnou novinku. Cesta svatojánských mušek měla premiéru 3. února 2021. Autorkou seriálu je Maggie Friedmanová. Byl natočen podle stejnojmenného románu Kristin Hannah. Seriál má deset dílů a zatím nevím, jestli se dočkáme pokračování.

Seriál sleduje životní cestu nejlepších kamarádek, Tully Hartové (Katherine Heigl) a Kate Mularkeyové (Sarah Chalke). Kamarádí se od čtrnácti let. Tully se stane slavnou moderátorkou, zatímco z Kate se stane žena v domácnosti, která vychovává svoji dceru. To chce ale změnit, zatímco se rozvádí se svým manželem, snaží se opět zařadit do pracovního procesu.

Zajímavosti

  • Jak jsme uvedli, seriál byl natočen podle stejnojmenného románu Kristin Hannah. Co ale možná nevíte je, že tento příběh je jejím nejosobnějším dílem, jenž se odráží od skutečných událostí, které ji v životě potkaly.
  • Pokud by někdo z fanoušků chtěl navštívit místa, kde byl seriál natáčen, klidně může. Vše se odehrávalo ve městě Burnaby v Britské Kolumbii v Kanadě. Natáčel se tam také seriál Virgin River.

Příběh o velkém přátelství, které nám ukazuje, že ať na nás život připraví jakékoli překážky, s přáteli zvládneme cokoli. Život s Tully není ale vůbec jednoduchý. Zvládne Kate překonat všechny překážky v jejich kamarádství? Nebo jí už bude mít Kate plné zuby a jejich životy se rozdělí? Flashbacky nám občas zamotají hlavu. Když člověk nedává chvíli pozor, snadno se v seriálu ztratí.

Dabing: ne, české titulky: ano.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze