Top 10 seriálů a filmů, které byly letos nejvyhledávanější

Top 10 seriálů a filmů, které byly letos nejvyhledávanější
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Letošní rok přinesl nové filmy a seriály, které se staly oblíbené po celém světě
  • Mezi nejvyhledávanější seriály patří The last of Us a Wednesday
  • U filmů to je pak Barbie a Oppenheimer

Letošní rok pomalu končí a během něho jsme mohli zhlédnout mnoho nových seriálů a filmů, které byly sledované prakticky po celém světě. I když natáčení novinek pozastavila stávka v Hollywoodu a na některá pokračování si o to déle počkáme, i tak byl letošní rok plný skvělých filmů a seriálů. Které z nich byly celosvětově nejvyhledávanější?

Top 10 nejvyhledávanějších seriálů

  1. The Last Of Us (HBO Max)
  2. Wednesday (Netflix)
  3. Ginny a Georgia (Netflix)
  4. One Piece (Netflix)
  5. Kaleidoskop (Netflix)
  6. Království úsměvů (Netflix)
  7. Sláva (Netflix)
  8. Zlatá devadesátá (Netflix)
  9. Pád domu Usherů (Netflix)
  10. Světlo a stíny (Netflix)

Pokud se podíváme na první místo, The Last of Us byl oblíbený seriál i u nás. Postapokalyptický svět, kde z vás houby udělají nemyslící zombie evidentně zaujal. První díl se odvysílal 15.ledna na HBO Max a jeho obliba od té doby neustále rostla. Seriál natočený podle známé počítačové hry se dočká i další série, která ale vyjde až v roce 2025.

Druhé místo obsadil seriál Wednesday, který měl premiéru na konci roku 2022. Na předních příčkách sledovanosti se ale držel několik následujících týdnů a v top 10 seriálech se na Netflixu udržel velmi dlouho. Navíc se tanec, který předvedla Wednesday v jednom z dílů, stal virálním a na sociálních sítích jej napodobovaly miliony lidí. I tady bylo potvrzeno natáčení druhé série a i v tomto případě dojde k pozdějšímu vydání kvůli stávce.

Top 10 nevyhledávanějších filmů

  1. Barbie
  2. Oppenheimer
  3. Jawan
  4. Sound of Freedom
  5. John Wick: Kapitola 4
  6. Avatar: The Way of Water
  7. Všechno všude, najednou
  8. Gadar 2
  9. Creed III
  10. Pathaan

Že se Barbie dostala na první místo žebříčku není nic nečekaného. Do kin tento snímek vstoupil ke konci července a po dobu několika týdnů trhal rekordy. Režisérka Greta Gerwig se díky tomuto filmu stala první ženskou režisérkou, která překonala ve výdělcích 1 miliardu dolarů. Pokud jste film s Margot Robbie a Ryaenem Goslingem ještě neviděli, stačí si počkat do 15. prosince, kdy jej do své nabídky zařadí HBO Max.

Druhé místo obsadil film Oppenheimer, který byl ke zhlédnutí v kinech ve stejnou dobu jako Barbie. Životopisný snímek o tvůrci první atomové bomby sice neměl takovou návštěvnost jako Barbie, za zhlédnutí ovšem určitě stojí. Roberta Oppenheimera si ve tříhodinovém filmu Christophera Nolana zahrál Cillian Murphy.