Nová hra za světa Bradavic nás na PlayStationu 5 okouzlí haptickou odezvou

Nová hra za světa Bradavic nás na PlayStationu 5 okouzlí haptickou odezvou
Fotografie: Warner Bros
  • Ovladač má fungovat jako „prodloužená ruka kouzelné hůlky“
  • Adaptivní triggery budou klást různou míru odporu během kouzlení

Milovníci čarovného světa Harryho Pottera se budou moci po delší odmlce (pomineme-li hry Harry Potter z Lego univerza) moci znovu podívat do světa čar a kouzel. A ačkoliv se chystaná hra od studia Avalanche (stojícím například za hrou Mad Max) neodehrává ve stejné době jako dobrodružství Harryho Pottera, umožní hráčům navštívit Bradavice i další známé lokality z knižní předlohy autorky J. K. Rowlingové.


Majitelé herní konzole PlayStation 5 navíc čeká doslova kouzelný zážitek, neboť bude hra využívat pokročilou haptickou odezvu ovladače DualSense, ale také jiné vychytávky PlayStationu 5.

Ovladač jako kouzelná hůlka

Vývojáři slibují například podporu 3D Audia, které lze využívat i na běžném televizoru bez nutnosti disponovat domácím kinem či speciálními sluchátky, ale také velmi rychlé načítání díky SSD. Haptická odezva vizualizovaná v přiloženém videu má pak fungovat jako „prodloužená ruka kouzelné hůlky“, kterou lze ve hře vyčarovat nejrůznější kouzla. Adaptivní triggery pro změnu budou klást různou míru odporu při vysílání kouzel.

Pravá strana ovladače pak bude různě vibrovat a představovat pravou rukou herní postavy, v níž třímá kouzelnickou hůlku. Haptická odezva samozřejmě bude dostupná také během létání na koštěti nebo při drcení kouzelných ingrediencí ve hmoždíři.

Měnit se bude mimo jiné také LED přisvícení ovladače podle toho, za jakou kolej bude hráč vystupovat. Havraspár bude představovat kombinace modré a bronzové barvy, Nebelvír dostane šarlatovou a zlatou, Zmijozel září zeleně a stříbrně, zatímco Mrzimor září kombinací žluté a černé. Údajně se máme na co těšit i v oblasti vizuálu, kdy mají být k dispozici režimy Performance a Fidelity. Prvně zmíněný bude prioritizovat počet snímků za sekundu, druhý pak jemné 4K rozlišení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze