Z reality do reality show

To nejlepší z Netflixu
Z reality do reality show
Fotografie: Netflix
  • Minulé úterý jste se mohli seznámit s naším výběrem historických seriálů
  • Ani dnes se rozhodně nudit nebudete, podíváme se na ty nejlepší reality show, které Netflix nabízí

Minulý týden jsme si dopřáli odpočinek, možná i trochu vzdělání u historických seriálů, tento týden jsme se to rozhodli trochu „rozjet“. Každý občas potřebuje „vypnout“ a my neznáme lepší způsob, než se ponořit do světa excentrických lidí bez závazků. A ještě když k tomu všemu víme, že příběhy těchto lidí jsou skutečné. Dnes se tedy podíváme na výběr těch nejzajímavějších reality show.

Láska je slepá (Love is Blind)

Tuto seznamovací reality show produkovala společnost Kinetic Content. Na Netflixu jsme ji mohli poprvé vidět 13. února 2020. Za prvních pět epizod show přilákala 1,5 milionu diváků. A dostala i dvě ocenění.

Reality show nám představila třicet mužů a žen, kteří hledají lásku. Během prvních deseti dnů se seznamují se svými protějšky, ale nevidí se. Setkávají se v oddělených místnostech, kde si povídají. Když si některý z párů sedne, může muž požádat svoji vyvolenou o ruku. Pokud žena souhlasí, poprvé se setkávají tváří v tvář. Pak společně odjíždí na líbánky. Během této cesty se teprve opravdu poznávají. Na líbánkách se setkají se i s ostatními páry. Pro někoho toto setkání nebude zrovna příjemné. Po líbánkách se k sobě nastěhují, poznávají rodiny svých partnerů. Až přijde den svatby. U oltáře se teprve rozhodne, zda se navždy rozejdou, nebo se vezmou, a tím odpoví na otázku, zda je láska vážně slepá.

Zajímavosti

  • První setkání probíhají formou rychlého rande (speed dating), které trvalo zhruba 10 minut. Bylo to z důvodu, aby se mezi sebou stihli všichni poznat. Po pár dnech, když už se utvářely konkrétní páry, trávily spolu (ale každý ve své místnosti) i 8 hodin v kuse.
  • Celý dům i místnosti vypadají luxusně. Každý divák by chtěl aspoň jednu noc strávit jako soutěžící. Co když to bylo jen na oko? Pravdou je, že soutěžící v domě netrávili noci. Spali v přistavených karavanech. A prý to nemělo s luxusem vůbec nic společného.
  • Na oplátku za to bylo o soutěžící skvěle postaráno. Když měli zrovna rande a dostali hlad nebo žízeň, stačilo říct. Producenti jim splnili všechna přání a oni se mohli nerušeně věnovat svému protějšku.

Hodně lidí se této show vysmívá. „Vždyť to není možné. Jak může někoho požádat o ruku, i když se neviděli? Co když nebude hezká?“ A co když může? Co když jsou v dnešní době i výjimečné případy, kterým na vzhledu nezáleží? Všichni víme, že je to typická americká reality show. I přes všechny „ale“, není na tom něco hezkého? Vždyť z každé strany slýcháme, že na vzhledu nezáleží, protože je důležité to, co máme uvnitř. Co myslíte vy?

Too Hot To Handle

Tuto bizarní reality show má na svědomí společnost Fremantle Talkback. Cílem soutěže je naučit mladé a svobodné lidi, aby místo vztahů na jednu noc hledali partnera na dlouhotrvající vztah. První z osmi epizod show byla odvysílána 17. dubna 2020. Teď určitě potěším fanoušky, pokračování se na Netflix vrátí 17. dubna 2021.

Reality show se zúčastnilo sedm žen a sedm mužů, kteří strávili čtyři týdny v Mexiku. Soutěžící hráli o 100 tisíc dolarů. Celou soutěží je provázela virtuální asistentka Lana, která určovala pravidla hry. Soutěžící se nesměli líbat, mít spolu sex nebo se jinak (sebe)uspokojovat. Když některé z pravidel porušili, strhly se jim peníze z celkové výhry.

Zajímavosti

  • Soutěžící se v této hře měli opravdu královsky. Čtyři týdny strávili v luxusní vile na pláži v Mexiku i s kuchaři, kteří jim vařili na přání.
  • I přesto jedno omezení měli. A to v konzumaci alkoholických nápojů. I když jsme v televizi viděli divoké večírky, zdání klame.
  • Během pobytu se občas nečekaně ozve Lana. Většinou jen jednomu konkrétnímu soutěžícímu a řeknu mu, co má udělat. Diváci si mysleli, že soutěžící musí její pokyny plnit. V těchto případech to byly jen dobře míněné rady. Lana chtěla soutěžícího jen postrčit správným směrem. Ten ale rady využít nemusel.

Pro některé je toto hodně velký „bizár“. Je to přesně ten typ show, u které si říkáte, že hloupější lidé snad na planetě nejsou. Ale to je právě to, co vás na tom tak baví. Přiznejme si ale tuto skutečnost: kdybyste byli mladí, krásní (v tomto případě si dovolím říct sexy) a vztahy na jednu noc by u vás byly na denním pořádku, nepřihlásili byste se do takové show také? Show, kde jste obklopení stejně krásnými lidmi jako vy na ještě krásnějším místě. Potkat krásku jako je Francesca Farago, to je přeci sen každého muže. Nebo se pleteme?

Kruh (The Circle)

V tomto konkrétním případě se zaměříme na sérii natáčenou v Americe, kterou produkovali Studio Lambert a Motion Content Group. Tato reality show je založená na sociálních sítích. Netflix show uvedl začátkem loňského roku. Kromě americké verze Netflix nabízí také verze z Francie nebo Brazílie.

Soutěžící v této reality show žijí ve stejném domě, ale každý ve svém bytě. Komunikují spolu prostřednictvím aplikace navržené speciálně pro tuto soutěž. Každý si založí svůj profil, ale už je jen na nich, jakým způsobem se budou prezentovat. Soutěžící se mohou vydávat za úplně někoho jiného. Malý brýlatý kluk se může vydávat za svalnatého muže s krásnýma očima nebo za hubenou blondýnku, jen aby byl pro ostatní atraktivnější.

Zajímavosti

  • Každý by předpokládal, že byla série natočená v USA, když se jedná o soutěžící z Ameriky. K našemu velkému překvapení se tato série natáčela v Anglii.
  • Pokud jste show viděli, možná vás také zarazilo, jak rychle a intuitivně reagovala aplikace na hlas. Na ten ale vůbec nereagovala. Za fungováním speciálně vytvořené aplikace stál tým producentů, který celou dobu přepisoval do aplikace, co soutěžící chtěli.
  • Soutěžící byli dva týdny zavření sami v bytech. To může být obrovská zátěž na psychiku, proto se produkční tým rozhodl mít po ruce psychoterapeuta. Byl po celé dva týdny soutěžícím k dispozici a kdykoli potřebovali, mohl si s nimi jít promluvit.

Po prvním díle si řeknete, že je to vlastně nuda. Co se víc může v této show odehrát než to, co jsme viděli během prvního dílu. Ale ona to nuda není. V průběhu se soutěžící navzájem hodnotí podle toho, kdo jim je sympatický a kdo ne. Člověk s nejnižším počtem hlasů končí. A to by nebyla pořádná reality show, kdyby nepřicházeli do hry noví členové. A ti samozřejmě rozmíchají i ty nejpevnější vazby.

Řekni ano (Say I do)

Americká reality show vyvinutá společností Scout Productions. Dohromady má série osm dílů a premiéra prvního dílu byla na Netflixu 1. července 2020. Každým dílem nás provádí tři odborníci – Jeremiah Brent (designér), Thai Nguyen (návrhář) a Gabriele Bertaccini (šéfkuchař). Tato skvělá trojice pomáhá párům k vysněné svatbě.

V každém díle se nám představuje zamilovaný pár, který se v minulosti potýkal s těžkými překážkami. Žena si myslí, že Netflix natáčí dokument o jejich životní lásce. Její partner ale chystá něco víc. Tajně pro ni připravuje svatbu, o které se dozví až pár dnů před svatbou díky žádosti o ruku. V tu chvíli se do své práce pouští i tři experti. A protože není moc zajímavostí, které bychom vám mohli o této reality show říct, podíváme se, jak se některým párům dařilo po svatbě.

Po svatbě

  • Kerry a Joe, kamarádi z útlého dětství, kteří se museli na několik let rozloučit. Po dvaceti letech se opět setkali a byla to láska na první pohled. Jejich svatba byla velkolepá. Dnes už ale nejsou jen dva, v srpnu loňského roku se jim narodila holčička Eleanor.
  • Amber a Nikko vstoupili do manželství jako královna a král. Jejich optimismus je velmi nakažlivý, a to i přestože Amber v minulosti potratila. Bylo to pro ni opravdu těžké, protože nebylo nic, co by si přála víc než dítě. Další břímě z minulosti, které si nesli, byly dluhy (studentské půjčky, operace po potratu). Ona ale nepřestala doufat, zanedlouho byla těhotná a narodil se jí krásný a zdravý syn. Ještě před odvysíláním jejich dílu se narodila dcera Lyric.
  • Za zmínku určitě stojí pár Alex a Michael. Jejich životní cesta byla opravdu těžká. Doslova přes noc se z nich stali rodiče. Michaelova sestra byla závislá na drogách a přišla o své dva syny. Michael si je vzal do opatrovnictví. Všechny jejich ušetřené peníze na svatbu vložili do jejich zabezpečení. Během natáčení měla Alex měsíc do porodu. Když se dnes podíváme na jejich sociální sítě, vidíme velkou milující rodinu.

Abych řekla pravdu, po prvním díle jsem měla chuť show vypnout a na další díly se ani nekoukat. A také jsem to udělala, ale nedalo mi to. Druhý den jsem si pustila druhý díl. Životní příběh toho páru byl opravdu silný a já jako bych v tu chvíli byla součástí příběhu. S dalším a dalším dílem jsem už byla jen více dojatá. P.S.: Nachystejte si kapesníky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze